SKRIVET: 2010-11-30, kl 21:21:07 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Träns Ihop-plock av olika märken.
Sadel Kieffer Inn.
Benskydd Equiguard.
Boots Equiguard?
Lindor Showmaster.
Paddar Eskadron.
Skritttäcke Showmaster?
Sadelpad Jacson.
Schabrak John Whitaker.

Hjälm Charles Owen.
Säkerhetsväst Racesafe.
Fleecetröja Kingsland.
Ridbyxor John Whitaker.
Ridstrumpor Kingsland.
Ridstövlar Mountain Horse.

Där fick ni märkena på dagens outfit haha! ;) Skuttade lite småhinder idag i ridhuset, Pijano var duktig. Det var bara det att vissa inte kan visa lite hänsyn när man försöker träna i ridhuset.. Det är faktiskt den enda hopptiden, så om man ska vara helt oseriösa, kan man väl ändå välja en annan tid att vara inne i ridhuset på? :s Det är en timme man får hoppa på, på tisdagar och onsdagar..

Men ah, iallafall. Pijano blev lite stressad och ofokuserad, men det fungerade ändå. Hoppade inte så mycket, och inte högt över huvud taget. Räcket var nog inte ens 1 m. Men det räckte så för idag, tror han får skutta lite mer i helgen istället.. Det blev ett par bilder från idag, fotade av Issi! :)











SKRIVET: 2010-11-30, kl 20:19:36 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Vila i frid ♥

I söndags fick jag reda på att Simba togs bort i somras...
Finaste ponnyn... vila i frid älskling, jag glömmer dig aldrig

SKRIVET: 2010-11-30, kl 19:47:08 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Mina bästa bilder (del 1)

Jag har fotat aktivt i ett antal år och det har hunnit bli en del bilder som jag blivit nöjd med,
här kommer några av dem!

 


Blev lite fler bilder än jag räknat med haha, så det kommer ett till inlägg såsmåningom med resten av bilderna, kände att det skulle bli lite för många bilder i fall jag postade ännu fler i detta inlägget.

SKRIVET: 2010-11-30, kl 13:32:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hela december!

Dag 01 – Saker ni troligtvis inte vet om mig
Dag 02 – Ett speciellt häst-minne
Dag 03 – Min familj
Dag 04 – Mina övriga husdjur
Dag 05 – Hur jag lägger upp en dag på tävling
Dag 06 – Hela min dag i minsta detalj
Dag 07 – Mitt största "moment" med Pijano
Dag 08 – Kort presentation om alla mina gamla "favorithästar"
Dag 09 – Min häst-historia
Dag 10 – Tiden på Lennartsnäs säteri
Dag 11 – Fortsättningen på min & Pijanos historia
Dag 12 – Vad jag alltid har med mig
Dag 13 – Tiden på Hagbyholms Stuteri
Dag 14 – Hur jag tycker en bra blogg ska vara
Dag 15 – Mina största drömmar
Dag 16 – Mina största mardrömmar
Dag 17 – Den bästa dagen i mitt liv
Dag 18 – Den värsta dagen i mitt liv
Dag 19 – Bilder på min skola, internat och stallet
Dag 20 – En dag jag aldrig glömmer
Dag 21 – Min "tro"
Dag 22 – Mina åsikter om "natural horsemanship"
Dag 23 – Mina bästa högtider
Dag 24 – Min julafton
Dag 25 – Mina styrkor och svagheter inom ridsport
Dag 26 – Det som jag avskyr mest inom hästhantering/hästsport
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Hur en perfekt dag för mig ser ut
Dag 29 – Mitt drömliv i framtiden
Dag 30 – Mina mål inför 2011
Dag 31 - Tillbakablick över 2010

Detta kommer jag skriva om, hela december. Och snälla nu, kopiera inte detta rakt av, jag har lagt ner hur lång tid som helst på att komma på alla punkter. Tog idén från andra, men alla punkter har jag skrivit själv, och då tycker jag det är tråkigt om andra bloggar skriver om samma saker, samma dagar, ah ni fattar. Tack på förhand! :)

SKRIVET: 2010-11-30, kl 10:56:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Datakunskap

Sitter på datakunskapen nu hehe. Har haft morgonfodringen, men Antonia tar lunchen så det är najs :) Jag slutar nu redan innan lunch, och ska käka, sen ska jag nog ner till stallet och fixa allt till Pijano. Ridning blir det dock först ikväll vid 7-tiden, eftersom det är då det är hopptid i ridhuset. Tänkte träna lite kryss-hoppning och även ha någon oxer. Träna på vägar och olika linjer blir bra idag tror jag. Tror Issi kommer vara kvar och fota lite, så det blir lite bilder idag förhoppningsvis! Great juu! Bloggar mer sen, tjingtjong!


Hade denna bilden på skrivbordet på min inloggning i skolan.. Det är jag och min fina älskling Mc Queen. Hade henne precis innan Pijano, alltså år 2008.
Vila i frid, älskling, jag saknar dig varje dag. <3

SKRIVET: 2010-11-30, kl 01:09:07 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Ingen tid

Har inte haft tid över till bloggen dom senaste dagarna, har mest stressat från ställe till ställe hela tiden i princip.
Men jag gör så gott jag kan :)
Kanske inte blir så jättemycket update, men jag lovar att uppdatera så fort jag har tid! Slänger in en bild från Globen, antagligen har jag lite lugnare schema imorgon så då borde jag kunna ägna lite mer tid åt bloggen.


SKRIVET: 2010-11-29, kl 21:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Anko, kom igen nu!

Blogga förfan, det är ju bara jag som håller igång bloggen! Kom igen, uppdatering vill vi alla ha! :)

SKRIVET: 2010-11-29, kl 20:01:02 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Rosa & grått



Tyvärr måste jag ta en gammal bild som "Veckans Färg-matchning", eftersom jag typ inte kommer få nått tillfälle den här veckan att fota en ny.. Men gillar den här ändå, så det spelar inte så stor roll ju :) Bilden är dock jättedålig, jag vet, men det är iallafall någonting hehe.. Detta var för några månder sen.



♥  Rosa tröja, från Gina eller HM.
♥  Gråa ridbyxor, från Horze.
♥  Grått schabrak, från Horze.
♥  Rosa senskydd & bakskydd, från Hööks.
♥  Gråa små boots, från Hööks.

Vad tycker ni om den här matchningen?

SKRIVET: 2010-11-29, kl 18:49:14 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Frågestund!

Nu drar vi igång en frågestund, vet ännu inte när svaren kommer, men fråga på nu - för nu har ni chansen att få veta precis allt ni undrar över! Skriv vem frågan är till, Emma eller Angelica, om inte, så svarar vi varsin gång på samma fråga! :) Vi kommer lägga upp enskilda inlägg med svar sen. Fråga nu! :D

 

SKRIVET: 2010-11-29, kl 17:30:57 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Kallt, kallt, KALLT

Äntligen kan jag sitta i någon timme i värmen och bara mysa lite.. Skönt som fan! :) Lunchfodrade hästarna, och sen var det bara en lektion kvar för dagen, och efter det red jag direkt. Men fett surt att det varit typ sol och vindstilla hela dagen, fram tills just precis då jag skulle rida. Det blåste som sjutton och var iiiskallt. Men red ut ändå haha, försöker verkligen hålla mig enligt planerna nu - även om ridhuset är 100 gånger så najs i det här vädret.

Dock kunde jag inte rida mot GP, det blåste alldeles för mycket. Det tyckte Pijano med hehe, trots att han hade massa kläder på sig han också.. ;) Men red typ 1772874893 varv runt på gården haha, sen två gånger rakan-rundan. Alltså ner till rakbanan från ena hållet, och upp det andra. Tog lite trav på en väg som det var okej underlag på, och sen kort galopp på rakan. Pijano var taggad som vanligt, men inte helt galen iallafall!

Efter ridpasset var det dags att ta in resten av hästarna och eftermiddagsfodra, jag fixade även höpåsarna + hinkarna, mockade Pijanos box och la in nytt spån. Det är så skönt att ha det avklarat så snabbt som möjligt, för det blir ju bara jobbigare och jobbigare att göra ju längre man väntar. Nu har jag käkat middag och tar igen mig lite innan jag ska ner och kvällsfodra. Hörs senare!


Det fick bli en bild när Pijano löshoppades för ett par månader sen, lite random sådär :) Det är hans rekord förresten, 140 cm! Foto: Antonia.

SKRIVET: 2010-11-29, kl 07:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Planering för vecka 48

Nu när det är så mycket snö ute och mitt schema är bra för en gångsskull, vill jag passa på att rida utomhus! Så denna vecka ska jag planera så lite ridhus-ridning som möjligt. Det kan både jag och Pijano behöva, lite mer härligt bus istället för blodigt allvar. Det blir så tråkigt i längden, även om det behövs också :)

Måndag: Rida ut, på vägen mot GP/sommarängen.
Tisdag: Troligtvis hoppning i ridhuset.
Onsdag: Rida ut, mot galoppön.
Torsdag: Rida/skritta ut, vart vet jag inte.
Fredag: Rida ut, vart vet jag inte.
Lördag: Rida ut på morgonen & showträna lite på kvällen. Han behöver tagga ner lite inför showträningen, så därför blir det två "lätta" ridpass den här dagen.
Söndag: Rida ut, troligtvis.

Kommer rida i ridhuset om det skulle vara omöjligt väder utomhus, alltså väldigt väldigt kallt eller blåsigt. Men annars kommer det bli uteritt för hela slanten! Ingen dressyrträning den här veckan, vi har tränat så galet mycket dressyr att vi behöver lite vila ifrån det hehe..


En härlig bild på oss tagen förra vintern :)

Detta är ett tidsinställt inlägg!

SKRIVET: 2010-11-29, kl 02:41:10 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Min fina älskling :)

När jag satt på Horse show och kollade på massa vita araber, tänkte jag omedvetet bara på min egna häst hela tiden. Varje häst jag såg, oavsett om det var vita araber eller inte, så tänkte jag bara på min egna häst. Hur glad jag är över att ha min livs drömhäst som är bara, bara min. Jag skulle inte byta honom mot vad som helst i hela världen, det finns inget annat som ger så mycket lycka, kärlek och livsglädje för mig. Nu vill jag bara att det ska bli morgon, så jag får gå ner till stallet och bara vara med min älskling. Jag saknar honom som åt helvete haha, fast jag såg honom senast igår. Det är helt sjukt, hur en individ kan betyda så mycket. Han är min dröm, och också min verklighet.

Shit vad jag är lycklig som har honom.

SKRIVET: 2010-11-29, kl 01:40:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lång daaag, ah fast ne

Det var najs på Horse show, som vanligt. Även fast showerna inte ens är speciellt bra ibland, så måste man liksom ha varit där varje år, det är en tradition haha. Men jag missade typ hela början, och var klar i annexet precis lagom till pausen hahaha.. :( Fett dåligt ju.. Jag och mamma gick runt i annexet i timmar hehe.. Sen var jag med Elin lite backstage också hehe ;) Men ah, tog inte ens med kameran så inga bilder från Horse show 2010 inte.. Menmeeen. Mycket mer har jag väl inte att säga.. Eller jo, vi ska köpa en kamel och rida på istället! :) Ah fast ne..

Skola imorn igen då, och stalltjänst dessutom. Great! Men mitt schema är iallafall galet najs, tur det liksom! Fast fett synd att vara ledig en hel dag, men ÄNDÅ måste man gå upp halv sju och sedan gå fram och tillbaka till stallet hela dan..


Tiderna syns inte så bra, men ah, ni fattar vad chill ändå ju :)

SKRIVET: 2010-11-28, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Våran historia

Har fått detta som önskeinlägg många gånger, min & Pijanos historia. Jag måste dessvärre korta ner den otroligt mycket för att ni ska orka läsa, för det är en riktigt lång och krånglig historia haha..

Iallafall, jag provred Pijano den 6 december 2008, då stod han på Lennartsnäs Säteri i Kungsängen. Ingenting gick rätt på provridningen, det gick verkligen hur dåligt som helst hehe.. Men Eva, som ägde honom, tyckte att vi passade jättebra tillsammans och trodde att vi skulle kunna utvecklas tillsammans. Så ja, jag började rida honom kanske två dagar i veckan. Jag skrittade mest ut i början, eller red lite "dressyr" i ridhuset för hans ägare.

Vi hade otroligt mycket pass jag bara vill.. glömma haha. När ingenting fungerat, och säkerligen både jag och Pijano känt att vi verkligen inte passar tillsammans. Han bara sprang, vägrade stanna när jag bad honom, och började göra diverse olika galenheter när han inte fick som han ville. Han dominerade mig heeela tiden, både i ridningen och från marken. Han kunde absolut stegra sig för att gå emot mina hjälper, ifall han var på det humöret. Han kunde absolut vända rumpan till mig i boxen, bita mig och vara riktigt.. elak faktiskt.

Men jag kämpade vidare, och det har varit blod, svett och tårar - bokstavligt talat. Jag kan inte räkna hur många det slutat med att jag storbölat över Pijano, blivit helt galen psykiskt eller fått mina fingrar sönderryckta/dragna, så att det blödde från.. typ alla fingrar. På uteritter stack han okontrollerat majoriteten av alla uteritter.. Jag var rädd för att rida honom ute med andra ekipage, för jag var hela tiden rädd för att tappa kontrollen..

& hoppa, det var något vi båda älskade från start. Fast hade väldigt delade åsikter om hur det skulle utföras.. Pijano ville dra som en blådåre, hoppa i hopp om att det går vägen och sedan rusa allt vad han hade, även om det skulle innebära att han går omkull i svängen, i princip. Hans förra ägare hoppade honom på skarpare bett, men jag betslade aldrig upp från tränsbett, och fick då även gå den riktigt, riktigt hårda vägen till mötes. Ja, det hände faktiskt då att jag var rädd på riktigt. Det gick inte att stanna honom när han väl drog, det enda man kunde göra var att styra honom rakt in i väggen med huvudet före.

Det finns otroligt många helsjuka historier, men dem kanske kommer någon annan gång. Jag hoppar lite framåt iallafall. Vi tränade dressyr för hans ägare Eva då och då, sen hoppning för Erik Berggren. Och för varje hoppträning gjorde vi riktiga framsteg, hindren och svårighetsgraden höjdes. Erik var otrolig på att ta fram våra bästa sidor och komma med tips. Det är nog han som gjort att vi tagit oss över "tröskeln". Och det är jag otroligt tacksam för.


En av de första bilderna på oss tillsammans, här på en dressyrträning, Lennartsnäs -08.


Dressyr hemma i ridhuset på Lennartsnäs.


Uteritt, Lennartsnäs.


Första hoppbilden på oss, när vi hoppade för Eva.


Från samma träning som ovan.




Nu har vi hoppat fram en bit, men vi stod fortfarande på Lennartsnäs. Här bilder från en hoppträning för Erik Berggren.


Våran tävlingskarriär startade här! På hemmaplan, en pay & jump - 80 och 90 cm. Vi var felfria i 80 och hade 4 fel i 90.

Sen flyttade våren/sommaren -09 någongång till Hagbyholms Stuteri i Sigtuna. Då hade vi utvecklats en hel del i dels våran relation och ridningen. Men.. Det var ju inte direkt harmoni och kärlek, det var det nog inte. Jag ville nog tro det, men.. Jag vet inte. Vi jobbade iallafall vidare på allting, åkte och tränade för Erik i hoppning lite, tränade dressyr för Eva. Sen började vi även lite smått med working equitation, som gick lite fram och tillbaka haha.. Vi hade på Lennartsnäs då testat på WE en gång innan. Vi hann med två tävlingar, en hopp och en dressyr innan Eva skulle ha Pijano resten av sommaren i princip. Då åkte han genom land och rike, vidare ner till Österrike och sen tillbaka haha..


Vi på galoppbanan när vi nyligen flyttat till Hagbyholm.


Vi tränade mycket lydnadsövningar hemma i ridhuset.


HAHAHAH! Tränade buga för första gången, men sket i det efter den här gången haha..


Första lokaltävlingen, 90 cm - felfria! :)


Första dressyrtävlingen, en lokal LB:1, vi fick 55 % och kom typ sist, men jag var asnöjd haha..

Pijano var borta i princip hela sommaren, och jag saknade honom jättemycket då faktiskt. Jag hade förberett hela boxen, skurat hela, lagt in ny mjuk bädd, fyllt krubban med morötter osv tills han skulle komma tillbaka. Efter han kom hem skulle han vila i en vecka, sen skulle jag ta med honom på ett ridläger och även ta honom på foder. Men inget blev som det skulle då..


Pijano hade precis kommit hem och vi hade en helt annan relation typ.. Han stod lös i stallgången och vi bara mös och hade det underbart han och jag.


Skulle skritta honom under vilan, och testade då att rida med repgrimma. Han hade aldrig gått med det förut, och alla var övertygade om att han såsmåningom skulle börja sticka iväg och kasta av mig haha! Men det hände aldrig..

Vi skulle besiktiga Pijano innan ridläget, och det var nog ingenting som stod rätt till.. Han var halt på både böjt och rakt spår, och även givetvis vid böjning då. När veterinären skulle böja hans ben sjönk hela han ihop av smärta, så ont hade han. Även i princip hela ryggen. Jag blev helt förstörd av det och tårarna bara rann. Jag stod med honom och lät honom beta i timmar, och tårarna slutade inte rinna. Veterinären trodde att det var överansträngning + mer, och han skulle behöva vila i minst 3 veckor. Pijano har haft massa problem som unghäst, och så, men det här gjorde ju såklart att jag inte kunde ta honom på foder.

Två dagar efter besiktningen råkade jag ut för en allvarlig olycka, och låg inne på sjukhus. Ganska lägligt skulle man kunna säga haha.. Efter tre veckor kunde jag precis börja rida lite försiktigt igen, och Pijano fick sättas igång försiktigt. Vi började om, med andra ord. På såpass kort tid ändå, hade vi tappat väldigt mycket båda två. Sen var det ett till problem.. Med hoppningen, men det tar jag inte upp här. Men vi började om från början med först igångsättningen, och sedan hoppningen. Vi började då hoppa för en hopptränare som kom ut till Hagbyholm, Caroline, och började på 50 cm och höjde sedan 10 cm varje hoppträning. Samtidigt tränade vi dressyr och WE förfullt också. Jag hade då tagit Pijano på foder, efter vi gjort om en ny besiktning efter dessa tre veckor och han varit nästan helt frisk.


Den här bilden är tagen efter vårat största "moment" i våran historia, det var den här dagen allt förändrades mellan oss. Det var den här dagen jag insåg att min högsta dröm var att vi skulle få vara tillsammans föralltid. Det var den här dagen jag kände hur mycket jag faktiskt älskade Pijano. Kanske berättar någon annan gång om vårat "moment", orkar inte nu..


Ett av de första passen av igångsättningen..


Det gick dock snabbt framåt, eftersom vi börjat sammarbeta och förstå varandra på ett helt annat sett. Dock vet jag inte hur långt emellan det var dessa två bilder haha.


WE-träning.


Vi började träna lite på trick här någonstans också, stegra på bilden.


Bugan tränade vi på rätt mycket, och det gick framåt.

Sen när Pijano var igång, började tävlingar och ordentlig träning. Vi mötte mer framgång än motgång nu, och det finns otroligt mycket härliga minnen från den här tiden måste jag säga. Vi började träna mycket på vad jag då kallade "horsemanship", trickträning, träning från marken, ridning i repgrimma och halsring. Samtidigt som hoppningen gick superbra, och dressyren framåt!


Vi tog oss ut på dressyrbanan igen, en LB:1 igen. Det kändes sååå mycket bättre än första dressyrtävlingen, men ändå fick vi bara någon procent högre än tidigare, och då blev jag riktigt besviken. Så struntade i dressyren efter det, jag tyckte det var tråkigt och min häst tyckte det var ännu tråkigare..!


Hoppträningarna gick bara framåt, och vi kom upp på höjd av 1,30 innan året var slut :)


Ridning utan träns, tränade vi på någon gång under vintern.


& massa övningar från marken, vilket var lite av min nya "passion"..

Det blev december och vips hade vi firat ett helt år tillsammans. Sen blev det ett nytt år, 2010. Då var vi precis i toppform och tävlingarna startade redan första veckan av det nya året för oss, hopptävlingar på 1 m.

... oooch så kommer fortsättningen om ett tag! Detta var alltså lite kort (ja, kort) om 2008-2009. 2010, som precis börjar närma sig sitt slut, har vi nått otroligt långt på. Detta året är ett väldigt speciellt år för mig, tack vare Pijano. Men det får ni läsa mer om.. senare!

SKRIVET: 2010-11-28, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Åh, stalltjänst, vad underbart

Eller ah fast ne.. Inte direkt :)

Imorgon börjar min stalltjänst igen, åh.. vad jobbigt. Det har inte känts speciellt jobbigt tidigare, men just nu känns det som pest.. :( Jag har haft turen att sluppit stalltjänsten sen höstlovet, men nu är det minsan min tur igen. Vi har ju det upplagt så, att alla vi som har häst i vårat elevstall (tror det är 9 boxar), hjälps åt att sköta allt i stallet, veckovis två och två. Vi sköter stallet helt själva med andra ord, alla fodringar osv. För att ni ska förstå lite vad stalltjänsten innebär, skriver jag lite random scheman hur det kan se ut i regel under stalltjänsten.

Stalltjänst på skoldagar.

07:00 - Ge hästarna kraftfoder inne, ta ut dem och ge dem hö i hagen, sopa stallgången.
08:00 - Äter frukost själv.
08:40 - Lektioner.
12:00 - Äter lunch själv.
12:15 - Ge hästarna lunch i hagen.
12:45 - Lektioner.
16:00 - Ta in hästarna, ge dem eftermiddags foder.
17:00 - Mockar min egna box, tar hand om min häst, rider osv, eller gör nått annat.
20:00 - Ge hästarna kvällsmaten, sopa stallgången.
20:30 - Går på kvällsfikat och chillar galet.

Stalltjänst på helger.

07:00
- Ge hästarna kraftfoder inne, ta ut dem och ge dem hö i hagen. Mocka alla boxar i hela stallet, fixa alla höpåsar, alla hinkar med kraftfoder och sopa stallgången.
09:00 - Går och lägger mig, eller hittar på nått annat.
12:00 - Ge hästarna lunch i hagen.
12:30 - Kanske rider, eller hittar på nått annat.
16:00 - Ta in hästarna, ge dem eftermiddags foder, spola allas ben, kratsa allas hovar.
20:00 - Ge hästarna kvällsmaten, sopa stallgången.

Det ser verkligen inte alltid ut precis såhär, men så här kan det se ut. Dock varierar allt lite, inte tiderna för fodring självklart, men iallafall :)

Alltså måste man även ta hand om alla hästar under helgen, helt. Det är för att dem som bor långt borta inte kan komma ut till hästarna på helgen, och man får inte sova på skolan på helger om man inte har stalltjänst. Så det är mycket mer jobb på helger, med andra ord. Man känner sig rätt slut efter en hel vecka med stalltjänst, plus att satsa på skolan med prov osv.. tro mig! ;)

Aja, man ska inte vara negativ iallafall. Men kul är det inte, mest slitsamt. Tur att stallet ligger väääldigt nära iallafall hehe.. Det tar kanske 2 minuter för mig att gå från mitt rum till Pijanos box.. Sen ligger allt annat ännu närmare stallet. Men anyway, man blir ju lätt lat..

Detta är ett tidsinställt inlägg!

SKRIVET: 2010-11-28, kl 04:10:17 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vad som väntaaar...

Lite tidsinställda inlägg kommer imorgon, eller ja idag då. Jag ska gå och lägga mig om ett tag och vet inte hur mycket jag komma kunna uppdatera imorgon, så har skrivit lite inlägg som kommer upp imorgon på morgonen. Lite ledtrådar, "Stalltjänst" och "Våran historia".. Rätt långa inlägg, åtminstånde det ena! ;)

Imorgon, eller ja idag, är ska jag på Horse show, på kvällen bara, det blev inget mer detta året. Men det ska bli najs, mamma är ju med så det blir shoppiiing! Men innan dess ska jag ha sovmorgon och sen typ fika med en kompis tror jag, meeen allt får bli som det blir imorn, sålänge det är chill så haha! :)

Och juste, fan vad dålig jag känner mig! Lovade ju att göra veckans färgmatchning varje vecka, men det har inte blivit av denna vecka.. Fy på mig haha. Men kirrar det redan i början av nästa vecka, jag looovar!

Ajaaa, har ni önskeinlägg ni vill att jag skriver, kommentera! Jag är på skrivhumör (dock kan det ändras över en natt, men ändå..) så kom gärna med idéer! Och tips på hur våran blogg ska bli bättre.. :) Godnatt säger jag nu, lär ju inte blogga mer innan det är dax att sooova.


HAHAHA, vad söta vi är! :') Januari 2009..

SKRIVET: 2010-11-27, kl 21:12:31 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens träningspass

Det blev showträning i ridhuset idag. Red barbacka med repgrimma. Orkar inte förklara riktigt ingående om passet, då det skulle ta en evighet, men det blev ett riktigt ordentligt träningspass, eftersom min häst hade så mycket överskottsenergi hehe. En gång höll han faktiskt på att bocka av mig hehehe. Men är nöjd med träningspasset, har ju ändå inte ridit honom barbacka sen vi flyttade hit till Berga, då det är mot skolans regler.

Det funkade fint att göra uppsutten buga, hoppa upp ur buga, uppsuttet lägga sig ner och sedan resa sig igen. Stegrade honom en gång, för att se så att balansen sitter kvar hos mig.. Och det funkade det också! Annars tränade vi bara allmän dressyr, mycket galopp för att han skulle bli av med energin.

Efter ridpasset släppte jag honom lös i ridhuset och lekte med honom från marken. Gud vad han tyckte det var kul och vad taggad han blev! Bus-hästen då.. Mattes hjärta! Han gjorde nog lite omedvetet olika grejer vi tränat på, galoppiruetter, snurrar, inkallning, skicka iväg, sidepass osv i leken också. Men sen ville några komma in i ridhuset, så då fick han grimman på sig igen. Vi busade vidare lite, fast på linan då, och sedan fick han trava av innan vi avslutade träningspasset. Det är mycket vi behöver finslipa vidare på, men är nöjd med dagens träning ändå :) Imorgon blir det vila för lilla Pijanis.


Gammal bild, spansk trav uppsuttet.

SKRIVET: 2010-11-27, kl 08:45:39 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Jag blir inte ens förvånad....

Glömde biljetterna hemma haha... Så nu är det bara att åka tillbaka hem och hämta dom. Jag är alltid lika duktig :)

SKRIVET: 2010-11-27, kl 08:04:17 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

God morgon, bloggen!

Nu blire sthlm horse show för min del, ska gå och se dressyren, fota och shoppa lite ;)
Men ska faktiskt handla lite i år har jag bestämt mig för, har en del paket som kommer typ nästa vecka så måste spara lite till dom också haha!

Hursomhelst, vi hörs i eftermiddag och då har jag förhoppningsvis lite fina bilder att bjuda på!

SKRIVET: 2010-11-27, kl 04:22:39 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Emma Johanna Kristina Csendes Karlsson

Yes, det är mitt riktiga namn haha! Och yes, jag har dubbel efternamn egentligen, faaast jag använder aldrig "Karlsson" längre, och ska ta bort det på pappret också. Men jag döptes till "Karlsson", efter min pappa, men vill inte heta det längre. Namnet "Csendes" kommer från mammas sida.. :)

Iallafall, nu kommer det ett önskeinlägg från en läsare, och det lär bli rätt långt hehe. Alltså ett inlägg som beskriver mig mycket bättre som person, inte bara i hästvärlden, utan att lära känna "riktiga" mig lite bättre. Jag tycker det är galet svårt att skriva om mig själv, men jag försöker så gått det går iallafall.. :p

Hur ska man börja..? Jag är en helgalen person haha, älskar att flippa galet. Nejmen, min humor är galet torr och jag kan garva åt precis vad som helst - tro mig! Jag kan garva oavsett om jag är glad, ledsen, har ont osv hahah. Om något enligt mig gör riktigt, riktigt ont kan jag garva hur mycket som helst.. Inte fullt normal nej. Jag kan dessvärre omedvetet garva utan att mena det.. haha oupsi. Sen kan jag verka galet omogen, men jag har aldrig försökt få folk att tro motsatsen heller.. ;) Men något med mig, är att jag aldrig gör mig till, utan jag är mig själv, bara att jag ibland såklart kanske försöker.. att vara seriös eller nått sånt haha.. Juste, sen kan jag slå om helt och vara tvärtom också.. kul va?



Jag är tyvärr inte klassens ljus direkt alltid, och har aldrig varit klassens MVG-barn, ganska långt ifrån det.. Men nu, i den här skolan, kämpar jag verkligen för att göra mitt bästa och lyckas. För att jag har ändå haft möjligheten att välja nu. I 9:an var jag så skoltrött att det inte var sant, jag tyckte allt var pisstråkigt och orkade ingenting. Men nu är det myycket bättre iallafall! :)

Jag kan faktiskt säga såhär också, att jag sköter skolan hur bra som helst enligt mig själv. Jag skolkar inte, försover mig inte - trots att jag är galet morgontrött, kommer inte försent förutom kanske maaax 5 minuter någon enstaka gång, och enda gångerna jag inte varit på lektioner är när jag var mådde dåligt, veterinär eller hovslagare kommer till hästen.

Förutom hästen, är mitt största intresse att dampa loss med mina vänner ;) Jag älskar att vara ute med roliga människor, leva livet och bara ha kul. Jag klarar inte att bara sitta hemma, jag blir alldeles för rastlös av det. Annars tycker jag det är mysigt att, med trevligt sällskap, promenera, fika, bara sitta utomhus och snacka, ligga och sola i timmar på sommaren hehe.. Och säkert en massa annat som jag glömt. Eller ah, typ bio & sånt funkar ju det också! Sen så gillar jag faktiskt att fotografera, och mysa med mina andra djur också såklart! :')

Mer personligt om mig, så är det väl att jag bor med min mamma, hennes sambo och hans dotter. Jag har 2 halvbröder på pappas sida, varav en jag aldrig fått någon möjlighet att lära känna & sen Wille, min lillebror jag älskar mer än allt. Jag har ingen kontakt med min pappa, av lite väl för personliga anledningar haha.. Jag har däremot väldigt bra kontakt med min faster, vilket jag alltid har haft. Men min pappa kommer jag inte ta upp kontakten med igen, han har förstört tillräckligt. Jaaaa, vad finns det mer..? Hm.. Jo, jag är en väldigt positiv person som inte gärna deppar ihop i onödan, men dock får jag mina små svackor ibland, då det hänt lite tidigare som gjort att jag inte alltid är så "stark" som jag vill vara.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva mer om mig, det här var rätt ointressant, men iallafall. Hoppas du som ville att jag skulle skriva det här uppskattade det iallafall hahah.. Här kommer det en del bilder istället... Haha många är väldigt gamla dock, har ju mest bilder på hästen ;)

  















SKRIVET: 2010-11-27, kl 03:09:24 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Chillar gal1!

Sitter hemma i stan & tar det lugnt, trevlans ju! Mamma kom och hämtade mig ute på Berga, och så käkade jag middag och tog ett varmt bad innan jag drog ut och träffade bästa Angelica juuu! :) Vi satt och hade lite businesstalk om bloggen haha. Sen gick vi och såg Harry Potter, den var väl heeelt okej sådär! Slutade dock jättedåligt, men så kan det vara. Mer har jag typ inte gjort ikväll, bion slutade typ 12 eller nått, och nästan direkt efter drog jag faktiskt hem.

Imorgon tror jag att jag ska åka ut till Berga själv faktiskt, kan faktiskt inte minnas när jag sist åkte nån stans, eller gjorde något själv.. Hehe, pinsamt. Jag behöver nog vara själv ibland också, om inte annat träna på det.. Fast ska nog fråga mamma jättejättesnällt om hon kan hämta sen.. Blinkblink.. Det blir iallafall showträning med Pijanisen imorgon, i ridhuset!


Sommar i mitt <3 & sen är min hezt en karateponi :))

SKRIVET: 2010-11-26, kl 16:31:52 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Videoblogg

SKRIVET: 2010-11-26, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dag 7 - Mina favoritbloggar

Jag följer sjuuuukt många bloggar verkligen haha, helt sinnes.
Men i alla fall, här kommer dom jag kollar först om dom har uppdaterat!

These sentences.
Blogg av Anna om lite allt möjligt :D hon är sjukt kreativ och har en väldigt välgjord och inspirerande blogg!

Flying Changes.
En hästblogg av Victoria, väldigt varierande att läsa och hon har jättemycket fantasi och skriver alltid om roliga och intressanta saker. Även denna blogg är väldigt välgjord, designen är jättefin och alla bilderna är underbara! I bloggen får man följa Victoria och hennes foderhäst Hessan!

Internationalshowjumping.

En blogg jag har föjt läääänge. Har även köpt lite saker av Caroline som driver den då hon tar hem hästsaker med jämna mellanrum och säljer. Mitt Dyón träns och ett set marinblåa Scapa benlindor kommer exempelvis från henne. Hon har stenkoll på utrustning och har svar på nästan allt som gäller det haha ;)

Dressyrmupparna.
Jag har följt både Ingrid och Linn på bilddagboken sedan lång tid tillbaka så det föll sig ganska naturligt att börja följa deras blogg också! Här skrivs om lite allt möjligt som rör hästar.

Teamsl
En nystartad blogg av Sofia Genne och Linn Olsson som båda två hade två stora hästbloggar förut, läste båda deras förra bloggar och tror denna kommer bli minst lika bra!

Caroline Dahlèn
En fotoblogg med helt otroliga bilder, finns inte mycket mer än så att säga!

Reitsport
En blogg som varit oaktiv ganska länge men som jag följde stenhårt innan dess. Nu har uppdateringen börjat få fart igen och jag hoppas det håller i sig så! Handlar mycket om utrustning och om annat som rör hästvärlden ;)

Ztreliin
En hästblogg jag började följa ganska nyligen så jag har inte så mycket att säga mer än att den verkar lovande ;)

Lovicious
En bloggare med förkärlek till hockey och hästar, en jättebra blogg med bra uppdatering, det gillas!

Freja Lindskog
En riktigt snygg hästblogg med bra och välskrivna inlägg. En blogg som verkligen faller mig i smaken!

sådär, där har ni några av mina favoritbloggar ;)

SKRIVET: 2010-11-26, kl 06:00:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dag 5 - I min väska

Har kommit efter lite med dessa märkte jag, så tar igen det nu ;)



Ni får ingen vidare beskrivning haha, förlåt för dåliga mobilbilder!

SKRIVET: 2010-11-26, kl 04:37:21 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dag 6 - En dagens-lista

Observera att denna handlar om gårdagen hehe, alltså den 25/11

DAGENS KLÄDER: Mjukisbyxor och nån random tröja
DAGENS FRISYR: ka ta strof
DAGENS SMINK: ingeeeeet
DAGENS VILL HA: pengar :c
DAGENS KÖP: typ en päronmer och lussebullar hahaha
DAGENS PLANER: typ var hemma och var sjuk och sen träffade jag freddish en stund
DAGENS BÄSTA: Att jag vann över fredde på nått tråkigt tvspel hahaha
DAGENS SÄMSTA: sjuuuuuk
DAGENS ROLIGASTE: jag? :D
DAGENS TRÅKIGASTE: att ligga hemma i sängen och vara sjuk är inte så jättekul...
DAGENS MISSLYCKANDE: haha, jag köpte ett "paket" Lussebullar, det är typ 4 som ligger i en påse och så på vägen till Fredde skulle jag öppna påsen, slänga påsen och äta en lussebulle... men jag råkade slänga lussebullen istället för påsen hahaha... hej tankspridd?
DAGENS HUMÖR: Chilllll
DAGENS SJUKA: jaaaag. alltså inte sjuk som sjuk i huvudet, utan sjuk som i förkyld
DAGENS LÄNGTAN: Hadar <3
DAGENS FUNDERING: varför tar det så jobbigt lång tid att ladda upp filmer på youtube?
DAGENS BEROENDE: Mat, istället för cigaretter (kommer att bli tjock).
DAGENS SAKNAD: Sommaren, som varit i princip obefintlig.
DAGENS LÅT: We No Speak Americano – Radio Edit – Yolanda Be Cool & Dcup.
DAGENS FILM/PROGRAM/SERIE: Being Erica.
DAGENS MÅSTEN: Duscha, klä på sig och ta tag i livet.
DAGENS MOTION: Föna håret.
DAGENS VÄDER: Sol/moln/blåsigt.
DAGENS GODIS: Några unkna ostbågar.

SKRIVET: 2010-11-26, kl 04:10:42 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Emma & Pijano ♥

Har ägnat natten till att göra en film om Emma och Pijano, hoppas ni gillar den :D
själv blev jag faktiskt ganska nöjd för en gångs skull haha

SKRIVET: 2010-11-26, kl 01:01:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Updateee

Tror jag lyckades fixa så klippet som inte fungerade tidigare, funkar nu.. Hoppas iallafall! :) Denna filmen är alltså också från en Erik-träning, dock över 1 år efter dem andra. Dock hoppade vi bara låga hinder på denna träning, fokusen låg på lydnad och vägar, inte höjd.. ;) Vet inte vad banan var för höjd, alla hinder var lite olika, men tror det var runt 1 m - 110. Men iallafall, här är den!

SKRIVET: 2010-11-26, kl 00:04:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Visste ni att...

.. när jag har riktigt tråkigt, kan jag sitta och googla på min egen häst? Hahaha. Låter galet ego, men det är väldigt intressant faktiskt. Många gånger har jag hittat random hästtjejer som stulit bilder på honom, skrivit att han är deras häst och massa haha.. Jag kan även hitta helgalna grejer om honom, från diskussionsforum osv. Jag hittar även massor gammal info om honom, bilder och så vidare. Jag vet i princip 99% om hela Pijanos liv, men det finns en liten del som säkert går att få fram någon gång. Jag tycker det är intressant, för det finns otroligt mycket - om just min häst.. Lite konstigt känns det också..

För er som inte visste det sen innan, så ja han är "den" Pijano. Jag får ofta såna kommentarer, typ "JAHAA, jag fattade inte att det var DEN Pijano" haha. Det är Pijano som varit Pegasus i Globen, gjort uppvisningar på Scandinavium, Flyinge, Falsterbo osv, varit med i flera reklamfilmer/filmer, har varit med i nästan varje nummer av bla. Hästmagazinet, gjort rätt mycket utstickande grejer för att vara häst, åkt hiss 9 våningar osvosv.

Men grejen är den, att jag, trots att jag stått vid hans sida genom en hel del grejer, inte kan se honom som "den" hästen. Han är min lilla busiga Mulle-åsna som står helt lerig och ser sådär dumsöt ut i stallet typ :') Han är kanske lite kändis, och var mer "allmän" innan, många kände till honom, han visades upp mycket osv. Men nu, är det inte alls samma grej längre. I början när vi började tävla hoppning, var det alltid någon på hopptävlingen som kommenterade eller sa något om Pijano. Alltså typ "Jaha oj, när jag såg hans namn på startlistan tääänkte jag väl att det var han..!" osv. Men nu känns det som att han är mer.. normal. Vilket jag vill, jag vill bara ha honom för mig själv. Hela världen behöver inte känna till honom bara för sakens skull, han får inte mer kärlekt för det. Det räcker med att jag visar för honom att han är en stjärna.

Sen, visst, jag showtränar honom fortfarande. Men det är inte alls samma som tidigare. Vi får se vart allt leder, vi har shower på gång, och det blir säkert inspelningar m.m i framtiden, men inte alls lika mycket. Det där kan isåfall vänta några år, nu satsar vi på tävlingar och att ha kul.

Hittade den här bilden nu, kan inte minnas iallafall att jag sett den tidigare haha! På mig & min muskelknutte till häst, på en nationell WE-tävling i somras tror jag.

SKRIVET: 2010-11-25, kl 22:56:31 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens träningspass

Pijano fick lite trickträning från marken i ridhuset idag, hade lädergrimma och longerlina, plus ett dressyrspö då. Först fick han bara lalla runt mig lite utan krav i alla gångarter, sen började jag jobba med den långa och låga formen, vilket gick hur bra som helst. Sen fick han lägga sig ner och rulla några gånger, för det ville han verkligen hahah! Det är ju så kallt och blött ute, och han rullar sällan i boxen, så ridhuset var perfekt enligt honom. Tränade lite på bugan, han bugade brabra, fast inte på högerbenet, det ville han absolut inte, varför vet jag inte.

Sen bad jag om ett par stegra, lite spansk skritt och att han skulle lägga sig ner. Stegringen var mer en mesig "levad" först, men sen så! ;) Spansk skritten var faktiskt ovanligt bra från marken, duktig pålle. Och ligg kan han ju i sömnen nu (höhöhö, vitsigt, jag vet) så han var hur duktig som helst - nästan lite fööör duktig.. Han var trött och ville bara ligga och halvsova på sidan hahah. Det spelade ingen roll vad som hände runt honom, han låg så avslappnat så haha. Snacka om framsteg dock, så jag är superdupernöjd. Sen avslutade vi med lite lång och låg form igen, han var mega duktig och gick med nosen i marken i princip :)

Juste, jag har ju försökt leka fram stegra-snurr ett tag nu, men det har inte riktigt fastnat. Men idag gjorde han minsan en typ helt perfekt när jag bara bad om ett varvbyte från galoppen, hahah.. Knäppisen! Får se till att sätta ett ordentligt kommando på det nu ju.

 
En några månader gammal bild på oss.

SKRIVET: 2010-11-25, kl 19:34:07 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Igår...

red Erika Hadar för mig :)
Hon red baracka och det gick väl lite sisådär i början haha... :D
Men i slutet såg det faktiskt riktigt bra ut. Hadar var dock gaaaanska pigg och springig hehe, men i slutet slappnade han av mera.


SKRIVET: 2010-11-25, kl 16:24:49 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Mår inte så bra...

Mår inte särskilt bra, men ska försöka vila lite och om jag känner mig bättre sen så kommer det mer uppdatering då :)

SKRIVET: 2010-11-25, kl 13:40:40 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

<3

Även om hoppet blåst iväg, och inget annat finns kvar, finns du där. Du är den som inte bryr dig om resultat, eller prestationer, utan du finns alltid där. För dig spelar saker ingen större roll. Du dömer inte. Du är den mest ärliga individen, som inte sviker utan anledning. Du är den som bygger upp hoppet och livsgnistan, varje dag. För världen är du kanske ingen, men för en person är du hela världen. För mig, skulle ett liv utan dig vara som att leva utan syre. Tack för att du finns, du är obeskrivlig. Min älskade prins, du är den enda. <3

SKRIVET: 2010-11-24, kl 21:42:06 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bästa hopptränaren..

.. är definitivt, enligt mig, Erik Berggren! Han får alltid fram det absolut bästa från både min och Pijanos sida, och jag litar på varenda ord han säger. Jag kan leva på en träning för honom i typ ett års tid, och de små, korta orden, finns liksom kvar varje gång jag hoppar sen. Jag har hopptränat Pijano massor för honom, men även Waggie. Grymmare tränare finns inte, och jag hoppas verkligen jag kommer kunna träna med Pijano för honom igen, skulle kunna åka genom hela Sverige, för jag tycker det ger så mycket.

 
Waggie var gammal och skulle gå i pension, detta var hennes sista hoppträning, tidigare gånger jag hoppade henne klarade hon inte ens att komma över ett räcke på 80 cm.. (Hon har gått 130-140 i yngre dar) men denna hoppträning var hon riktigt fräsch och på hugget! Det var Eva Eternell Hagens häst. Vila i frid lilla Waggie. <3


Hahahaha, det är okej att skratta! Jag garvar en hel del, och då har jag ändå bara tagit med det jag tyckte var superbra på den tiden, i filmen.. För på den träningen stack han med mig typ.. hela tiden, och för att jag skulle få stopp på honom fick jag hela tiden styra rätt in i väggen :) Hahaha, naw..


Samma här, klippte bort en del, men minns att jag var asnöjd med den här träningen! Men vi kraschade genom en oxer, och var ruskigt nära att gå omkull minns jag också hehe..

Tänkte lägga upp senaste filmen också, som är våran bästa träning någonsin! Men den var blockad från youtube, skit också! :(

SKRIVET: 2010-11-24, kl 19:42:24 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Idag var hovis här, äntligen! :) Pijano har det gamla vanliga - ringskor med sulor fram, och sedan vanliga skor med snösulor nu bak. Broddar har han i nu också, 9 mm. Toppentoppen. Men hade ett litet sår precis över ena bakhoven, som gjorde att han blev lite svullen i det benet.

Lindade honom bak och gick ner med honom till ridhuset. Han var lite svullen, men inte varm eller något, och svullnaden brukar gå ner när man rider. Jag hade inte fortsatt rida om han inte hade känts 110 % bra, vilket han nu gjorde. Men det kändes inte lägligt att "busa", alltså trickträna eller något sånt, ville ändå att han skulle ha helkoll på vart han satte ner fötterna. Så det blev ett dressyrpass.

Dock var jag lite seg, så krävde inte jättejättemycket. Han var lugn och villig, så det gick jättebra trots att jag inte jobbade honom fullt ut. Men han var så fin så. Red fram honom länge, för att känna så att han inte kändes det minsta ofräsch, och sen trimmade vi på lite av varje. Mycket halvhalter och övergångar, enkla byten och förvänd galopp. För att han inte skulle bli uttråkad blev det lite "svårare" grejer också. Han gjorde en aaaasbra galoppiruett! :') Så himla duktig! Seriebyten fungerade också. Min fina lilla älskling..


Saknar fortfarande sommaren...

SKRIVET: 2010-11-24, kl 11:22:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lite onödigt vetande sådär

Hehe, jag har inte direkt kommit speciellt långt.. Sitter i sängen och lyssnar på spotify och äter frukt haha. Men jag har faktiskt varit uppe sen ett par timmar, men inte har jag hunnit ner till stallet inte. Får se om jag får något ryck och går ner dit typ nu, annars fixar jag allt ikväll istället. Det är ju lunch om inte allt för länge.. ;) Mys, jag är hungrig!

Passar iallafall på att svara på ett par kommentarer nu.


Johoråå, Berga är festens höjdpunkt haha! Tycker man inte om Berga har man nog ingen humor.. ;) Allt är ju bara helflummigt och man garvar ju alltid - roligare kan det inte bli? Haha skämt osido, jag vet inte hur det varit förut, och visst, det kan vara lite skitsnack och så (vilket inte är så konstigt när 100-tals hästtjejer samlas på samma stället..?) men förutom att man har det grymt kul och allt är helflippat, så är det faktiskt riktigt bra undervisning också - om man ska se det från den seriösa sidan också.


Tack så mycket! :) Först och främst, superbra att ni kommer med tips om vad vi kan skriva om, det behövs verkligen! Jag kan absolut skriva ett inlägg om förberedande grejer, vad jag tycker är bra/inte bra och så vidare, men att skriva just hur man lär in trick och så vet jag inte.. Har skrivit ett om buga förut, och kan tänka mig att skriva om vissa, men inte sådana som kan bli "farliga". Det är svårt att få fram precis vad man menar genom bara text.. Men tack för tipset, och det kommer ett inlägg snart!


Den här frågan skulle jag i princip kunna svara på med tre ord: För han fryser. Men ska ändå förklara lite haha! Tycker absolut inte det är något drygt, klart man måste få fråga ju :) Jag skulle aldrig ha täcken på min häst om det inte behövdes, men han fryser på riktigt. Det är inte jag som är mesig och ba "Lillevän du måste frysa så mycket", bara för att jag själv tycker det är kallt. Men han står och skakar och jag tror tillochmed icke hästvana personer direkt skulle se att han fryser.. ;) Han är ju helklippt, dock inte nyklippt nu, och sen är han ju ett arabiskt fullblod.. Det säger ju det mesta. Sen att Pijano är ännu mer extremt frusen typ.. Har självklart aldrig mer täcken än vad som är nödvändigt.


Kallt på vintern juuu.

Förresten, tror det blir lite lek för Pijanos del idag. Vet inte riktigt vad vi hittar på, men är sugen på något lite annorlunda.. Hm.. Vi får se! Är han på träningshumör, blir det trimma dressyr, men annars hittar vi på något annat kul istället.

Nej, nu ska jag nog gå ner och käka. Såg på schoolsoft att det var typ torskpanetter eller nått, usch och blä! :( Menmen, finns ju massa annat man kan käka där nere, och en kopp kaffe skulle inte sitta fel..

SKRIVET: 2010-11-24, kl 10:25:04 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

DygnarN

Haha, att dygna är så min specialite!
Var borta hos en kompis typ hela kvällen igår och kom hem ganska sent och då orkade jag inte gå och lägga mig sen! Men jag är faktiskt ganska pigg fortfarande :D

Idag ska jag åka ut tillsammans med Erika till stallet, och hon ska få äran att rida på min underbara häst :D
Sitter inte vid min egna dator just nu så har inte direkt några bilder att lägga upp eller så...

Men jag uppdaterar mer ikväll!

SKRIVET: 2010-11-24, kl 00:25:45 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

MCR ♥

My chemical romance har precis släppt ett nytt album! :')
kanske inte passar in att skriva om det på en hästblogg men ändååå.
Lyssnar inte direkt på denna typ av musik längre, men Mcr var typ mitt allra första riktiga favoritband och jag älskar dom fortfarande haha :D

ett litet collage jag gjorde för länge sedan med bilder från första gången jag träffade dom och från deras andra konsert jag varit på :)

nu är jag lycklig haha!

SKRIVET: 2010-11-23, kl 23:59:07 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dag 4 - Ett ögonblick

När jag såg detta ämne var det första som kom upp i mitt huvud min första Coldplay konsert hösten '08.
Det var verkligen otroligt! Och stämningen var helt fantastisk!
Dock var vi lite sena med att boka biljetter så det fanns endast sittplatser kvar, men det var ändå helt amaaazing.

kärlek

SKRIVET: 2010-11-23, kl 21:40:04 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Det blir ju inte alltid som man tänkt sig

Jag börjar efter lunch imorgon, så tänkte vara hurtig och gå upp och rida innan skolan.. Så att jag skulle hinna rida ut innan det blir kolsvart ute haha.. Men det lär det ju verkligen inte bli nu.. Hovslagaren kommer 13:30 imorgon, och innan dess skruvar jag inte på några broddar.. Och nu är det ju vinter här, vilket det inte var när jag la upp planen för den här veckan. Och Pijano kommer knappt ner till ridhuset, så vågar verkligen inte rida ut utan broddar..

Så det får bli dressyr, tömkörning, longering, trickträning eller nått annat i ridhuset imorgon istället. Och då kan ju Pijano lika gärna få gå i hagen så många timmar som möjligt, och så får han jobba lite på kvällen istället. Men går nog ändå upp tidigare än jag behöver imorgon och mockar eller nått.. Tänk att jag ens tänker den tanken hahaha! Jag känner mig grym nu! ;)

Eller så blir det väl att jag går upp lagom till lunchen som vanligt när vi börjar efter lunch.. Fast ne, nu ska det bli ändring på det här haha. Lär ju fungera iallafall, eftersom jag tänkte gå att lägga mig typ nu. Mår jätteilla, skitjobbigt. He-he-he, jag kan inte minnas senaste gången jag gått och lagt mig innan klockan 10... Menmen, mycket mer hade jag väl inte att säga haha :)


Bild från förra vintern :) Minns det ridpasset i minsta detalj hahaha. Det var första gången jag red Pijano utan utrustning, alltså utan halsring också. Hoppade bara upp på honom som han var haha, ingen hjälm heller (fy, dålig förebild nu haha) och red runt lite. Travade lite och sen blev både jag och Pijano sugna på att galoppera, så han sätter av i värsta rejsgaloppen i snön och jag satt och asgarvade. Min mamma tyckte dock inte det var lika kul.. Hon trodde han skulle hoppa över staketet, men han körde snällt ett slidestop vid staketet istället hahaha :) Busiga vi är.. Som alltid då!

SKRIVET: 2010-11-23, kl 21:27:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Skuttade lite i ridhuset, dock blev det bara ett räcke på typ en linje mittemellan på medellinjen och snett igenom.. Aja, orkar inte förklara haha! Hade plastbommar, såna som man kan lyfta med ett lillfinger nivet..? Och inga hjälpbommar, för att göra det lite svårare iallafall.

Satte först upp det till ett lite högre kryss, som jag sedan höjde ännu lite mer, det blev ju inte så högt, trots att bommen låg på kanske 1,55 m - och sen rakt ner på marken alltså. Det gick superbra, Pijano hade ju liksom inget val än att hoppa precis i mitten av hindret, och då fick vi till superbra språng! :) Hoppade kanske 4 språng på krysset, och efter det gjorde jag om det till ett räcke. Då låg räcket på kanske 90 cm, Pijano hoppade perfekt.

Tog ett par språng på det innan jag höjde upp räcket, då låg det på kanske 1,10. Det är ju efter en meter jag verkligen måste börja rida.. Pijano och jag känner varandra så bra att vi bara hoppar annars utan att tänka typ. Men efter en meter är ju min lilla hästs kapacitet slut i princip, så då måste jag rida. Det är ju inte så att jag åker häst annars, men hahah. Men tog iallafall tillbaka alldeles för mycket - sämst jag är! Åh! Så han var i, och bommen föll självklart eftersom dem inte väger någonting. Och efter det attackred jag istället och la honom alldeles för stort, så då åkte bommen igen. Berömde mig ängel till häst massor, han gjorde ju precis som jag sa till honom, han ville verkligen göra rätt, bara att han har en ringrostig ryttare på ryggen stackarn! :(

Men sen blev jag lite irriterad på mig själv och fokuserade helt på min ridning, och då hoppade han så jäkla klockrent. Jämn galopp i hela anridningen, riktigt tryck i språnget med massor av luft, och sedan balans efteråt. Då slutade jag, för att han hade ju varit perfekt hela ridpasset, bara att det tog några språng för MIG att komma på hur jag skulle rida hehe.. Han är ju en sån häst att han vill massor, men han kan verkligen inte bedömma avståndet själv på lite "större" hinder, och då ligger allt på mig, verkligen allt. Jag måste rida och lägga honom PERFEKT på hindret för att han ska klara det. Det är av den anledningen som jag max har hoppat 1,20 utan tränare, och då när jag känt mig riktigt säker på att jag lägger honom perfekt - för annars kan det bli så himla fel! Utan att Pijano är dum eller så, utan för att han helt enkelt inte kan lägga till en extra växel.

Men var så himla glad över min underbara häst idag haha! :') Finare och bättre går inte att hitta.. Ringde mamma och skröt massooor om min prins, som tur var höll hon med om att han var bäst hehe.. ;) Det är ju faktiskt mammas lilla ängel också hihi. Och snacka om vilken skillnad det blivit på honom.. Kan knappt tro att det är samma häst som jag började hoppträna för snart två år sedan.. Helt galet.. Min häst är helt enkelt världsbäst. ♥


Bild från en träning hemma i somras (travhoppningsserie - detta hinder ligger på kanske 1,25 m).. Gud vad jag saknar sommaren förresten, allt kändes så himla lätt då.. Det var verkligen då man levde livet, det inte fanns några problem och allt bara var underbart.. Sommaren 2010, tiden i mitt liv typ :(

SKRIVET: 2010-11-23, kl 08:33:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Ponnyhoppning @ Södertörn

Följde ju med Zara i söndags till Södertörn när det var tävlingsdebut för henne och Rose!
Fotade lite också men är grymt missnöjd med alla bilder, känns som om jag har glömt bort hur man fotar haha :(
plus att det var ett jäkligt ofotovänligt ridhus tävlingen hölls i, ljuset var lite sisådär och sen var läktaren jääääättehögt upp så allt blev fotat ovanifrån och vinklarna blev konstiga och blablablaaaa...

Ni får se några bilder ändå...















SKRIVET: 2010-11-23, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Ridpasset 22/11

Idag red jag lite tillsammans med Erika först, vi var inte så seriösa dock haha :D
Körde lite "gymkhana" på vårat egna sätt! Lekte kull och massa sånt där kul haha, Hadar verkade uppskatta det i alla fall ;) Jag tycker det är skönt att inte alltid vara superseriös utan att kunna släppa pressen och alla krav i bland också!



Hur är ni? Är ni alltid jätteseriösa med allt ni gör inom ridning? Eller kan ni också "busrida" ibland?

SKRIVET: 2010-11-23, kl 01:08:51 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Harry Potter nerddddd

Visst, jag har alltid tyckt att Harry Potter böckerna/filmerna varit bra, men nu har jag gått och blivit besatt typ hahaha!
Det började med att jag skulle ha Harry Potter maraton med en kompis för att ha en liten update så man är redo att gå på nya filmen utan att ha glömt bort allting liksom. Och sen sa det bara poff och nu kan jag bara tänka på Harry Potter filmerna HAHA. Detta är illa...
Imorgon ska jag i alla fall få se den nya filmen på bioooo, najs!



Har till och med köpt ett Harry Potter spel till min iPhone! Och det är faktiskt grymt kuuuul! Det har räddat alla mina tråkiga buss/pendeltågs/tunnelbane-resor till och från stallet!

Har ni sett senaste filmen? Vad tyckte ni om den? :)

SKRIVET: 2010-11-23, kl 00:58:02 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Tips?

Om det är nått särskilt ni vill läsa om får ni jättegärna skriva det!
vad vill ni se mer/mindre av?
mer utrustningstips, ridövningar, bilder, åsiktsinlägg?
ja, vad ni tycker är intressant helt enkelt :D

SKRIVET: 2010-11-23, kl 00:55:25 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dag 3 - Mina tre största intressen

Intresse 1: Hästar
Ganska självklart kanske haha, jag älskar verkligen dessa djur. Och alla stunder tillsammans med Hadar är mina bästa stunder


Intresse 2:
Foto
Jag tycker det är väldigt roligt att fotografera och har hållt på med detta i ett antal år. Fick min första systemkamera 2005 och har sedan dess fotat så mycket jag bara hunnit/kunnat. Hästar är favoritmotivet och det är oftast de som hamnar framför linsen. För ca 1-2 år sedan fotade jag mycket på tävlingar och sålde rätt mycket bilder osv. Men tappade intresset ganska fort när det blev för mycket "jobb" av det hela och återgick till att bara ha det som hobby istället och inte behöva känna så mycket press!

Intresse 3: Musik
Jag älskar musik och har en grymt blandad musiksmak haha! Älskar att gå på konserter och live musik överhuvudtaget. Älskar stämningen och allt runt om kring. Dessvärre har det inte blivit så många konserter i år, har helt enkelt inte haft tid, men hoppas på att öka antalet igen såsmåningom haha ;)



Sedan är ju självklart ett av mina största intressen att vara med mina underbara vänner haha :D älskar eeeeeer!

SKRIVET: 2010-11-23, kl 00:28:42 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Nu ska jag skärpa mig!

Haha, jag har inte varit så duktig på att uppdatera känner jag, meeeeen jaaa...
Nu ska jag ändra på deeeeet i alla fall :D



En gammal bild på mig och Hadar från ... nångång.

SKRIVET: 2010-11-22, kl 23:51:04 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Sök Berga! :D

Snart dax för er 95:or att söka gymnasium juuu, och såklart ska ni söka elitskolan Berga! ;) Nejmen, det är här bästa skolan, så komsikomsi! :) Kanske drar till gymnasiemässan och hänger, så snacka med mig om ni ser mig då, för jag kan berätta massor om den här skolan hahah! Sen måste ni ju komma på öppet hus och allt sånt sen. Men jag säger såhär, jag tycker Berga var mycket roligare än det lät. Tro mig när jag säger det haha! :)

Någon av er läsare som är 95:a? Och någon som funderat på Berga?
Det är bara att fråga på om ni har frågor!

Jag har förresten valt vad jag ska gå nu, kanske sa det? Häst-Häst blev det iallafall. Haha mycket häst, men det är fint! Dock vet jag ännu inte om jag ska välja inriktning trav eller rid. Var sugen på ridning först, men tänkte nu att det kanske blir lite mycket..? Rider ju min egen varje dag, plus ibland andra hästar. Och då jag vill köra in min häst skulle det inte sitta fel med lite bredare kunskap inom det ämnet.. Men vi får se! Vi får ju prova på nu i vår, både trav och rid, innan vi måste bestämma oss. Tur det, för jag har verkligen ingen aning!

SKRIVET: 2010-11-22, kl 23:34:43 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Svar på frågor!


Aw.. :') För Pijano var det att han stod i kompliment och sen att jag petade honom under magen typ, alltså svårt att förklara, men när jag tog spöt och petade under magen på honom la han sig ner, typ :)


Att han går ner på båda framknäna :)


Okej, kul! :) Jag är nöjd med både fleecetäcket och stalltäcket. Dock märkte jag i efterhand att fleecetäcket inte hade några gjordar, men spelar ingen roll, fungerar utmärkt ändå. Stalltäcket är mega tjockt, det var därför jag köpte det. Alltså - mycket tjockare än fleecetäcket. Pijano har under nätterna inne haft både fleece och termoinne täcke tidigare, men detta stalltäcke väger upp dem båda, och är varmare än båda dessa tillsammans. Är supernöjd, för vill slippa ha flera täcken, och detta går han endast med inne nu. Fleecetäcket är vanligt varmt och tjockt, stalltäcket superbra och tjockt! :)


Absolut! :D Ska fixa en ny någon dag här snart.. ;) Och vad säger du, Anko, kör du också eller? Du måste ju förresten bli bättre på att uppdatera hahah. Är ju inte kul med bara mina inlägg ju.. :(


SKRIVET: 2010-11-22, kl 18:55:14 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Issi gästvideobloggar HAHAHA!

SKRIVET: 2010-11-22, kl 18:53:58 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Lille älsklingen frös en massa när vi skulle rida, han stod och skakade och allt.. :( Så fick gå med honom länge innan ridpasset, och sen var det hästövningar i ridhuset så fick rida ute i regnet haha. Det finns inga dåliga väder.. He-he-he. Red iallafall på lilla ridbanan för det var faktiskt bra underlag idag! Först fick han ryck hahah, och typ flängde runt för att han blev rädd.. Haha lillen då! Men sen var han jättefin! :)

Trimmade lite på det mesta och en del piruetter, både skritt och galopp. Samlade och ökade, och han var duktig. Han trampade bra i piaffen, inte riktigt max höga benlyft eller hur man ska säga, men höll takten bra iallafall. Testade på lite passage, men det var inte rätt dag att trimma på det kände jag. Seriebytena satt fint, och förvända galoppen fungerade också. Han protesterade liite först, men det var inget märkvärdigt. Han tycker bara att förvänd galopp är tråkigt haha! ;) Red lite öppnor och slutor i trav, och galoppslutor - duktig pålle!

Elin fick även sitta lite på honom också, för jag var påväg att pissa på mig hahaha, så var tvungen att springa till toan! Han var iallafall snäll mot henne också, bra hästen braaa. Och juste, blev några bilder, men bara från början, för sen dampade kameran. Men iallafall.









SKRIVET: 2010-11-22, kl 12:44:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Drömmålet är redan uppnåt

Mitt dröm-mål med Pijano var att lära honom att ligga ner på kommando. Helt ärligt trodde jag att det var omöjligt, för det har varit en omöjlighet för Pijano i hela hans liv. Han har tränats i trickträning innan jag började rida honom, men det har varit omöjligt att lära honom att lägga sig ner. Han trivdes helt enkelt inte med att ligga ner. Han är en sådan häst som vill ha full koll på allt hela tiden, och jag hade aldrig sett honom ligga ner vare sig i boxen eller i hagen. Men ett par gånger för länge sen, när vi tricktränade i ridhuset hände det att han kastade sig ner från kompliment och rullade i panik för att sedan kasta sig upp igen. Allt gick så fort att jag då knappt hann reagera.

Sen slutade han bara med det också, han kunde buga och kompliment bra, men la sig aldrig ner. Och jag använde aldrig någon metod som pressade honom eller så, och han bjöd inte på det själv heller. Så jag trodde att det skulle förbli ett dröm-mål, helt seriöst. Jag såg bilder på mig med en annan häst liggandes med huvudet i min famn och önskade av hela mitt hjärta att det någon gång skulle få vara jag och Pijano. Det var verkligen min högsta dröm. Men samtidigt var det så långt borta, från Pijanos principer att lägga sig ner. Och jag skulle inte tvinga honom, så jag tänkte "Äsch, skitsamma om han lär sig eller inte, vi får träna andra trick istället", typ.

Men en dag, la han sig ner. Jag hade i ett par dagar försökt få honom att bjuda på det, utan minst framgång. Men sen bad jag honom bara om kompliment och helt plötligt låg han där i kanske en millisekund. Och då var det som att tiden stannade för mig. Han slängde sig upp på en gång och tårarna bara rann ner för mina kinder. Jag var så chockad, på riktigt. Han rullade sig inte eller något, utan la sig ner. Visst, han kastade sig upp på en gång men jag var så lycklig att tårarna rann. Och det är sällan jag gråter.




Den dagen, då hoppet kom på riktigt.

Sen träningar efter, la han sig igen, och igen. Och han låg kvar någon millisekund längre varje gång. Och en dag kom jag på vad det var för kommando, och han la sig ner tre-fyra gånger på "kommando". Han slängde sig alltid upp i panik typ, men jag var så nöjd. För jag höll aldrig fast honom eller tvingade honom till något, utan han la sig på helt fri vilja. Sen lärde han sig ligg på endast kroppspråk, alltså utan att jag rörde honom och så småning om kunde jag börja klappa honom och så, och han låg kvar lite längre.

Jag ville lära honom ett kommando för "upp", och var då snabb innan han hann resa sig upp att ge kommando. Tillsist lärde han sig det också, och det gjorde att han låg kvar längre och längre. Tillsist var han helt trygg med att ligga ner och låg då gärna kvar. Han ville gärna lägga sig, och jag provade även på andra ställen än ridbanan, på gräs och i boxen, vilket också funkade. Sen har vi bara utvecklats och i nuläget kan han ligga och sova mer än gärna hur länge som helst i min famn. Ibland vill han inte ens resa sig upp.

Det kan vara 10 ekipage i samma ridhus som galopperar runt osv, och han ligger ändå helt tryggt tills han får kommando för att resa sig. I dagsläget kan jag springa runt honom, smälla med spöt runt honom, ta sats och hoppa över honom, lyfta alla ben och huvudet som att spela död, osv, utan att han rör en min. Jag kan inte förstå att det är sant, faktiskt. I somras la han sig för första gången på kommando och nu.. Nej det är otroligt i mina ögon. Det högsta målet har vi uppnåt, och nu känns det som vi kommer kunna klara allt haha. Min fina häst. <3



























SKRIVET: 2010-11-22, kl 12:16:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gårdagens träningspass

Det blev ingen ridning igår, tränade från marken istället :) Hade vanlig grimma och longerlina, har börjat med det istället för repgrimma och rep. Repgrimman är perfekt att rida med och träna vissa saker med, men annars tycker jag vanlig grimma är bättre för trickträning faktiskt. Den är inte lika skarp, och Pijano är så känslig.

Först fick han springa löst i ridhuset och vi busade som sjutton, gud vad han tyckte det var kul! :') Han gjorde bocksprång och hoppade upp i luften hela tiden och såg ut som en busig liten shettis haha! Men han bjöd hela tiden in till träning, så vi tränade lite löst först, det gick superbra! Med varvbyten, galoppombyten, halter, inkallningar, löslongering osv. Sen satte jag på longerlinan ändå för att "komma åt" honom ordentligt.

Jobbade mycket på halter och formen. Han var jättejätteduktig! Direkt halt från ökad galopp, typ som slidestop, utan att det såg orytmiskt ut. Jobbade lite med varvbyten här också, det gick super. Han kan inte riktigt byta helt i galopp på linan, men han gör som en piruett, gör halt, och sen direkt fram i den andra galoppen igen. Testade stegra-snurr någon gång också, och det går verkligen framåt! Stegra och "levad" gjorde han också jättefint. Sen såklart ligg, det sitter helt klockrent.

Tränade även lite buga från marken, som han tappat lite eftersom jag lät det rinna iväg när jag lärde honom ligg. Buga uppsuttet funkar toppen, men från marken har han svårare för det nu eftersom han hellre vill lägga sig ner. Men med hjälp gjorde han det superfint. Även från "andra" sidan, alltså högerbenet. Men åter till arbetet med formen, han var så himla duktig. Samlade sig till galopp på stället i hög fin form, eller passage/piaff, någon slags blandning hela tiden med en fin krök på nacken. Sen mot slutet ville jag att han skulle gå i en lång och låg form och han fattade precis! Sänkte nacken så mycket det gick och gick stadigt så, med nästan nosen i marken :') Blir så stolt såna här dagar, när man verkligen får bevis på all träning man lagt ner..


Några månader gammal bild, från när vi precis flyttat till skolan.

SKRIVET: 2010-11-21, kl 23:16:44 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Planering för vecka 47


Så här schemat för veckan ut för mig - fan vad chill! ;) Leeedig på fredag!

Den här veckan ska jag ta det galet lugnt har jag bestämt mig för. Behöver tagga ner så jag inte stressar ihjäl mig, så hela den här veckan ska jag inte bestämma speciellt mycket utan bara chilla haha. Jag ska gå och lägga mig tidigt så jag orkar gå upp till frukosten, vilket jag annars typ alltid skippar för att få sova 5 minuter extra hehe.. Undantag för onsdag och torsdag kanske haha.. Men veckan efter denna har jag stalltjänst, och ska även börja träna igen. Alltså promenera, jogga, gymma och sånt. Så soft vecka den här, sen kör vi på igen!

Pijano ska dock tränas fullt nu, eftersom han har vilat tillräckligt i höst och vinter. Nu ska vi se till att vara i toppform inför tävlingssäsången 2011! Hopptävlingar, dressyrtävlingar, WE-tävlingar, kanske lite fälttävlan, galopp? Vi får se vad det blir, men tävlingar blir det garanterat. 2011 ska bli vårat år.  

Måndag - Trimma dressyr i ridhuset.
Tisdag - Hoppa i ridhuset.
Onsdag - Trimma ute på vägar och i skogen.
Torsdag - Uteritt, bara busa och ha kul.
Fredag - Showträna.
Lördag - Showträna.
Söndag - Vila.

SKRIVET: 2010-11-21, kl 20:43:17 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens shopping!

  
Broddset, 20 st 7 mm broddar, 20 st 9 mm broddar.

  
Fleecetäcke, stalltäcke, skrittäcke.

 
Mörkblå lindor, longerlina.

SKRIVET: 2010-11-21, kl 15:14:40 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Tjingtjong!

Nu ska jag åka ut mot Berga för att rida min älskade häst! Men först stanna till påvägen dit på Hööks för att köpa lite praktiska grejer, får se vad jag hittar men iallafall täcke, skrittäcke och broddar typ.. Ja, det var väl typ det. Tror det blir förberedande träning inför showträning i ridhuset idag.. Men vi får se!

Tänkte lägga upp värsta härliga bilden nu också, meeen icke sa nicke. Palla blogg.se som bara dampar hela tiden.. :s

SKRIVET: 2010-11-21, kl 13:47:13 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mattes stolthet ♥













SKRIVET: 2010-11-21, kl 04:45:10 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Morgonpigg?

Nä jag har faktiskt inte gått och lagt mig än och nu drar jag till stallet... haha... Hörs ikväll! Pussssss

SKRIVET: 2010-11-21, kl 03:05:23 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ett smakprooov



Bilder som Anko fotat på mig & Pijano för ca en vecka sedan, kommer upp imorgon! :)

SKRIVET: 2010-11-21, kl 02:25:45 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dag 2 - Varför jag bloggar?

Kort och gott så var det Emmas idé haha ;)
Så ni har henne att tacka! Nejmen, jag provade att blogga en gång tidigare och jag tyckte det var jätteroligt och var jätteengagerad... i ett par dagar. Sen tyckte jag inte att det var så kul längre haha. Men nu har jag verkligen fått upp motivationen för detta och tycker det är jättekul att komma på nya saker att blogga om etc.

Och jag tycker det är tusen gånger bättre att blogga tillsammans med någon, så den här bloggen blev verkligen perfekt för mig. Tidigare har jag mest laddat upp bilder på bilddagboken men där är det svårt att vara så varierande där tycker jag, i bloggen kan man ju skriva om allt och det är lättare att tänka "outside the box" så att säga.

haha, vet inte riktigt om jag fick fram poängen ordentligt nu, börjar bli lite småvimsig vid den här tiden på dygnet hehe.

SKRIVET: 2010-11-20, kl 23:38:37 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Det blev ett ridpass i ridhuset idag. Pijano var stel i början eftersom han inte rört på sig tillräckligt under tiden han var svullen och hade en tappsko. Han fick skritta fram lite längre än vanligt på lång tygel, och efter det kändes han toppen! :) Han var galet fin att rida idag, han ansträngde sig till max och var otroligt positiv! Han fick ryck en gång och busade runt, men annars var han faktiskt ovanligt lydig och fin haha. Kände på de flesta knappar, alltså fram-tillbaka, åt sidan, bakåt, ja, ni fattar. Han blev helt igenomriden och det kändes super.

Sen fick han skutta ett par skutt på ett litet räcke som stod framme i ridhuset, vilket han tyckte var huuur kul som helst! Lilla sötnosen haha, snacka om att han tycker att han är hopphäst till 110 %.. Jättefin var han iallafall :)













SKRIVET: 2010-11-20, kl 22:47:18 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bloggtest!

1 - Hur länge har du bloggat? Kanske 1½ år sammanlagt? Dock inte på denna blogg såklart haha!

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Det kommer jag inte ihåg, jag läste nog inte speciellt många bloggar då.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Ingen aning faktiskt!

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? 
Tråkigt nog har jag inte kvar dem.. Men kan tänka mig att det var massa "-.-", "xD", "^^" osv haha.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Några stycken, mest folk jag känner. Annars bloggar som kommenterat mina inlägg!

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? Det är nog väldigt blandat.

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. 
Min fantasi är grymt dålig, så vet inte haha.

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. 
Jadu, samma där..
 
9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? 
Jag vet inte, det är väl olika.. Men vet att min familj läser för att se vad som händer, eftersom jag inte bor hemma speciellt ofta, utan på internat.

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? 
Ja, eller alltså, jag skulle aldrig skriva något som inte var sant i bloggen. Men samtidigt skriver jag ju inte allt om mig, som jag inte tycker hör hit. Och sen tycker många att jag är väääldigt mycket seriösare i bloggen än i verkligheten hahaha..

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Ja, absolut. Alltså, skriver ju bara om mitt "hästliv".

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. 
Typ allt som inte har någon koppling till mitt hästliv eller annat med hästar. För att jag inte vill blogga öppet om hela mitt liv, vänner och så vidare. Facebook används till det! ;)

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? 
Fattar inte riktigt frågan..?

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Nej, inte helt.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? 
Nja, inte direkt. Har väl hänt att någon hälsat och sagt att dem läst min blogg när det gäller hästvärlden, men jag vet inte annars haha..

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? 
Öh...?

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar ?
Ja, i början. Nu tar jag sällan åt mig av elaka kommentarer eftersom jag vet att det inte är sant.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? 
Säkert!

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? 
Att många tror att dem känner en genom "bloggpersonen", och lite sånt. Svårt att förklara haha. Sen skitsnack, rykten och sånt..

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? 
Ingen aning faktiskt! Men på något sett säkert, då jag älskar att skriva!

SKRIVET: 2010-11-20, kl 22:25:55 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Besöksrekord!



Besöksrekord idag! Hoppas det fortsätter så här, med statistik och kommentarer, det gör verkligen att man älskar att blogga och lägga ner tid på bloggen..! :)

/ Emma

SKRIVET: 2010-11-20, kl 21:17:47 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Simba ♥

Tänkte berätta lite om hästar som betytt extra mycket för mig under årens gång... Börjar med Simba...

Simba är en gul, liten ponny jag träffade när jag bodde upp hos en familj i Sala. Jag blev kär i honom direkt, och ägnade största delen av dagarna till att gå runt i hagen och fota honom. Sen efter ett tag fick jag börja rida honom lite lätt, han var väl egentligen lite svår för mig - jag var inte så duktig på den tiden ;)
Han stressade upp sig och spände sig väldigt lätt och drog iväg i full galopp flera gånger och jag hängde som en vante utan någon som helst kontroll, haha. Men jag älskade honom ändå, trots att han stack mest hela tiden. Men tillslut började jag förstå mig på honom lite bättre och då lugnade han sig faktiskt.

Han hjälpte mig igenom mycket den lilla hästen. Detta var under en period i mitt liv som jag mådde väldigt dåligt, och det var tack vare honom jag orkade mig igenom dagarna. Det var även min första "riktiga" erfarenhet av privathästar, innan jag träffade honom hade jag bara ridit på ridskola på ridläger och sånt, så han lärde mig väldigt mycket på alla sätt och vis.


Jag har varit uppe och hälsat på ett antal gånger sen jag flyttade därifrån, och när jag hade utvecklats mera i ridningen och red honom så visade det sig att det döljde sig en riktigt trevlig och väldigt ridbar ponny under all päls. Han är riktigt, riktigt fin och jag saknar honom något enormt ♥

 

SKRIVET: 2010-11-20, kl 21:00:29 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dag 1 - Presentation

Jag är 19 år och heter Angelica vilket ni redan antagligen vet haha.
Som person är jag jäkligt chill och brukar ta det mesta här i livet med en klackspark ;)
Jag är spontan och glad för det mesta och har världens bästa humor ;)
Förutom hästar så har jag foto, musik och sånt som intressen. Tycker även om att rita en del även om jag inte är så värst duktig på det.
Och så umgås jag med kompisar och gör saker som alla andra i min ålder gör :)

Jag överkonsumerar Päronmer och te, älskar att spela tv/dataspel. Är ganska blyg, faktiskt, inte så många som tror mig men så är det haha.

Det var nog allt jag kom påååååå hähä

snyggaste bilderna ever ;)

SKRIVET: 2010-11-20, kl 20:30:52 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ljusblått!



Jag tänkte börja köra en "färg-matchning" i veckan nu framöver! Älskar att matcha Pijanos utrustning, och jag skulle ha set i alla färger om jag hade oändligt med cash haha.. Liksom.. Lila, grönt, oranget, gult, blått, rosa, rött.. Alla färger haha! Men ah, iallafall så börjar jag lägga hur jag tycker man kan matcha olika färger en gång varje vecka på obestämd tid haha..



Blått träns & bett från Charismahorse.
Blå jacka från Horze.
Blå boots från okänt märke.
Blåa lindor från Horze.
Blårutiga ridbyxor från Mountain Horse.
Blått allroundspö från okänt märke.
Sporrar med blåa stenar från okänt märke.
Stigbyglar med blåa stenar från okänt märke.
Blått schabrak från Horze.
Blåa och svarta ridvantar från okänt märke.

Vad tycker ni om ljusblå utrustning?

SKRIVET: 2010-11-20, kl 20:29:23 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bilder på g!

Äntligen iallafall ett par nya bilder på min stjärna! Har varit nere i stallet och ridit och så, och väntar på skjuts hem härifrån nu. Så sen kommer det bilder och jag kommer troligtvis vara hemma hela kvällen, så kommer kunna uppdatera braaa! ;) Är det något speciellt ni vill läsa om, kommentera!

SKRIVET: 2010-11-20, kl 18:28:03 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Inte okej!

Nä, nu har jag varit lite dålig på att uppdatera känner jag,
men har inte varit hemma så mycket så jag skyller på det ;)

Men idag ska jag vara hemma heeeela kvällen och funderar på att dygna så jag inte försover mig imorgon.. hm... Hursomhelst så har jag mycket tid till att uppdatera :D
stay tuned

SKRIVET: 2010-11-20, kl 17:02:52 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lite svar på kommentarer

Tänkte svara lite snabbt på kommentarer nu! :) Skulle ni vara intresserade av en frågestund förresten..? Vad säger du Anko, vi kanske kan svara på lite i ett videoinlägg tillsammans isåfall..? ;)


Japp, det är det, hela nästa helg i Globen! :)


Hon avlivades pga skada. Det var inte jag som hade henne då.


Haha min häst? Tycker inte det hör hit, det är mellan oss och hans förra ägare. Han ska ändå aldrig säljas, så då behövs ju ingen "jämförelse" direkt.. :)


Det var en upphöjd bom i princip, så det var inte där problemet låg.


Tyvärr har jag inte det i huvudet just nu, men har filmen hemma, så kan kanske kolla det senare! :) Fast det är ingen långfilm eller så, utan en fakta film.

SKRIVET: 2010-11-20, kl 16:46:56 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Så lätt är det inte ;)

Vi godkänner inte kommentarer som ni skriver för att reklama er själva, face it! ;) Så det är ingen idé att ni skickar sånna, för dem kommer ändå inte komma upp. Annars älskar vi kommentarer och godkänner allt, så kommentera hemskt gärna! :') Bara det inte är "reklam"..



/ Emma

SKRIVET: 2010-11-20, kl 03:58:28 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Haha, som vanligt då

Jag & Issi har precis kollat klart på filmen Black Beauty, och vi grinade som fan haha! Som vanligt då.. Varje gång jag ser den, samma sak.. Men fortfarande världshistoriens bästa hästfilm, utan tvekan.. ;) Jag gråter inte speciellt ofta till filmer, men just denna är det helt galet hahaha.. Så sorglig..



Nej, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Imorgon kan ni vänta er bilder, och håll tummarna för att snön ligger kvar, så att bilderna blir som jag tänkt mig! :) Hörs imorgon. (ps. Det blir ljusblå-tema på bilderna imorn..)

SKRIVET: 2010-11-20, kl 00:01:56 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Klantig? Jo ganska...

Haha, jag har hunnit ramla 3 ggr på vägen från stallet till bussen nu!

* Första gången var när jag ramlade ner i diket (hahaha............)
* Andra gången var när jag ramlade i snön när jag gick med Rebecca och Erika
* Och trejde gången var idag och då halkade jag och lyckades självklart ramla på den enda synliga stenen och slog upp benet :(

Så blödde ner mina ridbyxor yay.. haha.. Men jag slog mig inte, men när jag såg att det blödde så mkt blev jag lite illa till mods, jag är inget stort fan av blod om man säger så =D och det var så äckligt för man såg hur blodet typ pumpade ut genom ridbyxorna HAHA okej nu räcker det med detaljer!



SKRIVET: 2010-11-19, kl 18:16:42 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ågesta nu!

Just nu sitter jag hemma hos Issi och vi väntar på skjutsen haha.. Har fixat allt till Pijano och så, och nu ska vi vidare till Ågesta Ridskola. Jag ska fota lite när Issi rider och bara chilla runt hehe. Om någon av er läsare är där, kom fram och roa mig lite! :D haha. Det har hänt förut när jag varit med kompisar på ridskolor att flera stycken efteråt skrivit typ "Såg dig idag på min ridskola" och sånt, och sen typ "vågade inte gå fram och hälsa" haha.. :(

Jag är världens snällaste, jag lovar!! Jag är världens socialaste människa och älskar att snacka med folk! :) See ya maybe at the Ågesta!

SKRIVET: 2010-11-19, kl 14:14:30 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Minnen på Högsta Gård

Högsta Gård är ett litet stall i Haninge, som jag har en hel del minnen ifrån. Saknar den tiden otroligt mycket ibland och jag funderar faktiskt på att ringa och höra ifall det skulle finnas plats för Pijano där under sommaren, då man måste flytta hästarna härifrån under sommarlovet. Och liksom återuppleva lite minnen över en sommar haha.. :') Pijano har ju aldrig stått där förut, men jag red många olika hästar där under den tiden. Det fanns inget ridhus på gården, en liiten ridvolt osv, men det var underbart på sitt vis!

Hahaha, en liten knas-bildbomb från Högsta.. Jag var faktiskt inte alltid oseriös hahah.. Bara nästan.. Haha nejdå! ;)





































SKRIVET: 2010-11-19, kl 12:54:09 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lite dåligt sådär

Min uppdatering har varit rätt kass har jag märkt! ;) Men det ska bli bättre.. När jag kommit på något att blogga om hehe.. Pijano är iallafall bättre, så kanske kommer rida honom lite i helgen. Dock inte idag, om ridhuset är ledigt kanske jag släpper honom för att se hur han rör sig, men annars blir det bara promenad. Men imorgon ska han nog få gå ut i hagen igen, för svullnaden är nästan helt borta och han är inte alls öm på samma sett längre. Skönt som fan! :')

Ska ner till stallet om ett tag och mocka, fixa höpåsar och kraftfoder. Pijano ska lindas av, och så ska jag kyla hans ben lite till iallafall. Sen åker jag hem till stan, vilket faktiskt ska bli lite skönt. Jag har bara varit på Berga hela veckan, så det ska bli skönt att komma in till "verkligheten" igen haha! :) Men jag ska ta mig i kragen och blogga bättre haha.


Bild från nationell tävling, där vi kom 2:a! :)

SKRIVET: 2010-11-19, kl 00:06:06 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Jag tycker min häst är finast, ja

Dock är det många som inte håller med. Varför en arab? Varför en häst med specialgrejer och "problem"? Varför fortsätta kämpa med honom, när han har begränsningar? Varför köpa en såpass gammal och liten häst? Då undrar jag, varför ifrågasätta?

Om vi säger så här, jag skulle inte leta efter en häst som Pijano om jag letade efter en till häst. Det är massor runt honom, det är det. Han måste "specialskos", han är liten, "gammal", grymt svår att både rida och ta hand om på ett bra sett, han har begränsningar, han är ett arabiskt fullblod. Och jag vill tävla, jag vill komma vidare och utvecklas. Men, det folk nog inte förstår är att min häst är mitt liv. Jag kan se igenom allt när det gäller honom. Visst, ibland kan jag nästan bryta ihop och bara se brister, men det varar i några minuter, sen är det glömt - helt glömt. Visst, jag har ägnat en tanke på hur det skulle vara med en större, yngre häst med mer kapacitet.

Nu kommer det en hur lång text som helst, som förklarar det många frågat om. Orkar ni inte läsa, är det inte speciellt viktigt, men för er intresserade iallafall! :)

Men nu ska jag tala klarspråk här. Så länge jag kan minnas har jag då och då drömt om min "drömhäst". Det var en vit arabhingst med lång man och svans. Han skulle vara min bästa vän, vi skulle hoppa hinder höga som hus, vi skulle dansa fram i passage på dressyrbanorna, vi skulle galoppera på ängar helt utan utrustning, han skulle resa sig mäktigt på bakbenen, han skulle ligga ner i gräset brevid mig och sova. Typ. Jag har drömt om "den" hästen upprepade gånger sedan jag var väldigt liten, och precis börjat intressera mig det minsta lilla för hästar. Men det var alltid en dröm, som ofta glömdes bort på dagarna. Då red jag på ridskola och önskade inget mer än att få en egen ponny, vad för ponny som helst.

Det var på Stockholm Horse Show, för många år sedan, jag såg min "drömhäst" på riktigt. Jag minns till och med att jag sa, trots att jag var väldigt liten då, "Det där är min drömhäst! En dag ska jag ha en sån häst, jag lovar", eller något i stil med det. Hästen jag såg var Pegasus, den galopperade runt där inne, skinande vit och med lång man och svans. Den reste sig på bakbenen och hela Globen applåderade. Det är typ det jag minns. Året efter var det en annan häst, inte alls min drömhäst längre. Detta förträngde jag såsmåningom, men varje år hakade jag upp mig på den nya "fula" pegasus på Horse Show.

Några år senare såg jag en film, som det var två arabskimlar med i. Jag satt med en kompis och vi låtsades att någon häst i filmen var våran egen. Jag bestämde mig för den ena av dem, och så var det bara. Den var inte kritvit, utan flugskimmel och hade kortare man och svans. Min kompis tyckte jag var dum som inte valde den andra, som hade hur lång man som helst. Men den hästen jag valde var den jag skulle ha, tydligen. Vi skrev ner detta och för inte allt för många veckor sedan hittade jag det pappret igen.

Åter några år senare provred jag en arab, en flugskimmel. I första anblicken tänkte jag bara "ÅH"! Kanske mest för att han var lite "kändis" och det vore coolt att rida honom. Då skulle jag nästan kunna säga att i första sekunden var det kärlek, från min sida. Men det ändrades snabbt. Hon som ägde honom hade en till häst jag provred också, och det var den jag blev kär i. Araben var inte alls mysig, utan ville helst inte ha mig i närheten, medans halvblodet sökte kontakt hela tiden och var underbar att rida dessutom. Den andra var jätteelak och gjorde ingenting jag bad om. Men jag började rida honom ändå, eftersom halvblodet skulle pensioneras. Många gånger grät jag och många gånger stod jag ut bara för sakens skull.

Jag var medryttare på honom, men mer än så var det inte. Jag älskade inte honom, han älskade inte mig. Visst, vi fungerade väl rätt hyfsat då och då, men det var verkligen inget mer. Jag trodde verkligen inte han skulle bli hästen som skulle komma att förändra mitt liv helt och bli den enda individen jag skulle kunna offra precis vad som helst för. Men såsmåningom började jag gilla honom mer och mer, och en dag minns jag att jag bara, utan att tänka på det, viskade "Jag älskar dig, Pijano" i hans öra bara så där.

Det hände mycket efter det, mycket motgångar blev det. Men jag minns så väl den dagen jag bara visste, att det var honom jag ville ha. Det var när jag legat inne på sjukhus efter en ganska allvarlig olycka och när jag kommit hem skulle ut till stallet. Pijano gick i en stooor grön sommarhage med sin hagkompis och levde gott. Men det som fick hela mitt hjärta att smälta, var hans reaktion när han såg mig komma gåendes mot hagen. Han höjde huvudet och slutade äta. Sen skrek han till. Jag trodde inte att det var han, eftersom han aldrig någonsin gnäggat till mig. Sen började han gå, och springa. Sen gnäggade han högt och tydligt igen. Och igen. Han stannade vid grinden och när jag kom in i hagen la han huvudet på min axel och stod där med mig. Aldrig tidigare hade han gjort något sånt, aldrig. Det var i  det ögonblicket jag bara visste.

På den vägen fortsatte det, vårat band blev bara starkare och starkare. Jag tog honom på foder, och jag kunde inte tänka mig ett liv utan honom. En dag köpte min mamma honom åt mig, vilket är och alltid kommer att vara det bästa som har hänt mig. Vi har nått så många mål som varit helt "omöjliga", och det är bara början på våran historia än så länge.

Men det läskiga är, om man går tillbaka lite i texten. Det var han hela tiden. Det jag skrivit om, har varit Pijano. Det var han i Globen, bokstavligen. Det var han i filmen, bokstavligen. Och att det är han som är min drömhäst, vet jag helt säkert, för nu har den hästen till och med fått ett namn. Jag tror inte på övernaturliga saker, inte alls, men den kan inte ha varit en slump. Folk får tro vad dem vill, men varför skulle jag förlöjliga mig själv genom att skriva detta om det inte var sant? Jag vet att det jag skrivit nu är sanningen, för jag var med, det var jag som upplevde det. Sen bryr jag mig inte om vad andra tror, för jag vet. Hur allt kan komma sig vet jag inte, men det är skitsamma. För jag har fått min drömhäst. På riktigt. Han är inte bara en dröm längre, utan min verklighet. Här, nu, idag. Och det är det jag lever för. Han har redan lyst upp det mörkaste mörker så många gånger, han har redan dragit upp mig från den djupaste botten, han har räddat mitt liv och gjort så att jag har något att gå upp för varje morgon, även om det känns tungt ibland. Han är ett lyckopiller, han är som en livsnödvändig drog. Utan honom skulle jag inte fungera. Inte nu, inte idag. Han är allt.

Förstår ni lite bättre nu? Han klarar inte att hoppa högre än 1,30, han kommer inte kunna gå grand prix dressyr, men det har ingen betydelse. För han kan ge så mycket mer än rosetter som man hänger på en vägg. Han ger liv, tro mig. Han ger mig liv. På riktigt. Han ger glädje, kärlek och vänskap. Han finns där, han är det bästa jag har och någonsin kommer att ha. Det vet jag, trots att jag har väldigt många år kvar att leva. Han kommer föralltid vara nummer ett, för det jag känner för Pijano går inte att sätta ord på, och det kommer inte gå att känna för något annat igen. Kärleken räcker till många och mycket, men när det gäller Pijano är det en annan grej. Jag älskar inte bara honom, utan jag kan inte leva utan honom. Jag skulle kunna skriva om honom i en oändlighet, men ändå inte få fram hur mycket han betyder för mig. Det finns inte ord för min kärlek till min häst.

SKRIVET: 2010-11-18, kl 23:03:09 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Lycka ♥

SKRIVET: 2010-11-18, kl 22:07:58 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dagens "ridpass"

Skulle rida ut idag haha...
Mina lyckade uteritter alltså...
Nejmen... min häst är lite mörkrädd och jag hade inte något sällskap med mig (eftersom att vissa var lite seeeeega *hosthost*) så han ville mest dejta dikena och sånt kul och jag hade inte så jättemycket tid på mig för det skulle vara möte efteråt så hade jag inte riktigt tid att "bråka" med honom utan vi tog helt enkelt den lätta vägen och skrittade typ 5 varv runt stallet instead.
Hahaha, så otroligt givande ;)

Men han är bra söt i alla fall :D<3
och ja, han har sadeln under täcket, riktigt så där stor är han inte egentligen haha

SKRIVET: 2010-11-18, kl 17:10:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

HAHA

Har ni sett denna?

 

SKRIVET: 2010-11-18, kl 15:28:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Stressig dag

Jag har varit i stallet hur många gånger som helst idag känner jag.. Imorse gick jag ju ner för att linda Pijanos ben och gå med honom en sväng innan skolan började. Sen efter andra lektionen gick jag dit igen och gjorde om samma sak. Och sen hade hovslagaren tydligen ringt mamma och sagt att han inte kunde komma ut och sko förrän på onsdag (!!!) men efter mycket samtal fram och tillbaka löste det sig iallafall så att en annan hovslagare kunde komma ut och slå på skon Pijano tappat.

Men det hade tydligen blivit ett missförstånd, för att han trodde att det var en baksko som skulle på, när det var en ringsko + sula fram. Så han fick åka iväg för att svetsa och komma tillbaka igen ca en halvtimme senare. Men en sko fick Pijano iallafall, och han ska skos om helt på onsdag. Efter det fick Pijano på sig lindor fram + boots, och stödskydd bak och så gick vi ut på en lite längre promenad, eftersom att det verkligen behövdes. Eller längre och längre, vi gick typ runt maskin och sen ner till rakan, men ändå.. Tillbaka i stallet kylde jag hans ben, bytte och satte på lindor runt om och bytte täcken.

Nu ska jag ner igen snart för att linda om lindorna, kyla igen, ge honom eftermiddagshö och gå med honom igen. Sen blir det samma sak igen ikväll. Och imorgon... Känner mig fortfarande stressad efter den här dagen, det är inte lätt att lyckas ta hand om en skadad häst och samtidigt ha ett schema fullproppat med lektioner.. Idag fick det bli som det blev, jag missade typ två lektioner, men det fanns inget annat jag kunde göra.. Säger så här. Det ska bli jäkligt skönt med helg nu.

SKRIVET: 2010-11-18, kl 15:00:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

7 days a week

Ser att många bloggare har kört igång med denna listan fast i lite olika versioner och tänkte haka på den trenden jag med ;)
Skriver alltså om ett ämne varje dag.

SKRIVET: 2010-11-18, kl 14:22:50 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dags att ta tag i livet kanske

Har inte gjort nånting idag typ :o
Sov ett bra tag och sen åkte jag in till staden och fikade med två kompisar, kom hem för ett tag sen och hamnade här framför datan hehe...

Men nu ska jag nog börja bege mig iväg till stallet, blev lite ändrade planer på den fronten så skrittar nog bara ut en sväng.
Hörs senare!

SKRIVET: 2010-11-18, kl 14:02:03 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Justja!

Haha apropå Stockholm horse show, så drömde jag en jättekonstig dröm i natt!
Jag drömde att jag hade lyckats få tag i massa pengar att shoppa loss för där så jag ägnade ungefär en hel dag till att gå runt och kolla på hästprylar (fast då var annexet uppbyggt som typ en mataffär bara att istället för mat så var det hästsaker hehe) och jag var såååå lycklig och var verkligen jättenöjd med allt jag köpte!

När jag skulle gå därifrån så rullade jag ut två stooora kundvagnar fulla med hästsaker och så gick jag med dem hela vägen till stallet och det var en bra bit hahaha! Och när jag äntligen hade kommit fram med allting och lastat ut allting jag hade köpt så insåg jag att jag bara hade köpt saker jag redan hade hahahaha! Och jag blev så sjuuukt arg! Inte en enda sak hade jag köpt som jag inte redan hade!
Hahaha, skumma drömmar man drömmer ibland =D

SKRIVET: 2010-11-18, kl 13:24:15 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om dessa pannband? Hiss/Diss?
Själv tycker jag dem är jättefina och ska nog försöka införskaffa ett till Hadar såsmåningom ;)

Bilden föreställer min kompis häst Smoothie och är fotad tidigare i år under en fälttävlansträning :)

SKRIVET: 2010-11-18, kl 13:19:37 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Snart är det dags!

Nu är det inte så många dagar kvar till Stockholm horse show :D bara liiiiite mer än en vecka!
Jag ska dit på Lördagsmorgonen på dressyren, söndagsmorgonen på hoppningen och slutligen söndagskvällen på finalen! Ska bli jättekul, det är alltid sån härlig stämning där och man träffar alltid massa folk man inte träffat på jättelänge.

Dock så är jag ganska pank så kommer nog inte kunna shoppa så jättegalet i annexet haha, buhuhuh :( men lite pengar lär jag ju kunna få ihop + att Hadar har fått så mkt saker på senaste att han nog klarar sig även om jag inte kommer hem med tonvis av nya saker haha ;)

Slänger in lite bilder jag fotade förra året när jag var där :D

SKRIVET: 2010-11-17, kl 23:31:22 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Ja, jag är faktiskt 19 år...

...även om det inte alltid verkar så ;)

Jag älskar det här spelet haha! Jag är en riktigt tönt när det gäller hästdataspel, och detta har jag spelat till och från sen dess att det skapades, men förut var det så jäkla dyrt att vara medlem där så då var jag oaktiv i typ 1 år kanske, men NU, nu har det blivit gratis! Haha, så nu är jag lyckligaste människan på jorden... typ.

Så check it out ;)

Riding Club Championships

SKRIVET: 2010-11-17, kl 22:59:11 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dagens ridpass

Idag skulle jag ha ridit ut, men det var så äckligt mörkt att jag inte orkade hehe.
Så Hadar fick galoppera av sig lite i ridhuset istället, men det verkade han också uppskatta :D
Han ökade som bara den på långsidorna haha! Sen stod jag och gosade med honom ett bra tag i stallet innan det var dags för mig att gå till bussen och åka hem.

SKRIVET: 2010-11-17, kl 21:45:34 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Älskade häst...

Har varit nere i stallet och tagit hand om min älskade häst. Lindade alla hans ben, la jodopaxomslag osv innan jag red Malte & Myrah, och efteråt gick jag tillbaka för att ta lindorna, då jag inte vill att han ska stå med dem på natten. Då hade det svullnat upp på ena bak, från kotan och ner. Ganska ordentligt. Det hade liksom inte gått mycket mer än någon timme.. Och han hade inget förutom ett pyttelitet minisår på det benet. Jag förstår inte. Det är heller inte det benet han har haft problem med tidigare, utan det andra bakbenet..

Jag ska ner till honom tidigt imorgon innan lektionerna börjar och kolla honom, kyla om det behövs, linda och tvätta småsåren. Sen ska vi gå en promenad så han får röra på sig, och detta ska jag upprepa så många gånger jag får tillfälle under dagen. Nu är jag helt.. nedstämd och bara.. ledsen. Det hugger i hjärtat varje gång han har det minsta ont eller är skadad, jag blir så jäkla orolig för honom. Han är mitt liv, utan tvekan. Och jag klarar det inte om han inte mår 100 % bra, allt jag vill är att han ska vara frisk och lycklig.

Hoppas, hoppas, hoppas att svullnaden gått ner imorgon på morgonen.. Är det värre ringer jag veterinären på en gång. Det får inte hända att det här är någonting, det får det bara inte! Jag har precis blivit bättre i min hand så att jag kan rida, han fick ju stå i en månad pga det. Han klarar inte att stå mer, han har för mycket energi, han mår helt enkelt inte bra av det. Måste det alltid vara någonting? Snälla, snälla, låt det vara bättre imorgon..


Älskade häst, du är mitt allt & ännu mer.

SKRIVET: 2010-11-17, kl 21:34:07 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass igen x2

Malte - Red honom för allra första gången idag! :) Det är Rebys 5-åriga c-ponny, som också står här på Berga. Han är lite speciell, kan bli lite tuff att rida, men jag måste säga att han är en av de finaste ponnyerna jag ridit. Helt allvarligt. Enligt mig är han en av sveriges finaste ponnyer.. Han var underbar att rida, det var hur kul som helst. Red fram honom, lite serpentiner, tempoväxlingar osv. Sen kände jag bara på honom lite och lärde mig lite knappar. Malte var verkligen en häst som faller mig helt i smaken.. Hans gång är helt otrolig, och ah, det var galet roligt att rida honom! Tack Reby! :D





Myrah - Och efter det red jag lilla Myrisen igen. Hon var jätteavslappnad och fin redan från början, och det kändes superbra. Men sen skulle jag ju hoppa henne lite, och det gick.. inte alls.. Hon la på tvärnit efter tvärnit, det var rent ut sagt omöjligt för mig att få över henne över hindret, hur jag än gjorde.. Vet inte vad det var för problem.. Men det gick inte. En gång kom hon iallafall över i ett kaossprång, men sen var det samma sak igen. Och jag var tvungen att sluta trots att det inte gick bra alls, eftersom jag var tvungen att gå upp till min häst tyvärr. Tråkigt! Men hon var somsagt galet fin på framridningen, men någon hoppning - nej det blev det inte!





SKRIVET: 2010-11-17, kl 18:00:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Videoblogg?

Nån som skulle vara intresserad av videobloggar?
Funderade på om en rundvandring i stallet eller nått sånt där skulle vara kul att kolla på?

Kom med förslag haha :D

SKRIVET: 2010-11-17, kl 16:28:54 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Pijano fick komma ut på äventyr idag, det tyckte han var kul! ;) Vi skrittade till galoppön och travade och galopperade där underlaget var bra. Pijano var positiv till det mesta och det var underbart väder så vi var på topphumör haha! Vi galopperade på lite på en raksträcka, och sen råkade dock Pijano hoppa ut på lite "is" på marken, alltså ingen sjö utan vara fruset typ. Då skar det givetvis, och hans "sticksår" på benen gick upp.. Usch, vad dumt!

Har ju inte kunnat ha benskydd på honom till och från av den här anledningen, och nu har dem gått upp igen.. Så nu blir det att rida med lindor ifall vi ska rida ut.. Iallafall så tänkte vi skritta hem, men failar totalt eftersom vi red förbi "avfarten" från galoppön tre gånger.. Hahah.. Men inte nog med sticksåren, så märker Michelle efter ett tag att Pijano lyckats tappa en framsko också. Så fick hoppa av och leda honom hem, han började ömma och så.. Han kan inte gå utan skor, utan måste ha ringskor + sula fram, och då blir han öm och halt ifall han tappar skon fram. Han snubblade till och lite så några gånger på vägen hem.. :(

Som tur är kommer hovslagaren imorgon ändå, så det blir boxvila hela dagen imorgon för Pijanos del. Ska dock gå promenader och så med honom, men han får inte gå i hagen, och inte i sjukhage heller, då han bara skulle springa runt ändå, och allt är fruset så det är för stor risk att släppa ut honom. Han kan bralla som sjutton, och jag vill inte ha en blockhalt häst sen.. Så nu ska jag ner igen direkt efter middagen och ta hand om honom. Bloggar mer senare.


Älsklingen idag.

SKRIVET: 2010-11-17, kl 16:27:45 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Till stalleeeet

Nu blir det stallet!
Varför har dygnet inte typ 50 timmar eller nått?
Känns som om dom där fjuttiga 24 timmarna inte räcker nånstans :( har typ en miljon saker att göra och kommer inte ens hinna göra en fjärdedel av allt. blöh. Nä nu ska jag stressa vidare!

SKRIVET: 2010-11-17, kl 16:26:09 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Södertörn

I helgen (närmare bestämt på söndag) så ska jag iväg och fota ponnyhoppning på Södertörn :D
Ska faktiskt bli kul, var ett tag sen jag fotade ponnyhoppning... jag minns i alla fall inte senaste gången så då borde det vara ett tag sen ;)

Slänger in lite bilder jag fotat sen tidigare bara för att fylla ut!

SKRIVET: 2010-11-17, kl 12:06:58 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Stallet nästa!

Jag ska ner till stallet nu efter lunch och rida ut på Pijano. Ska rida med Michelle & Coffy :) Idag blir det rätt mycket stall antar jag, är helt ledig nu, så har mycket tid att fixa hos hästen. Ikväll ska jag troligtvis rida Myrah idag igen, hoppa i ridhuset isåfall. Men vi hörs senare, och det kanske kommer bilder sen!

SKRIVET: 2010-11-17, kl 11:32:01 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Berga!

Tänkte visa hur långt det är mellan mig och hästen bland annat, här på Berga. Gården är ju rätt så stor, med ett svinhus, en ladugård, 6 stall, maskinhallar osv. Pijano står ju på gården, i ett av elevstallen - det gamla körstallet. Men så här ser det ut hos oss iallafall! :) Det tar ca 1 minut för mig att komma till stallet, det är alltså inte långt över huvud taget. Till bussen tar det kanske.. 3 minuter? Går såklart snabbare om man skyndar sig.. ;)



1 = Busshållplatsen, Berga gård.
2 = Där Pijano bor :)
3 = Ridhuset, och bakom, precis i anslutning till ridhuset bortåt är Pijanos hage.
4 = Stora ridbanan.
5 = Lilla ridbanan.
6 = Gamla, där jag bor!

SKRIVET: 2010-11-17, kl 10:54:30 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Antagligen den film jag är allra nöjdast med av alla jag gjort.
älskade häst<3

SKRIVET: 2010-11-17, kl 00:46:10 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Aj...

Jag som hade värsta planerna på intressanta inlägg idag juuu! Fick asont i handen, så orkar inte skriva dem idag.. Skadade ju handen rätt regält för över en månad sedan, och den har typ blivit rätt bra, fast ju nu gör den hur ont som helst.. :( Men det är bara att ta en värktablett och bita ihop. Men ska gå och lägga mig snart iallafall, orkar inte göra något just nu..

Men Ankoo! Snällaaa lägg upp bilder på bdb eller nått, har gått och längtat efter att se alla bilder sen i lördags hahah! :) Hihihih. Nej, nu var det inget mer jag ville.. Så godnatt, vi hörs imorn! :)

SKRIVET: 2010-11-16, kl 23:58:57 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Todayyyy

Blir sena inlägg idag också känner jag hehe.
Men ska försöka förbereda lite inlägg som kommer upp imorgon under dagen ifall jag inte har tid att blogga. Vore ju tråkigt om ni bara får inlägg av mig efter midnatt haha ;)

Hursomhelst, i stallet idag så fixade jag allt det vanliga (mocka, mat osv.) sen stod vi och kämpade med att få in Bianca i spolspiltan i ca 3249201 år... Ett grimskaft, massa hästgodis och ett halvt finger senare hade jag ingen lust att vara med längre så då fick Rebecca och Erika fortsätta medan jag började borsta på Hadar.

Dagens outfit för hans del blev följande:

Grå/Lila Hv polo schabrak
Schockemöhle Paris tränset
Vita dressyrskydden från Catago
Svart Mias RS skrittäcke

Men gud vad jag inte var på ridhumör idag haha, och det var typ fullt i båda ridhusen så man kunde inte direkt göra något annat heller så det blev lite oseriös ridning i typ 30 min kanske.

SKRIVET: 2010-11-16, kl 22:09:27 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Myrah - Red Myris i ridhuset lite idag, hon är så himla söt! :) Det är ju Majas häst, som jag ridit förut, och nu står hon den här veckan här på Berga. Hon är ung och inte riden speciellt länge, och har varit i ett ridhus 3 gånger i sitt liv. Hon var lite spänd först, men efter några minuter släppte det nästan helt och hon var supermysig. Mot slutet blev hon lite trött, så avslutade när hon var trött men jag kände att hon försökte. Jag är nöjd med ridpasset med tanke på att jag inte är van att rida andra hästar än min egen och att Myris är lite speciell att rida också :) Men väldigt rolig är hon!









Pijano - Han fick också gå i ridhuset, och skutta lite. Det blev tyvärr inga bilder på honom idag, kameran dog.. :( Men han var iallafall hur het som helst, noll kontroll typ hahaha. Men han tyckte det var kul att få skutta lite iallafall, och det är ju alltid en utmaning att rida honom om man säger så.. Shit vad han krävde av mig idag, jag var helt slut efter ridpasset.. Skuttade iallafall över ett räcke och en oxer på 90 cm tills han kändes någorlunda lugn.. Inga luftsprång eller kickar iallafall, haha! Han ska få skutta lite till helgen igen, så att det inte blir en sån stor grej för honom varje gång vi ska hoppa lite..

SKRIVET: 2010-11-16, kl 21:36:54 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

......



Om du irriterar dig på att andra använder dina bilder, varför tar du då en som är min? Och som dessutom motivet är mig och min häst..? :s

SKRIVET: 2010-11-16, kl 12:53:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mc Queen



"I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

I was at the top and I was like I’m at the basement.
Number one spot and now she found her a replacement.
I swear now I can't take it, knowing somebody's got my baby.
And now you ain't around, baby I can't think.
Shoulda put it down. Shoulda got that ring.
Cuz I can still feel it in the air.
See her pretty face run my fingers through her hair.

My lover, my life. My shorty, my wife.
She left me, I'm tied.
Cuz I knew that it just ain't right.

I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

When I be ridin man I swear I see her face at every turn.
Tryin to get my usher over, I can let it burn.
And I just hope she notice she the only one I yearn for.
Oh I miss her when will I learn?

Didn't give her all my love, I guess now I got my payback.
Now I'm in the club thinkin all about my baby."

SKRIVET: 2010-11-16, kl 01:22:28 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Snel hezt

Hahahaha, har ni inte sett den här filmen måste ni nästan se den nuuuuuu!
Störtskön ponny ;)

SKRIVET: 2010-11-16, kl 01:18:50 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Äntligen hemma!

Ja, nu är jag äntligen hemma igen!
Allting tog liiiiite längre tid än planerat haha.

Åkte ut till stallet och mötte upp Rebecca på pendeln och vi tog bussen till stallet sen, men bestämde oss för att hoppa av vid Donken och ta en snabbvisit där innan vi hoppade på nästa buss vidare mot stallet ;)
Hade insläppet idag, så vi sprang ut och plockade in dom hästarna som var kvar ute när vi kom fram, sen fixade jag Hadars mat innan jag följde med Rebecca ner i ridhuset och hjälpte henne lite när hon red Frans.
Skrittade även Hadar lite barbacka så att han skulle torka lite på halsen innan det var dags för rakningen.

Rebecca och Frans i slutet av ridpasset :D

Sen kom Erika till stallet och hon hade köpt Päronmer till mig, haha yay :D
Och vi satte igång och friserade Hadars man och svans tills det var dags för Tessan att raka honom :)
Haha.... han var dock inte så jättesamarbetsvillig idag......
Började med att slita sig iväg och fick typ panik och studsade runt som jag vet inte vad, och han langade en heeel del kosparkar.... Knäpphäst! Han är ju så jäkla smidig med bakbenen också så han kan ju verkligen få in fullträffar om han känner för det, men ingen skadade sig som tur var ;)

han blev av med gaaaaanska mycket päls i alla fall haha ;)

Red honom lite i ridhuset sen tillsammans med Erika och Bianca, och han var faktiskt riktigt lugn och fin :o
Han brukar nämligen vara ganska pigg och... explosiv när han är nyrakad, men icke sa nicke :D
Han kanske ville kompensera upp för hur han bettedde sig under själva klippningen, vad vet jag. Men red iaf bara typ en halvtimme, sen var det dags att kvällsfodra hästarna, mocka, fylla på spån och sååååånt innan jag och Erika vandrade till bussen och åkte hem :D

Nu är jag dödstrött, så ska nog sova snart faktiskt, Nattinatti!

SKRIVET: 2010-11-15, kl 20:56:36 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

<3

SKRIVET: 2010-11-15, kl 20:52:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Red utan sporrar och spö idag, jag tycker det är viktigt att variera så att det tillsist inte är så att bara en grej "fungerar". Pijano fick ändå vila igår, så han var överladdad nog haha! ;)

Vi skrittade ut på lång tygel först, och sen gick vi till ridhuset. I övningen jag tänkt ut skulle jag bara rida fram på stora mittvolten, alltså under hela framridningen lämnade jag inte volten. Jag red dock på rakt spår inom volten och så, och red mycket halvhalter och halter, öppna, sluta, skrittpiruetter. Bytte varv efter varje övning och gjorde likadant i det andra varvet så att det skulle bli lika i båda varven. Pijano fick gå i en lång och låg form, och jag red lätt eller stod i lätt sits hela tiden.

Sen när han kändes framriden och fin fick han en skrittpaus, innan vi började med övningen. Det var att rida ett lätt dressyrprogram, ett svårare, och ett lätt igen. Med halter lite här och var hela tiden, men annars inget annat. Jag valde att rida LB:1 med endast lättridning/lätt sits, och med rätt form för den klassen på tävling. Pijano var fin. Direkt efter red jag ett Msv-program, som det blev att jag efter ett tag improvecerade lite.. Tog galoppiruetter efter skrittpiruetterna bland annat, bara för att han skulle få mer tryck. Just skrittpiruetterna är knixigt utan spö eller sporrar ibland, varför vet jag inte, kanske är det för att vi inte så ofta tränar skrittpiruetter "normalt", utan endast på träning eller tävling, och då har jag ju sporrar. Men det får vi jobba på!

Efteråt det programmet blev det så iallafall, att jag red lite hur som helst, för att det inte fanns möjlighet att rida programmet på ett bra sett. Men Pijano kändes iallafall fin och positiv, eftersom han hela tiden hade något att göra. Jättebra övning för honom, då blir det inte att man bara rider runt, runt. Samtidigt är det ju alltid bra att program-träna också! :)

Travade av honom lång och låg och tränade lite ridning utan huvudlag också. Dock satt tränset fortfarande på, eftersom vi har vissa regler på min skola.. Men det gick helt okej för att vara så länge sedan! Sen skrittade vi ut på lång tygel igen, och Pijano kändes väldigt nöjd, det blev lagom krävande för honom idag. Han blev av med massa överskottsenergi och blev samtidigt inte alls trött. Ska rida den här övningen, fast med andra program och sånt då och då nu, för det gav verkligen bra resultat!

Nu blev det här ett väldigt långt inlägg, vill ni ha typ så här mycket text eller vad tycker ni? Det är ju ändå ni som ska tycka att det är intressant att läsa, så berätta gärna vad ni tycker!


Bilden är inte från idag.

SKRIVET: 2010-11-15, kl 16:14:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Asså shiiiiiit.. vad jag garvar!

Världens bästa serie, ellerhur?!







SKRIVET: 2010-11-15, kl 15:10:10 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

:D

Åh, vilka fina bilder på min lilla prins du la upp Ankooo! Måste få se resten också! :') Kommer inte in på bdb för att se om det finns fler där.. Suck..

Nu har jag iallafall datakunskap, och sen ska jag ner till stallet och rida. Mockningen är redan klar, så det som ska fixas i stallet är höpåsar, torvning och kraftfoder. Och såklart pyssla med hästen och rida. Det blir i ridhuset idag, dressyr. Hade tänkt rida en övning jag fick upp i huvudet för någon vecka sedan, men ännu inte testat. Men det blir nog bra!



/Emma

SKRIVET: 2010-11-15, kl 13:27:04 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Nästa: Stallet!

Nu ska jag vandra iväg till tunnelbanan om 10 minuter, ska möta upp Rebecca på pendeln och åka till stallet :D
Har insläppet idag och sen ska jag nog hjälpa Rebecca lite med Frans och så ska Hadar klippas, yaaaay.

Hörs senare!

SKRIVET: 2010-11-15, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Emma & Pijano

Jag var ute och hälsade på Emma och Pijano i Lördags och fotade en massa :D
tänkte bjuda på några bilder, fler kommer ikväll när jag kommit hem från stallet!

SKRIVET: 2010-11-15, kl 08:56:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Försvunnen häst?

Haha i Lördags när Louise följde med till hästen så skrämde dom mig ganska rejält!

Jag hade varit på toa och det var rätt sent och ganska dött i stallet, så kommer jag bort till våran stalldel och så ser jag att Hadars boxdörr står på glänt och att boxen är tom. Jag får lite smått panik men tänker att dom kanske är borta i spolspiltan, men sen såg jag att den också var tom.

Då tänkte jag att Louise kanske retas med mig och har gått iväg med Hadar bakom hörnet för att skrämma mig eller nått haha, men då såg jag att Hadars grimma hängde kvar på boxdörren. Så nästa tanke som for igenom mitt huvud var att hon kanske hade hunnit tränsa honom och gått ner till ridhuset, men då ser jag att dörren till sadelkammaren är låst. Nu hade jag hunnit bli ganska panikslagen och insåg att Hadar måste ha rymt från boxen och att Louise är ute och letar efter honom. Så jag är på väg genom stallet och ut för att leta efter dom, men precis när jag går förbi boxdörren så ser jag Hadar i ögonvrån och att Louise sitter bredvid honom i boxen.

Hahahaha, snacka om att jag blev lättad!

SKRIVET: 2010-11-15, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Bra köp

Tänkte visa upp lite hästrelaterade köp som jag är extra nöjd med!

Eskadron schabrak
Rosa Scapa schabrak
Eskadron fleecetäcke
Schockemöhle Paris träns
Charles Owen Wellington hjälm
Veredus Olympic skydd

Var det jag kom på just nu i alla fall, kanske kommer en fortsättning på detta såsmåningom ;)

SKRIVET: 2010-11-15, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Horse show..?

Ska ni till Stockholm Horse Show i år? Vilka dagar isåfall?

Jag ska dit, dock har jag inte bestämt vilka dagar ännu. Men jag har varit där varenda år sedan jag var liten, det är lite som en tradition haha.. ;) År 2008 var jag dock där för att hästen jag hade då, Queene, var utlånad till kändishoppningen det året. Förra året var jag där och kollade lite och shoppade, och det lär bli likadant iår! Det var lite andra planer först, men det blev inget av det så.. Horse show blir det iallafall för mig!

Pijano har också varit i på Stockholm Horse Show faktiskt, dock typ år 2002, alltså långt innan jag kände honom. Då reds han av en tjej som "Pegasus". Men det är alltså inte Pijano som är pegasus nu för tiden.. ;)

SKRIVET: 2010-11-14, kl 22:04:10 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Gårdagens ridpass

Igår så hade jag kvällsfodring ute i stallet, så då var jag och Louise där rent sent.
Och eftersom det var ganska folktomt så passade vi på att bara ha lite oseriös ridning haha.

Så red runt lite i repgrimma och hoppade lite barbacka och sånt dära ;)
Jag tyckte dock det var sjukt läskigt att hoppa barbacka hahaha, min hopprädsla kom ifatt mig =D Och Hadar var piiiiiigg så jag höll ju på att ramla av efter typ varje språng eftersom jag inte gick stopp på honom hahaha. Men det var kul :D

Haha var tvungen att sudda ut mig lite på högra bilden för det såg inte klokt ut!

SKRIVET: 2010-11-14, kl 20:43:54 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Underbart med nystart! :)

Tänkte berätta lite om idén till bloggen. Som en del av er säkert vet har jag bloggat själv tidigare, och den bloggen blev rätt stor men intresset rann verkligen ut i sanden tillsist. Jag har velat fram och tillbaka hur jag skulle göra med den. Men sen kom jag på att det nog passar mig bäst att fokusera på en blogg med inriktning häst endast, och tillsammans med någon.

Så jag frågade Anko om hon ville starta en blogg med mig och kom på namnet Havremoppar. Varför, nej det vet jag inte. Det var ett kul namn bara haha :) Jag tror på riktigt att den här bloggen kan bli väldigt intressant, då både jag och Anko har hästraser som folk har en del fördomar om. Och här kommer ni kunna följa våran utveckling och läsa om motgångar och framgångar, och när vi går på vägen mot våra mål och drömmar. Jag tycker personligen att Pijano och Hadar talar emot många fördomar för dessa raser, och visar att allt faktiskt går, oavsett vad hästen har för ras. Våra hästar har egentligen inget med varandra och göra så, men det kan ändå bli väldigt intressant att följa bådas träning och liv.

Jag tror den här bloggen kommer göra att jag får ny glöd att blogga och då kommer lägga mer tid på bloggandet. Det har inte fungerat att blanda in mitt vanliga liv med hästlivet, och nu kommer jag fokusera på hästlivet i bloggen alltså. Jag älskar att skriva och blogga, och nu känner jag att det är kul igen, vilket det inte har varit på senaste tiden. Jag behövde nog även en nystart, och nu är den här bloggen igång för fullt! Hoppas att ni kommer fortsätta läsa och tycker att det är intressant att följa oss! :)

SKRIVET: 2010-11-14, kl 20:17:51 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ingen träning för oss idag heller

Hann inte ut till min prins idag.. Åh.. :( Men han har det nog bra med lite vila ändå, det blir ju ingen vila i den här veckan som kommer, som jag planerat. Jag saknar min lille plutt dock, han är ju det finaste jag har. <3

Hästar har jag dock mycket av idag, jag, Frida och Ruby åkte till Blåkulla för att heja på lilla Elin som tävlade. Så vi har suttit i timmar på läktaren och kollat på söta ponnysar. Tyvärr hade min kamera inget batteri, så det blev inga bilder. Men det var trevligt att vara i tävlingsmiljö igen, längtar som sjutton tills jag och min lilla prins kommer ut på tävlingsbanan igen! :') Det blir dock inte förrän i början av nästa år som det ser ut nu, men en show har vi inplanerad nu i december iallafall!

SKRIVET: 2010-11-14, kl 19:56:02 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Vilodag

Idag fick Hadar en vilodag - och det fick jag med ;)
Har bara varit ute en enda gång idag haha, sen har bara varit inne, sovit, kollat på film, druckit te osv. hahaha. Men det var faktiskt ganska välbehövligt ;)
Sen har jag ju faktiskt ägnat massa tid till att få ordning på bloggen också haha, yay!



























SKRIVET: 2010-11-14, kl 19:41:14 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Planering för vecka 46

Måndag:  Trimma dressyr i ridhuset.
Tisdag:  Hoppa i ridhuset.
Onsdag:  Uteritt.
Torsdag:  Trimma dressyr i ridhuset.
Fredag:  Trickträning, från marken.
Lördag:  Bommar och cavaletti i ridhuset.
Söndag:  Uteritt.

SKRIVET: 2010-11-14, kl 17:41:07 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Presentation av Angelica

Hej!

Jag heter Angelica och är 19 år, har gått på två olika hästgymnasium men hoppat av bägge gångerna och gav upp gymnasiet och ska såsmåningom börja söka lite jobb men än så länge njuter jag av friheten haha ;) Bor i Stockholm hos min mormor med hund och katt! Jag har alltid tyckt om hästar men började rida ganska sent, jag var ca 14 om jag inte minns helt galet haha. Sen dess har jag hunnit rida på ridskola i några år, bott på en "hästgård" och varit medryttare på ett antal hästar.

Nu är fodervärd åt en fjording som heter Hadar, han ägs av Taffsnäs som är ett ridläger med enbart fjordingar och där spenderar han somrarna. Har hyrt honom sedan februari -09. Han är född 2003 och är e: Daler 180.
Det klickade direkt när jag träffade honom första gången och jag bestämde mig för att hyra honom redan en vecka senare, men vi har haft en hel del motgångar också. Det är inte alltid lätt med en trotsig och envis fjording haha.
Men nu har vi kommit en bra bit på vägen och det känns verkligen som om vi är på rätt spår!

Jag är ingen tävlingsmänniska överhuvudtaget, men vi har hunnit komma ut på ett par klubbtävlingar i dressyr/hoppning mest för rutinens skull. Vi får väl se om det blir något mer sådant i framtiden!

Det var väl allt för nu!


Jag har även en ganska stor bilddagbok som många kanske känner igen mig ifrån - vicegud @ bdb

SKRIVET: 2010-11-14, kl 08:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Presentation om Emma

Hejsansvejsan! :)

Mitt namn är Emma Csendes, jag är 16 år och pluggar på Berga Naturbruksgymnasium, första året. Jag bor på skolans internat som ligger i Västerhaninge under vardagarna, och annars hemma på Södermalm. Jag älskar att träna och arbeta med djur, och har själv en häst, en hund, två katter, två sköldpaddor och massa fiskar.

Hästar är dock det djur jag intresserad mig av mest och brinner för. Jag har ridit i princip hela mitt liv, och hart skötare/medryttare/fodervärd på en hel del hästar genom åren. Nu har jag fått min absoluta drömhäst, som kommer stanna hos mig föralltid. Det arabiska fullblodet Virgio Pijano, som är född -96 och är e: Bajano ox.

Jag har ridit och tränat honom i snart 2 år, men han blev min även på pappret först i somras. Våran resa har varit en riktig berg-och-dalbana, med mycket motgångar och framgångar. Det har varit blod, svett och tårar, bokstavligen. Men det har varit värt varenda sekund, för Pijano är verkligen en på miljonen. Vi har tävlat upp till nationellt, med placering, och har tävlar i dressyr, hoppning och working equitation. Målet är även att vi ska starta fälttävlan 2011.

Det högsta vi hoppat uppsuttet är 1,35 m och Pijano är löshoppad 1,40. På träning rider vi rörelser upp till grand prix-nivå, som piaff, seriebyten, galoppiruetter osv. Och förutom ridningen håller vi på mycket med show & trick-träning, inför filminspelningar och uppvisningar. Lite exempel på trick som Pijano kan, är stegra, ligg, buga, kompliment, spansk skritt, spela död.. Sen tränar vi även en del frihetsdressyr och arbetar mycket från marken. Mitt nya mål nu är även att köra in honom.

Jag bloggade tidigare på www.pijano.blogg.se :)

SKRIVET: 2010-11-14, kl 01:43:55 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Välkommen till våran blogg!

Nu har världshistoriens kommande allra bästa blogg startats! :) Det är såklart Emma (www.pijano.blogg.se) och Angelica (vicegud @ bdb) som driver den här bloggen, och kommer se till att det blir grymt! Fokusen ligger på hästar, hästar och ännu lite mer hästar.. & snart ska ni se, att den här bloggen kommer bli grymt läsvärd! Vänta bara..!

RSS 2.0