SKRIVET: 2010-12-12, kl 20:15:08 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Läs min andra blogg

Pga lite anledningar kommer jag inte blogga här på ett tag, och som ni märkt gör inte Anko det heller.. Men jag kommer blogga på min gamla blogg igen, så vill ni fortsätta följa endast mig och Pijano får ni jättegärna läsa den bloggen. www.pijano.blogg.se

SKRIVET: 2010-12-12, kl 17:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Planering för vecka 50

Det är projektvecka i skolan hela vecka 50, soft. Men vi kommer typ sluta rätt sent varje dag, så har jag otur hinns inte någon uteritt med på hela veckan, och det är ju hur dumt som helst! :( Eller så får jag väl pallra mig ut i mörkret och kylan ändå med min frusna häst hahah.. Menmen, annars får vi klara oss utan det, det är liksom lov veckan efter, så då kan man ju rida ut hur mycket som helst..! ;) Treee veckors lov, varav en stalltjänst dock, det är väl underbart?

Måndag: Trimma dressyr i ridhuset.
Tisdag: Hoppa småhinder/bommar i ridhuset.
Onsdag: Trimma dressyr i ridhuset.
Torsdag: Skritta ut/träna från marken i ridhuset.
Fredag: Rida till sommarängen och trimma där.
Lördag: Hoppa i ridhuset.
Söndag: Troligtvis uteritt.

Jag ska försöka hålla det här schemat, men får se hur det går. Och nu blir det ju kanske lite ut i skogen iallafall.. Aja, det här blir kalasbra, tror jag.

SKRIVET: 2010-12-12, kl 16:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lista

Nämn en häst du:

Stegrat med: Peace for whelan

Bockat med: Waggie

Ramlat av: Silver

Galopperat barbacka över en sommaräng med: Ekbäckens Saga

Hoppat 70 cm med: Buckingham

Ridit i hagen: Tudor

Haft på ridläger: Leifke

Galopperat över ett snöklätt fält med: Dolche Vita

Longerat: Merlot

Ridit ut ensam på: Paulina

Ridit in: Blenda

Duschat: Tiger

Förlorat: Mc Queen

Badat med: Quinni

Blivit illa sparkad av: Cambria

Blivit biten av: Charlie

Skenat med: Virgio Pijano

Ramlat av från på ett hinder: Silver

Hoppat högst med (häst) : Mc Queen

Hoppat högst med (ponny): Vet ej

Tävlat hoppning med: Mc Queen

Tävlat dressyr med: Virgio Pijano

Inte tycker om: ...

Bäst: Virgio Pijano

Största hästen du ridit: En shire, vet inte namnet hehe

SKRIVET: 2010-12-12, kl 12:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vad jag alltid har med mig

Jag har varit galet slarvig med inläggen jag skulle skriva hela december känner jag.. Men nu skriver jag iallafall dagens haha, det är alltid någonting! Har några att ta igen, det lär väl komma så småningom, det är bara att hålla utkik ifall ni är intresserade. Ajaaa, nogbabblat om det!

Vad jag alltid har med mig, oavsett vad, är min mobil, min plånbok (med busskort, bankomatkort osv i) och lypsyl. Det har jag ALLTID i fickorna, vart jag än ska. Sen brukar jag alltid ha med mig min väska också, eller nästan alltid, och där har jag alltid massa onödiga och kanske lite nödvändiga grejer hehe.

Sen när vi ändå är inne på det, har jag alltid på mig ett halsband där det står "Virgio Pijano", det kanske ni inte visste? Det var länge sen jag fick det, och jag har aldrig tagit av det. Det är helt rostigt typ, men jag kan liksom inte ta av det haha.. Men jag ska istället tatuera in "Pijano" på handleden, och då kanske halsbandet ryker! ;) När det blir är dock inte bestämt haha..

Jag har även alltid ett armband på mig, som jag fått av min bästa vän. Och så har jag alltid hårsnoddar.. Det var väl typ det jag kom på för tillfället, alltså vad jag alltid har med mig. Vet inte vad jag tänkte när jag skulle skriva ett inlägg om det här..!? Haha, menmen, det blir väl bra.

SKRIVET: 2010-12-12, kl 08:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Älskade hästen

Tyvärr blir det ingen show för oss på Blåkulla idag, fast Pijano förtjänar ändå att bara ta det lugnt och ha kul, eftersom han var så duktig igår! Man blir ju väldigt sugen på att utvecklas mer och mer efter något sånt här, men jag måste tänka på hur jag lägger upp träningar. För jag känner min häst så väl, och för mycket likadant gör att det bara blir sämre tillslut.

Så nu tar vi det lite lugnt med showträning tills vi får något nytt att träna inför, men självklart kommer vi träna lite trickträning och så ändå då och då :) Någon dag i veckan max, och mer från marken än uppsuttet tror jag, det finns mer variationsmöjligheter från marken. Sen ska vi även dra igång med inkörningen igen, så det får bli ett delmoment i träningen från marken också!

Annars satsar vi på ridningen nu, då tävlingarna snart drar igång! Jag, och vad jag tror min häst, är så jäkla taggad! :) Det börjar troligtvis redan nästnästa helg med en Pay&Jump på Runsten, isåfall hoppar vi 1 m. Pijano måste klippas snarast, han ser ut som en isbjörn haha! Sen måste vi prova både hoppsadeln och en ny dressyrsadel snarast också. Fixa på lovet?

Ja, det är väl så läget är just nu! Och psst.. det här var ett tidsinställt inlägg hehe.


Jag & Pijano i somras.

SKRIVET: 2010-12-12, kl 02:17:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Luciashow på Märsta RK

Idag (eller igår, eftersom klockan är efter 12) åkte vi ju till Märsta för att ha inledningsnumret på Märsta Ridklubbs luciashow. Resan dit gick hur bra som helst, Pijano stod blixtstill och skötte sig utmärkt - som han brukar. Väl framme red jag fram ganska länge, eller började med att longera så han skulle bli av med lite överskottsenergi. Han var hur duktig som helst och höll hela tiden full fokus på mig, med undantag för när det kom in en shettis och han blev livrädd för den haha ;) Töntig han är, rädd för ponnysar hahah!

När det var dags för numret blev Pijano dock lite nervös och spänd.. Men det gick bra ändå, han fick ta den tiden han behövde på sig och jag är galet stolt över honom. Jag trodde inte han skulle vilja lägga sig på sidan bara sådär inför ändå rätt mycket människor. Han var väldigt duktig, det var något som tog lite längre tid än planerat, men herregud, jag är somsagt hur stolt som helst över honom!

Film finns ju i inlägget under, men här kommer även lite bilder från dagen :)



















SKRIVET: 2010-12-12, kl 00:33:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

-

SKRIVET: 2010-12-11, kl 22:52:12 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Du är så fin, min älskade









SKRIVET: 2010-12-11, kl 02:44:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fortsättning, min & Pijanos historia

Läs detta inlägg först, om ni inte redan gjort det, för det här är en fortsättning på det inlägget. Börjar från 1 januari 2010 nu, och skriver fram tills nu i princip.

Precis i början av året började vi tävlingarna, vi satsade mycket på hoppningen fram till sommaren. Pijano fick även en del inspelningsuppdrag och uppvisningar. Så det hände väldigt mycket under våren för hans del, men han verkade tycka det var kul. I början iallafall..


Pijano blev även finare och finare i dressyren.

Vi tävlade hoppning på lokal nivå, och även lite pay&jumper. Resultaten var ganska jämna, dessvärre aldrig riktigt klockrena, även om rundorna ibland kändes riktigt bra. På lokaltävlingar red jag nästan varje tävling 90 & 1 m. Han var felfri i ALLA 90, men vi har faktiskt inte en enda felfri runda i 1 m, inte en enda. Resultaten ser väl ut så att en tävling hade vi 13 fel (tre rivningar + ett tidsfel), typ två tävlingar 8 fel (två rivningar) och resten av alla tävlingar 4 fel (rivning endast, han har aldrig stannat). Tyvärr har vi haft sån otur..


Trickträning fortsatte vi med, och han lärde sig på våren att buga utan att jag höll i benet ordentligt.

Dressyren tränade vi en hel del på, och började träna på kandar, vilket gick mindre bra i början haha. Men vi tränade dressyr typ varje vecka, och utvecklades väldigt mycket! Vi flyttade även från Hagbyholms Stuteri under våren, till ett litet privatstall i Knivsta - nära Mälarkliniken, som faktiskt inte ens hade ridhus.. Men nu hoppade jag fram lite väl mycket haha! ;)

Det hände så mycket under våren, och jag har ingen koll på bilderna från då, så det skulle bara bli helt osammanhängande om jag försökte förklara mer ingående. Men vi tävlade somsagt ofta i hoppning, och tränade hårt i dressyr, hoppning och trickträning. Under våren gjorde vi stora framsteg, som nya rörelser i dressyr, högre höjder + mer tävlingsrutin i hoppning, och nya showtrick. Pijano lärde sig buga bra, kompliment, och en heeel drös med "små-tricks". Jag red honom rätt mycket i repgrimma, även utomhus, och ibland i halsring och även helt utan utrustning. Vi hade väldigt roligt under våren tillsammans. Men även en del bakslag, givetvis. Men så är det väl alltid, antar jag.

Jag åkte lite motvilligt på en dressyrtävling igen, en LA:4 dessutom, då hade vi somsagt bara startat två LB:1 med skitresultat innan. Och all träning hade gett resultat - utan tvekan. Vi fick 66,8 % och placerade oss 2:a, och jag kunde verkligen inte få in verkligheten i min skalle. Jag var så himla chockad. Efter det, kom glöden för dressyren.

Vi tävlade även i working equitation, vilket gick huuur bra som helst, har ju skrivit om WE lite längre ner hehe ;) Vi kämpade på med hoppningen, men det gick faktiskt sämre och sämre på tävling, men bättre och bättre på träning. Det var lite surt sådär.


Dressyrträning med kandar.


Under vintern/våren la sig Pijano ner för första gången, när jag bett honom om kompliment. Notera panikslaget haha. Sen gjorde han det tyvärr inte mer än några gånger då och då, och alltid kastade sig upp då också. Jag släppte det där med att han skulle ligga ner efter ett tag då han bara blev stressad och ändå inte lärde sig det på kommando.


Ridning utan utrustning i snön! :)




Hopptävling..!


Msv-WE, 59 % tror jag vi slutade på, 3:a.


LA:4an, när glöden för dressyr kom fram ;)


Hopptävling igen.


Hoppträning för Erik Berggren.


Pijano började biffa på sig och se ut som en riktigt dressyrpålle..!



Det hände somsagt väldigt, väldigt mycket under våren. Vi hann även med landslagsmönstring och har gjort massa helknasiga grejer, men det skulle ta hundra år att sitta och skriva allt, så tyvärr måste jag bara ta med våra största utvecklingar liksom.

Sommaren 2010 var iallafall den bästa tiden i mitt liv. I början av sommaren var jag dock lite nedstämd, för att det "inte skulle" bli som jag ville. Jag skulle igen inte få ha Pijano på större delen av sommaren.. Men däremot skulle jag få köpa honom efter sommaren, och jag räknade ner dagarna, varje dag. Jag var orolig varje dag att hans förra ägare skulle ångra sig, eller att vi inte skulle ha råd, eller att han inte skulle gå igenom igen - som när jag skulle ta honom på foder osv. Jag kunde sitta och grina utan egentlig anledning för att jag var så orolig för att något skulle gå fel.

Men, Pijano fick typ ett sår/bitmärke/brännmärke/insektsbett på ryggen, precis där sadeln ligger, och fick enligt veterinär inte ridas med sadel på resten av sommaren i princip. Då blev det lite ändringar..

Lite bilder kommer här igen!




Hoppade lite i repgrimma ett tag hehe ;)






Började träna på övningar med Pijanos löst från marken.






Stegran tränade vi lite på, och han blev jätteduktig! ;)

Allt ändrade sig, som jag skrev tidigare. Pijanos förra ägare bestämde sig för att sälja Pijano till mig på en gång ifall han gick igenom besiktningen. Jag var så galet nervös när vi hade bokat tid inne på kliniken för besiktning. Det var hemskt, jag fick hemska tankar i huvudet om att han inte skulle gå igenom osv. Jag önskade över allt annat att han skulle bli bara min bara. En tanke som ändå var så overklig för mig. Att han kanske skulle bli min, på riktigt, för alltid.



Detta var dagen innan veterinärbesiktningen. De sista bilderna från tiden som Pijano hade en annan ägare än mig, det sista som tagits någonsin på Pijano med en annan ägare alltså =)

Pijano gick igenom besiktningen. Och jag kunde bara inte tro att det var sant, och det gör jag fortfarande inte ibland. Jag kan ibland glömma att han faktiskt är bara min nu. Vi skrev över honom redan samma kväll som besiktningen. Och efter den dagen fanns det inget som hette dåligt under resten av sommaren. Jag var hos min häst heeela tiden och bara älskade mitt liv haha :)


Första dagen som ägare till min livs drömhäst.


Red barbacka resten av sommaren, pga såret på ryggen.


Vi började träna väääldigt mycket löst från marken, och utvecklades ÄNNU väääldigt mycket mer.

Här kommer massa bilder på lite olika grejer vi hade för oss ;)











Det blev inte jättemycket hoppning under sommaren, och inga tävlingar förutom i början av sommaren. Sen kunde han ju inte ha sadeln. Men den sista tävlingen innan "uppehållet", var en nationell Msv, som vi placerade oss 2:a!! Det var ett perfekt "avslut" alltså :) Men under sommaren hade vi fullt upp med för det första, massa bus i skogen, på ängar, fält och vägar. Sen ridning barbacka i massor, både "riktig" träning, och i halsring, repgrimma osv. Sen tränade vi nästan varje dag löst från marken, och Pijano lärde sig massor av nya saker.

Inkallningar, skicka iväg honom, sidepass, löslongering osvosvosv lärde jag Pijano, helt löst då. Jag hade bara ett spö som hjälpmedel, jag hade aldrig honom på lina eller så, utan han fick alltid vara lös. Det var då han gav allt, när han ändå kände att han var fri och inte satt fast. Vi fick ett starkare band än vad jag trodde var möjligt faktiskt. Jag kunde börja jobba på samling och hans form från marken, utan att ens ha minsta kontakt med honom. Han gick dit jag ville och gjorde det han lärt sig på små, små fingervisningar endast.

Jag fick dock tankarna tillbaka till att lära honom ligg. Och försökte, men bestämde mig för att ge upp om han inte lagt sig efter en vecka. För jag visste att han förstod vad jag ville, och det bara var så att han inte vågade lägga sig ner..


Här försökte jag få honom att lägga sig ner. Det var nääära, men han la sig inte.


Men dagen efter.. Jag grät av lycka vid det tillfället kan jag säga :')


Jag kunde förresten börja rida med sadel igen, och självklart började vi med hoppningen igen! ;)


Vi tränade lite allt möjligt igen haha =)

















Pijano lärde sig ligg på en gång, varje träning gjorde han framsteg, och låg kvar längre och längre. Vi lärde oss massa nya trick, hann med några hoppträningar innan flytten, och red dressyr och njöt av slutet på sommaren. Sen började jag på Berga, och Pijano flyttade med mig. Men vad som hänt här nu under hösten och vintern, får ni senare, när terminen är slut.

SKRIVET: 2010-12-10, kl 19:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Kul vetande?

Bingo, en stor skäck som alltid är med i Stjärnornas Hoppning på sthlm horse show, känner nog dem flesta igen :) Han vann detta året, med vem det nu var..? Velvet kanske? Men iallafall, visste ni att min mamma faktiskt var medryttare på honom förut. Och jag red honom också lite ;) Dock var det.. 2008, men han var med då också hehe. Och året innan det. Han är en riktigt veteran i globen med andra ord. Så duktig så!



Och en riktigt mysig häst i vardagssammanhang också. Stooor och stark, men snäll =) Min mamma var ju inte ridvan, men vi red ut och så utan större problem. Jag hade nästan glömt det, men påmindes nu på Horse show när vi såg honom där, lika fräsch som när vi red honom! :) Här får ni lite bilder!


Jag & Bingo.


Mamma & Bingo, Jag & älskade Q.


Lillesyrran Maya red också Bingo hihi


Bingo & jag igen :)

SKRIVET: 2010-12-10, kl 17:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Om det skulle brinna

Det här kommer bli ett långt, lite speciellt inlägg om brand i stall, läs om ni har lust, annars struntar ni i det :) Jag är bara sugen på att skriva av mig just nu haha. Och vissa av er gillar ju långa inlägg.. =)

Vi hade brandmän här igår och hade teori + praktiskt, hur man förebygger brand och agerar om det händer osv. Det var intressant och lärorikt, men det var en grej som blev en rätt stor diskussion - hur man agerar om det brinner i ett stall. Många av oss elever, som har egen häst, hade väldigt olika åsikter än vad brandmännen hade.

Det var en kvinna som jobbade som brandman, som jag pratade med ett tag själv. Hon gillade själv hästar, därför snackade vi lite bränder i stall alltså. Hon sa att om det brann i tex mitt elevstall, är det FÖRBJUDET för mig att gå ner och försöka rädda hästar. Jag håller med om att hennes argument var rätt bra, alltså, om jag går in i ett brinnande stall, lägger brandmännen all fokus på att få ut mig, och det tar längre tid att få ut hästarna. Människor kommer alltid före djur, sa hon. Finns det dock inga människor i fara, kan dem snabbare rädda hästarna.

Men sen sa honom även att om jag trots allt försöker rädda hästarna, är det inte bra av andra anledningar heller, då räknar jag inte med att jag kan typ dö då haha, och det sa hon var bland annat var att jag inte hade kunskap om bränder (så, sant så) och därför skulle det vara svårare för mig att få ut en häst ur stallet. Men där sa jag lite emot, faktiskt. Jag menar, det är klart att det är större chans att min häst går ut med mig än med en helt okänd person, fast han har panik. Han litar mer på mig än någon annan människa, det är bara ren fakta. Med andra hästar är det ju en annan grej, men jag tror att det är större chans att jag får ut min häst ur ett brinnande stall än en brandman faktiskt.

Hon frågade mig om jag skulle trotsa regeln att gå in och rädda min häst ifall stallet brann, och jag behövde inte ens fundera en sekund på det, utan svarade att jag självklart skulle rädda min häst. Då sa hon att det var mina kompisars skyldighet att hindra mig, ifall dem såg min påväg in i det brinnande stallet. Hon sa att mina närmaste vänner skulle göra det. Men det tror inte jag, för min närmaste vänner känner mig. Jag skulle aldrig kunna förlåta en vän som mot min vilja hållt fast mig när jag ville rädda min häst, och han sen dog i branden. Jag skulle skylla det på den personen för all framtid, även fast det inte var dens fel, och den personen skulle få leva med att ha inte bara orsakat en hästs död, utan förstört hela mitt liv.

Jag skulle aldrig inte försöka rädda min häst, det är väl ändå rätt självklart? Min häst är mitt liv. Förlorar jag kärlek, förlorar jag något. Förlorar vänner, förlorar jag en hel del. Men förlorar jag honom, förlorar jag hela mitt liv. Han är den jag behöver mest, och jag skulle inte ha någon livsgnista kvar ifall han försvann. Därför skulle jag offra mitt liv för att försöka rädda honom, om det skulle behövas. Jag skulle hellre dö med att ha försökt, än med att leva med att inte gjort det. Det låter sjukt, men så är det. Och det gäller självklart inte bara min häst, utan min familj och dem jag älskar också. Jag är sån person, jag skulle i en krissituation inte bara kunna stå där.

Om det brann i stallet, och en brandman sa åt mig att stå kvar medan han räddade hästarna, skulle jag inte heller kunna göra det. För jag kan inte lägga på ett så stort ansvar på brandmannen, att om min häst inte överlevde, då skulle det alltid kännas som hans eller hennes fel. Jag vet mycket väl att dem gör vad dem kan, men jag är som jag är. Jag skulle inte heller kunna leva med att min häst dog i en brand, folk frågar "Fanns det inget man kunde göra för att rädda honom?" och jag svarar "Jodå, men jag stod bara där", det är så självklart för mig att det finns inte. Jag kommer aldrig ändra mig, vad det än kommer för argument mot mig, jag skulle göra allt för att rädda min häst, oavsett situtation - för han är hela mitt liv, och min liv är inte värt utan honom.

SKRIVET: 2010-12-10, kl 17:04:21 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Frågor och svar

Här kommer lite svar på frågor :)

Han ser ganska stor ut, hur hög är han egentligen? ^^
Svar;
Haha, stor är han inte, men han var rätt krallig i somras hehe.. I passet står det 156 cm, men jag tror han är någon centimeter mindre :)

Så man får rida barbacka på Berga i alla fall? :)
Svar;
Nej, inte ännu iaf :) Men jag snackade med Leffe som är stallchef och fick tillåtelse eftersom det var träning inför show, och jag inte direkt kan åka iväg till en annan anläggning för att träna på att rida barbacka haha.. :p

När han stod på Lennatsnäs, var det Anna P som var stallchef då? ;D
Svar;
Ah, det var det.

vad tycker du om att ha hästar på bädd?
Svar;
Jag har bädd nu, men alla hästar funkar inte på det. Det har inte min heller gjort förrän nu. Anledningen till att jag testade det var för att han, oavsett hur mycket torv och spån jag än la in, alltid skrapade runt allt så han var tvungen att ligga på golvet i princip haha. Bädd fungerar utmärkt nu, och jag sköter den väldigt bra så den inte ska bli äcklig. Han har alltid rent, nytt underlag över bädden.

Hur kommer det sig att du stårr på hagbyholm? Har du bott i sigtuna eller hur kommer det hela sig?
Svar;
Jag står inte där längre, Pijano bor med mig på skolan =) Men nej, jag har aldrig bott i Sigtuna. Han stod i Kungsängen, men vi ville flytta honom snabbt och då fanns Hagbyholm, vilket bara är avfarten efter där vi stod innan. Så han flyttade dit. Jag fick långt att åka, men det var det värt :) Hagbyholm var underbart verkligen!

SKRIVET: 2010-12-10, kl 16:34:18 | PUBLICERAT I: Havremoppar

ANKO LÄS!

Haha, eftersom du inte är inloggad någonstans och jag inte orkar leta efter mobilen, skriver jag till dig här.. Ni andra behöver inte läsa om ni inte har lust med det förstås haha ;) Men iaf, hallå? Hur ska vi göra med bloggen, nu bloggar ju inte du (föresten, hör av dig och prata med mig om du vill ♥) och då blir det ju inte kul att blogga för mig heller? :( Ska vi lägga ner den eller satsa på den? You tell meee!

SKRIVET: 2010-12-10, kl 16:30:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Lista



ÄR DU EN ÄKTA HOPPRYTTARE?

Har du hoppmössa+matchande schabrak? Rider inte med luva på min häst.

Har du avancerade bett, hjälptyglar och pullarnosgrimma? Aldrig.

En tittig och het häst? Kan bli het, men inte tittig.

Klär du in din häst i fårskinn? Nä, har väl liite, men inte överdrivet ;)

Galopperar du mer än 1/3 av ridpasset? Beror ju på träningens syfte, men oftast inte. 

Apar du efter eliten? Haha, nej.

Har din häst kort svans? Nej, den är aslång! :)

Har du dålig sits? Kanske inte snyggaste, men så dålig tycker jag inte den är.

Rider du i mjukisbyxor och gympadojjor? Haha, dessvärre typ alltid..

Har du alltid ursäkter när det gått dåligt på tävling? Nej, fast såklart känns det ju bättre ifall det finns en anledning till att det gick dåligt men ;) 

Kallar du dressyr för markarbete? Nej, för mig är det helt olika saker.

Är Malin B din stora förebild? Nej, verkligen inte haha.

Tycker du hästen är genomriden när den böjer på nacken och viker sig i sidan? Hahaha, nej?

Har du importhäst? Nej, min häst är svenne ;)

Har du långt ljust hår? Långt brunt snarare.. 

Har du en tanig häst som du anser slimmad? Nej, muskler ska det vara! 

Tycker du dressyrhästar är feta? Haha, om jag tycker en häst är fet kvittar det om det är en dressyrhäst eller inte.

Har du sponsorschabrak? Nej, inte nu längre.

Ser du ut som Quasimodo i ryggen? Hahaha, nej inte när jag rider iallafall ;)

Står dina föräldrar och skriker på dej på framhoppningen? Verkligen inte.. :s

Har du en häst som alltid hoppar 3 klasser högre på träning än tävling? Inte alltid, men det händer väl.

Flänger du runt hoppbanor? Nej, vad ligger nyttan i det?

SKRIVET: 2010-12-10, kl 14:51:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Best friends forever?



Vi fyra var bästa vänner, och jag undrar verkligen hur det kunde bli som det blivit. Vi hade sagt föralltid, men såklart - inget varar föralltid. Men det känns ändå konstigt att det blivit så här. Nu finns bara du kvar Pijano, den tiden då det var alla vi fyra, känns nästan som att den aldrig funnits. Sjukt, det känns verkligen sjukt.

SKRIVET: 2010-12-10, kl 14:19:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Working Equitation

En annan grej jag ofta får frågan om att skriva, är om ridsportsgrenen WE, alltså working equitation. Det är alltså en ganska ny ridportsgren, som kommer från typ Portugal och är en gren som bygger på de flesta andra grenar. Alltså, det finns lite av varje i WE. Det är ju tre moment - precis som i fälttävlan, fast ett dressyrmoment, ett teknikmoment och ett speedmoment.

Dressyrmomentet kommer först, då är det ett "vanligt" dressyrprogram, precis som i vanlig dressyr. Vissa program är ganska lika, speciellt i lätta klasser. Men annars fokuserar man på lite annat än i vanlig dressyr. Som i tex svår klass, rids hela programmet på stång och enhandsfattning - alltså blir det ganska svårt med andra ord. Då ingår ingen trav i hela programmet, utan bara skritt och galopp. Men även galoppiruetter, byten osv. Jag tävlar ju just nu i medelsvår klass, det rids på kandar (dock inte för ponny) och programmet är ganska likt vanliga Msv-program. Men ändå inte haha. Alla dressyrprogrammen för WE hittar ni HÄR.


Jag & Pijano, dressyrmomentet i MSV-WE, regional tävling. Vi fick typ 68 %, och vann.

Efter dressyrmomentet kommer teknikmomentet. Då rider man en bana med hinder, som man dock inte hoppar över då haha. Den liknar banan man har i trail i westernridning lite, fast i WE rider man ju i vanlig utrustning, engelsk sadel, kandar/träns, hjälm osv. I teknikmomentet ska man rida banan så snyggt som möjligt, hästen ska gå i form, rätt galopp osv. Det bedöms typ som ett dressyrprogram, med poäng för varje rörelse och moment på banan.


Jag & Pijano, teknikmomentet från samma tävling. Kommer inte ihåg poängen, men vi vann här också.

Sen är det speedmomentet, det är som en omhoppning. Man rider teknikbanan så snabbt som möjligt. Då spelar det ingen roll hur det ser ut, men man får avdrag för att ha ner hinder osv. Speeden tycker hästarna ofta är hur kul som helst, det påminner ju lite om agillity för hundar haha. Ryttarna brukar också tycka det är kul hehe..


Jag & Pijano, speedmomentet från samma tävling. Snabbast med minst fel, vinst igen haha.

Man räknar ihop resultatet från alla moment, precis som i fälttävlan. Tävlingen som filmerna är ifrån behövdes det dock inte mycket fundering, jag och Pijano var vinnare i alla tre momenten hehe, men det har inte varit så för oss innan, och då är det ju lite spännande innan man får reda på resultatet. Dressyren är typ viktigast, det är där man kan plocka mest poäng. Men de andra två väger självklart in väldigt mycket de också ;) Men WE är en gren jag verkligen rekommenderar alla att prova på, mer detaljer osv finns på ridsports hemsida, som jag länkade högre upp i inlägget. Jag tävlar ju i dressyr och hoppning i vanliga fall, men jag älskar verkligen WE-tävlingar. Underbar stämning och det är huuur kul som helst att rida. Jag kommer satsa på WE mer 2011, utan tvekan!

Jag har aldrig ridit i lätt klass, utan gick upp direkt i medelsvår. Jag har ridit tre WE-tävlingar (tyvärr finns det ju inte speciellt många per år, hoppas det blir fler 2011), och det har gått väldigt bra för mig & Pijano i den här grenen. Första tävlingen var en regional, då vi kom 3:a. Andra tävlingen var en nationell, då vi kom 2:a!! Sen senaste var en regional, som vi vann! :)

Det gör ju att man blir väldigt sugen på mer.. Sen har vi även varit på landslagsmönstringen för EM/VM 2010, och var det enda svenska juniorekipaget på landslagsnivå. Meningen var att jag skulle rida som junior i landslaget alltså, men tyvärr blev det inte så det här året :( Jag började ju i skolan osv. Men jag tror faktiskt att jag kommer åka på landslagsmönstringen 2011 igen, och kanske satsa på det då. För det vore ju verkligen hur kul som helst att rida som första svensk junior någonsin i landslaget..

Jag tränar inte alls mycket WE hehe, även om man kanske tror det. Jag gjorde det ett tag tidigare, eller red några träningar för Eva Eternell Hagen. Men annars har det max sett ut som här nedan haha. Men det räcker, det är som en rolig grej för mig och Pijano, och så länge han är lydig och jag håller koll på banan behövs inte jättemycket träning faktiskt.. Jag har inte råd eller tid att åka och träna WE för tränare tyvärr, även om det hade varit kul :(


"WE-träning" haha ;)

SKRIVET: 2010-12-10, kl 13:44:33 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Riktig piaff..?

Det är rätt ofta jag får frågan om det verkligen är "riktig", dressyrmässig, piaff Pijano kan eller mer som ett trick. Grejen är den, det är inte lärt som ett trick. Han kan inte piaff utan ryttare, förutom vid tömkörning typ. Det är heller inte att han är lärd att ta steg så, eller travar på stället. Så jag skulle säga att det är riktig, dressyrmässig piaff han kan. Visst, han har inte lika mycket steg och "flashighet" som stora dressyrhästar, men han samlar sig och gör faktiskt piaff. Tyvärr har jag inte så mycket film, men det finns en från i somras som jag tänkte visa, så får ni bilda en egen uppfattning - är det riktig piaff eller showpiaff, enligt er?

Piaffen börjar ca 1 minut in i filmen, och det finns även en piaffvändning med i klippet. Denna filmen är inte den bästa piaffen Pijano kan, det var ett ganska oseriöst pass i värmen, men iallafall! Säg vad ni tycker :)

SKRIVET: 2010-12-09, kl 19:53:39 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Åh skit också!

Jag har haft praktik i ladugården idag, började 05:30 och slutade 17:15 typ. Dock hade jag lång lunch + arbetsmiljö och säkerhetslektion emellan passen. Direkt eftermiddagspasset gick jag och åt middag och chillade lite, sen tänkte jag gå ner till stallet och showträna, trots att jag egentligen inte hade någon ork alls.

Mockade, fixade höpåsarna och kraftfodret och upptäcker sen att det är hoppträningar i ridhuset resten av kvällen. Shit vad jag blev irriterad, att jag inte tänkt på det innan. Så Pijano fick vila, trots att han verkligen inte borde gjort det! Fan också. Vi måste verkligen träna.. Men ah, det får väl lösa sig. Nu måste jag fundera ut en lösning bara haha..

SKRIVET: 2010-12-08, kl 21:57:59 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

HAHA, coolt

Fick idén HÄRIFRÅN, när jag klickade runt på lite olika random bloggar (kollakolla, feeet länkning blev det också givetvis, eftersom idén var hennes!) och var bara tvungen att testa haha.. Alltså att smsa 118100 och fråga "Vem är Virgio Pijano?"

Det här fick jag till svar hahah!


Jovars, det stämmer väääl? Eller vad säger ni? ;)

Sen var jag ju bara tvungen att vara ego och fråga "Vem är Emma Csendes?", och då fick jag det här till svar: "Emma Csendes är en tjej på 16 år som gillar hästar. Framför allt gillar hon såklart hennes vita fina Pijano. Emma bor i Stockholm". Hahaha, jag veeet att dem googlar och att det inte är svårt att leta rätt på kanske, men ändå - coolt ju ;)

SKRIVET: 2010-12-08, kl 21:41:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Pijano fick skutta lite i ridhuset idag, till hans stora lycka kan jag lägga till ;) Jag orkade inte bygga fram så mycket så det blev bara en trippelbarr och ett sockerbitshinder, men det är iallafall något. Hoppade fram några språng på sockerbitshindret, sen hoppade vi två språng på 80, två på 90 och två på 110, på trippeln. Sen hoppade vi av på sockerbitshindret igen.

Pijano kändes hur bra som helst, och det är så jäkla kul att rida honom ibland haha! Han skuttade lätt över trippelbarren som vi ändå breddat lite när vi höjt upp den, och allt kändes bara lätt och kul - så som det faktiskt ska göra, och jag försöker få fram varje ridpass. Han var faktiskt genomfin hela passet idag, då blir man ju bara galet taggad på MER, på träningar, tävlingar igen.. Men det kommer nog, våran alldeles egna glanstid. Vi ska tillbaka, och utvecklas ännu mer.

Julia var en ängel och fotade och hjälpte till med hindren idag - tack! :)

 







SKRIVET: 2010-12-08, kl 17:42:47 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Mår inte så bra

Mår inte så bra förtillfället av diverse orsaker som jag inte vill skriva ut så öppet.
Lär bli ganska dålig uppdatering tills jag mår bättre,
men ska försöka skriva lite när jag orkar men vi får se.

SKRIVET: 2010-12-08, kl 17:18:51 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mitt största "moment" med Pijano

I slutet av sommaren 2009, var nog den värsta tiden för både mig & Pijano. Han var skadad, och jag var med om en allvarlig olycka och låg inne på sjukhuset. När jag väl fick åka hem, ville jag ju direkt åka till stallet för att hälsa på Pijano, trots att jag inte orkade gå mer än ett par meter utan att vara helt utmattad och var helt öm i hela kroppen, det var ansträngande att andas och så vidare..

Pijano fick ju bara vila, och gick då i en stooor sommarhage med en annan häst. Det var ganska långt från stallet till hagen, men jag såg honom på en gång stå där längst bort och beta, och bara det gjorde att jag mådde bättre. Jag linkade fram med hjälp av mamma, och när vi kommit halvvägs hör jag ett gällt gnägg, och jag kommer ihåg att jag tänkte "Tänk om min häst gnäggade sådär när han fick syn på mig..". När jag tittade upp såg jag att Pijano stod med huvudet högt och bara stirrade. Sen hörde jag ett gällt gnägg igen och förstod först då. Att det faktiskt var min häst som gnäggade.

Jag hade aldrig hört honom gnägga innan det, varken till mig eller annars heller. Jag fortsatte halta framåt och nästa gång jag tittar upp var Pijano helt plötligt vid grinden av andra sidan hagen. Där stod han och släppte inte mig med blicken. Jag fick fram hans namn och då gnäggade han igen, och igen. Nästan lite desperat. När jag var framme vid hagen sjönk jag nästan ner på marken, av utmattning, och Pijano bara la sitt huvud i min famn och suckade. Jag vet inte hur länge jag var där med honom, och han bara ville vara nära mig, och hela tiden stod precis intill mig, la huvudet på min axel och lämnade mig inte.

Det kanske inte låter som nån jättestor grej, men för mig var det, och är fortfarande, det största som hänt mig och Pijano. Efter den dagen förändrades allting mellan oss. Och det var den dagen jag bara visste, att jag ville vara med honom för alltid, att jag älskade honom mer än allt. Det var den dagen han trotsade allt som var i hans principer, och det var den dagen jag bara kände kärleken. Och varje liten detalj från dagen sitter kvar i mitt minne så tydligt, och det tror jag att det alltid kommer göra.


Bild från den dagen, den dagen då kärleken kom fram på riktigt, för första gången.

SKRIVET: 2010-12-08, kl 16:25:52 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

I believe that in time my heart will heal again
and i believe that in time my heart will feel again
so i keep on holding on
so i keep on being strong

Cos i know one day i'm gonna feel again
i know one day i'm gonna feel again
and i know although my heart hurts now
i'll find a way to get up off the ground
cos i know one day i'm gonna feel again

I believe that this heart of mine can make it through
because of you, i believe that you can make my heart heal,
for real and forever

SKRIVET: 2010-12-07, kl 22:32:59 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Hela min dag i minsta detalj

Skulle skrivit det här igår, men det gjorde jag inte nej.. Skriver om idag istället, inte för att jag kommer ihåg i minsta detalj, men det blir nog bra ändå ska ni se! ;)

Jag ställde klockan på 08:00, men gick upp 08:20 hehe.. Då gick jag direkt ner till frukosten och drack kaffe. Sen började jag praktiken i svinhuset 08:40. Vi mockade alla grisboxar, sondmatade en liten nyfödd kulting, gav järn till massa nyfödda kultingar, kastrerade kultingar, sopade, gick och hämtade paket osv. Jag blev extramamma till en nyfödd kulting som är jättesvag och liten :( Stackarn.. Jag blev helt kär och satt där och gosade med den lilla sötnosen.. Hade kunnat göra det heeela dagen lång.. :(

Vi fick gå lite tidigare på lunch, åt, hämtade fika till eftermiddan och gick tillbaka till svin. Jag satte mig och gosade med min lilla bebisgris, och sen började vi jobba lite igen, kommer inte ihåg exakt vad vi gjorde i vilken ordning, och det var säkert något av det jag skrev tidigare som vi gjorde nu istället hehe. Men när vi var klara fick vi lite rast så jag gick till stallet och fixade klart allt, mockning, höpåsar och kraftfoder. Sen tillbaka till svin och fodra grisarna. Typ ett tag efter det slutade vi för dagen.

Gick till datasalen med Elin en stund, sen gick vi och åt middag. Efter middagen åkte jag, Sara, Ruby och Columbine in till Västerhaninge och handlade lite. Direkt när vi kom tillbaka gick jag ner till stallet och gjorde i ordning Pijano. Han kändes pyttepyttelite tjock i bakbenen, dock inte varm/halt eller nått, men oavsett är jag överdrivet försiktig med att rida honom utan skydd nu, när han har broddar dessutom. Faktum är att han går med heltäckande skydd + boots fram, och lindor + boots bak hehe..

Red i ridhuset. Jag hade tänkt hoppa, men det brukar alltid vara så jäkla mycket hästar just på tisdagkvällarna i ridhuset, så jag ändrade planeringen. Tror ni inte att det självklart då var helt tomt under hela DRESSYRPASSET jag red?! -.- Aja, det gick iallafall galet bra, alltså ridningen. Han var hur fin som helst, och fick en jäkla gång när jag fått igenom honom helt. Samlade galoppen var i jätte "uppförsbacke", och den ökade hur lugn & luftig som helst. Ökade traven satt bättre än nååågonsin. Han behöll i princip samma tempo som hans arbetstrav, men fick ett otroligt luftigt, fint steg. Älskade åsnan juuu! ♥ Och nu till det bästa..! Passagen satt äntligen idag, åh, vilken känsla det var! :') Äntligen fungerade det. Formen, takten, allt satt superfint. Krävde dock inte mer än sammanlagt kanske två varv, men han var sååå duktig!

Efter ridningen gjorde jag i ordning Pijano för kvällen och gick sen upp till kvällsfikat. Nu har jag suttit här uppe på Gamla ett tag och chillat, behöver bara ta det lugnt, känner mig helt slut psykiskt.. Usch och fy :( Ajaaa, det här var min dag dåå.

SKRIVET: 2010-12-07, kl 22:13:33 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Rubrik var det ja

Ska ta igen lite inlägg nu iallafall, jag har grymt tråkigt så det får bli mitt tidsfördriv hehe.. Det som kommer är dagens ridpass, "hela min dag i minsta detalj", "mitt största moment med Pijano".. Får se om jag hinner med att skriva alla, det lär ju ni märka såsmåningom iallafall! ;) Imorgon kommer det en kort presentation om alla mina gamla "favorithästar"..

Men börjar med att skriva en kort sammanfattning om gårdagen + gårdagens ridpass. Igår hade jag praktik hela dagen i svinhuset, det var hur kul som helst! Mockade åt Pijano direkt efter jag slutat, gick och åt middag, och sen ner och red. Det blev dressyr i ridhuset och Pijano hade en av sina ADHD-dagar igår.. Haha, han var jättefin mestadels men fick verkligen råflipp en gång HAHA! Shit.. krut i honom om man säger så! ;) Flög runt och hade benen på alla andra ställen än på marken hehehe. Men sen var han fin igen. Konstig åsna till häst jag har! ;) Sen skulle jag bara leka lite med honom i ridhuset, från marken alltså, och fick en morot av Ruby till Pijano.

För er som inte vet sen innan, så är det OMÖJLIGT för mig att träna med godis. Alltså inte bara för att jag är lite anti det, utan träningen fungerar inte mellan mig och Pijano öht. Så eftersom jag hade moroten i handen var han helt störd. Jag skulle ställa honom och att han inte får gå förrän jag ger signal - som han kan på fingervisningar.. Och då börjar han klampa på ändå, och jag gör signalen mycket kraftigare, och han går på. Då tog jag upp spöt och markerade, vilket gör att åsnan springer iväg HAHAHA, asså jag orkar inte! :( Inte nog med det, så bad jag honom om buga (väldigt tydligt, alltså med hjälp och allt), och han lyckades lägga sig ner två gånger mot alla odds hahah :( Liksom hallå, sadeln?!?! Åh.. Stört.

SKRIVET: 2010-12-07, kl 22:02:48 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Okejdååå

Bara för söta kommentarer och lite sånt så fortsätter jag blogga ;) Iallafall.. tillsvidare. Får se hur det blir sen, det får bli som det blir helt enkelt. Jag älskar att blogga och skriver gärna massa, men nu måste NI hjälpa till lite också, kära läsare! :) Vad vill ni läsa om? Några speciella bilder ni vill att jag lägger upp..? Speciella inlägg..? & vill ni ha få eller många inlägg, mycket eller lite text..? osvosv. Hjälp till nu, annars är det ju inge kul! Hehehe

SKRIVET: 2010-12-07, kl 12:06:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Today

Idag så ska jag till stallet med Rebecca och Erika igen, och idag åker kameran med!
Ska nog våga mig på att skutta lite idag, (jag är ganska hopprädd för er som inte visste det haha)
och sen avslutar jag nog ridpasset ute i snön för att få lite fler snöbilder ;)

Efter stallet drar vi till donken och firar att jag har namnsdag idag HAHA! lovely.

SKRIVET: 2010-12-07, kl 09:01:43 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Julkalender 6/12

erikanorr.blogg.se

SKRIVET: 2010-12-07, kl 09:00:55 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Julkalender 5/12

Jag har inte hunnit rita något dom senaste dagarna, så då ställde Erika upp som en räddare i nöden och ritade två bilder åt mig hihih :D

erikanorr.blogg.se

SKRIVET: 2010-12-07, kl 08:54:18 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Neeeeej!

Emmaaaaaa, du får inte sluta blogga ju :( :( :(
nu blev jag nästan lite ledsen ju :(

INTE OK!

SKRIVET: 2010-12-07, kl 08:53:25 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Gårdagens ridpass (6/12)

Red ut tillsammans med Rebecca och Frans, blev en lyckad ridtur trots att det var ganska mörkt. Båda hästarna var jättepigga och glada haha :D

vi red en tur som ser ut som på bilden :) det gula strecket brukar vi kalla "galoppbacken" så där galopperade vi upp ett par gånger till hästarnas förtjusning. Och sedan vi gröna pricken så vände vi och red tillbaka till stallet.

SKRIVET: 2010-12-07, kl 08:40:26 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Ridpasset 5/12

Anna och jag red lite i snön på lilla dressyrbanan idag och fotade.
Red inte så jätteseriöst utan red mest runt lite bara i alla gångarter för att få lite fina bilder ;)

SKRIVET: 2010-12-06, kl 23:11:05 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

2 år idag

Juste, förresten. Jag & Pijano firar två år tillsammans idag.

SKRIVET: 2010-12-06, kl 23:09:19 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

-

Det är när man inser först försent att det är slut, att den man älskar allra mest aldrig kommer komma tillbaka, som livet bara känns så meningslöst.



Det har gått över två år sedan jag såg dig för, vad jag inte visste då, allra sista gången. Över två år, och det är bevisat att tiden inte läker alla sår. Jag saknar dig, och smärtan försvinner inte en enda dag. Undra hur det hade varit, om du fortfarande hade funnits här hos mig. Min underbara älskade ängel. ♥

SKRIVET: 2010-12-06, kl 21:48:45 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Ja, hur ska man börja...

Har funderat lite, och vet faktiskt inte om jag orkar hålla igång en blogg osv.. Så tror faktiskt att jag lägger ner min del i bloggen.. Har inte bestämt mig helt, men tycker liksom att allt blir så.. ytligt. Jag är van att ha en blogg jag skriver av mig i, inte tänker på precis vad jag skriver osv, utan bara skriver när jag känner för det. Jag har ingen fantasi kvar, och det känns inte som att något jag skriver blir bra hehe. Alltså, ointressant och så vidareee...

Från början tyckte jag detta med att dela blogg var en superidé, men jag vet inte längre. Känns som att jag måste tänka på allting, att inlägg inte blir för långa, att det bara handlar om hästar, press på nya bilder och intressanta grejer osv. Alltså, det känns inte som att jag tillför något till bloggen ändå. Därför kanske det är lika bra att jag slutar blogga, för då detta inte är ett jobb - utan en hobby - ska det ju vara kul. I början var det askul, men alltså.. Det känns som Anko klarar det här bättre utan mig faktiskt, att hålla igång en kul och givande hästblogg.

SKRIVET: 2010-12-05, kl 23:49:50 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Vilken hemsk tanke...

En kompis ville att jag skulle skriva en annons på Pijano, hur det skulle se ut om han skulle säljas. Jag tänkte väl, att ah, visst kan jag väl det. Men jag klarade inte att skriva "klart" ens, det kändes alldeles för hemskt. Det kändes nästan som jag skulle sälja honom på riktigt.. Och det kommer aldrig, aldrig hände. OM det inte är så att Pijano väljer en ny person, som han föredrar framför mig, och skulle få det mycket bättre hos denna än han har det hos mig. Då skulle han vara tillsalu. Men det har jag väldigt svårt att tänka mig skulle hända, och därför kommer han aldrig vara tillsalu. Oavsett vad som händer kommer han stanna hos mig, jag kommer alltid stå som hans ägare. Så är det bara.

Grejen är den, att jag tror inte ens någon skulle vilja köpa min häst haha! Visst har folk faktiskt velat köpa honom och så, men efter dem får reda på alla detaljer om honom och om dem skulle provrida honom, tror jag inte någon skulle vara intresserad faktiskt.. Min häst är lite väldigt speciell om man säger så.. ;)

SKRIVET: 2010-12-05, kl 22:03:05 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

5 = Hur jag lägger upp en dag på tävling

En tävlingsdag varierar ganska ordentligt för mig, beroende på om man har dagbox, vad det är för gren osv. Men om vi tar en helt vanlig hopptävling, så ska jag skriva hur jag lägger upp hela tävlingsdagen :)

Direkt när jag vaknar byter jag om, har tävlingskläderna och sedan andra kläder över för att dem inte ska bli smutsiga. Sen äter jag frukost lite snabbt, och sedan åker vi direkt till stallet. Vi förbereder allt dagen innan för att man ska slippa gå upp tidigare såklart ;)

När vi kommer fram till stallet går jag direkt och tar ut Pijano ur boxen, medan mamma och Johan fixar transporten och så. Sen hjälper mamma till och packar in allt i bilen medan jag gör i ordning Pijano. Vi lägger aldrig mycket tid på morgonen, utan har förberett allt så det bara är att åka. Jag lastar Pijano och sen åker vi alltid på en gång. I bilen sover jag nästan alltid första biten, särskilt om tävlingen är ett tag bort. Sen kollar jag alltid startlistor osv, som mamma alltid skrivit ut innan.

Direkt när vi kommit fram till tävlingen går mamma och startanmäler och visar alla papper, medan jag gör i ordning mig själv. Sen lastar jag ur honom nästan direkt oftast, och går runt med honom. När det börjar närma sig min klass skrittar mamma, eller någon annan som är med, fram Pijano för hand medan jag går banan och går på toa osv ;) Sen skrittar jag fram honom en stund uppsuttet innan vi går in på framridningen.

Jag rider aldrig fram speciellt länge och krävande. Han ska bara vara lösgjord, har gjort av med lite överskottsenergi och kännas bra. Jag kollar så gasen och bromsen fungerar, och rider lite "oplanerat" i ett tag, somsagt bara för att han ska göra av med energi. Sen hoppar vi fram på det lilla hindret ganska många gånger, med olika tempon, vägar, galopper. Ligger och rullar på det tills han inte är fullt så överladdad. Sen hoppar jag alltid räcket ett par gånger, och oxern en eller två gånger. Det brukar räcka.

Sen skrittar jag Pijano, dock sällan på långa tyglar, utan jobbar honom så att han håller igång tills det är dags att gå in på banan. Hoppar banan, och sen hoppar jag av direkt när jag kommer ut och lättar på sadelgjorden. Går tillbaka till transporten och tar av sadeln och skrittar honom sedan ett tag för hand. Sen får han gå in i transporten igen, och får hö och vatten.

Till nästa klass ifall vi hoppar två, tar jag ut honom i tid, men rider inte fram lika länge. Hoppar kanske ett språng på det lilla hindret, och ett par på räcket och oxern. Sen in på banan. Gör samma sak igen, fast skrittar honom för hand längre tid innan vi lastar. Då får han i transporten oftast betfor och morötter, sen är det dags att åka hem igen. Väl framme i stallet fixar vi allt och sen får han gå ut i hagen igen, som normala hästar får haha :)

SKRIVET: 2010-12-05, kl 19:40:03 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Planering för vecka 49

Måndag - Dressyr i ridhuset.
Tisdag - Skutta i ridhuset.
Onsdag - Showträna.
Torsdag - Showträna.
Fredag - Showträna.
Lördag - Show på Märsta.
Söndag - Show på Blåkulla.

Veckan blir ju lite som den blir. Slutar inte tidigt en enda dag, så blir nog ingen uteritt denna vecka.. :( Men skulle jag få tillfälle för det, skulle jag skippa det som nu stod på schemat den dagen. Showträningen kommer inte bli samma varje dag såklart, utan kommer trimma på lite olika grejer som kan behövas inför showerna. Sen kan det ju även bli så att vi ska åka på genrep också, men det är ju ändå samma grej - showträning! ;)

SKRIVET: 2010-12-05, kl 19:31:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Showtajm!

Är hemma på Berga från mötet på Blåkulla nu. Jag och Pijano ska vara änglar på söndag på deras julshow haha! :) Berättar inte mer om uppträdandet nu, men det lär komma, just wait and see. Det kan bli genrep någon dag den här veckan, annars blir det på söndag morgon innan showen. Men det här ska bli riktigt kul! :)

Sen är det ju show på Märsta på lördag också. Då ska vi visa upp lite trickträning och sånt, håller på att lägga upp numret nu. Mer om det lär komma också, om inte annat bilder eller film från showerna sen. Detta blir nog det sista Pijano gör i år, dessa två shower. Under hela hösten har vi dock bara åkt på två enstaka tävlingar.. :( Vi har haft en sån galen otur känner jag. Nu taggar vi för tävlingar 2011! Vårat år? Hoppas det. Ska anmäla oss till tävlingar så snabbt som möjligt, saknar tävlingar som fan. Med min lilla prins då :')

Annars, förutom två roliga shower kommer den här veckan suga. Fast jag ska ha humöret på topp ändå, bättre så ;) Imorgon har jag ju morgonfodringen, sen har vi typ två lektioner, och efter lunch börjar praktiken som varar hela veckan.. De första dagarna ska jag vara i svinhuset och ta hand om grisar.. Suck.. Fast inte nog med det ska jag dem sista dagarna vara i ladugården. Det betyder att man ska upp typ 4 på morgonen, nej men faktiskt, det är nästan så tidigt. Sen slutar man inte förrän hur sent som helst heller. Fyfan, fyfan, fyfan. Jag som är helt slut efter en vecka med stalltjänst.. Det här är inge kul :(


Pijano taggar nog shower nu tror jag! ;)

SKRIVET: 2010-12-05, kl 14:28:19 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Måste skynda!

Nu måste jag gå ner till stallet för att mocka och fixa lite, sen ta in pållarna. Direkt efter intaget kommer nämligen Elins mamma och hämtar mig för att vi ska på möte inför show på Blåkulla. Allt blev väldigt snabbt påtänkt men tanken är att jag och Pijano ska vara med på showen på söndag, Elins mamma är hur snäll som helst och skjutsar oss! Annars hade det inte varit möjligt, eftersom jag inte har något eget släp förtillfället..

Så om det blir såhär kommer det bli shower både lördag och söndag i veckan som kommer. Men berättar mer om det senare. Nu måste jag rusa! Hörs.

SKRIVET: 2010-12-05, kl 14:24:18 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gårdagens bus med hästen

Hann inte blogga igår, men hade en riktigt mysig kväll med min lilla häst iallafall. Han fick springa löst lite i ridhuset, vi myste barbacka, tränade på ridning utan huvudlag och lite sånt. Blev lite trix också, han var så duktig så min lilla kille! :') La sig ner uppsuttet, och reste sig med mig på utan problem. Duktigaste. Sen tränade vi på lite annat också, han var så duktig så. Bästa hästen :)


HAHAHAHA, inga kommentarer...

SKRIVET: 2010-12-05, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

May angels lead you in ♥


vila i frid, dream ♥

SKRIVET: 2010-12-05, kl 11:10:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Frisyrer?

Lite olika frisyrer som man kan ha på fjordingar, dessa var de jag kom på men man kan säkert ha massa fler ;)
zfont size="3">Vad tycker ni är finast?

Själv älskar jag fjordingar med lång man, tycker det är så himla gulligt! Annars kommer nog sorgkanten som nummer 2 på topplistan ;)

SKRIVET: 2010-12-05, kl 05:10:42 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Kom hem nyss...

Har varit ute med några kompisar och kom hem nyss och är lite småtrött sådär haha...
imorgond dså ska Anna fota mig och ahdar lite i snön och sen ska ajg fota henne och Bianca och ta lite julkort på dom typ hehe :D så ni kan nog räkna med att få se lite nya bilderae imorgon, det är på tiden! Känns som det var evigheter sen jag hade någtra nytagna bilder på mig och hadar att ladda upp :)

Nu ska jag sova några timmar, pusssss.

SKRIVET: 2010-12-05, kl 05:08:16 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Julkalender 4/12

Hadar provar sitt nya jordgubbs shampoo från Eskadron ;)

SKRIVET: 2010-12-04, kl 22:28:20 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

jag älskar dig ♥


världens finaste häst

SKRIVET: 2010-12-04, kl 18:30:44 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Mysigt med barbacka

Tänkte gå ner mot stallet nu och gå ner med pållen till ridhuset för ett lite mysigt barbackapass. Förberedelser inför showen, som vi vara med i nästa helg. Nu måste vi hårdträna inför den känner jag hehe! Bloggar mer ikväll sen..

SKRIVET: 2010-12-04, kl 15:16:36 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

4 = Mina husdjur

Förutom min häst, som jag tror dem flesta vet att jag har haha, har jag faktiskt andra djur också hihi :) Jag har alltid älskat djur och haft säkert alla djursorter som går att ha.. Allt från marsvin, kanin, fåglar - you name it. Dock har vi inte lika mycket djur som vi haft förut, men vi har en del kvar där hemma ;)

Min hund är min lilla älskling! Hon är en japanese chin, omplaceringshund, född 1998, alltså väldigt gammal! Inte för att det märks överhuvudtaget... Hon är helknäpp och vääärldens underbaraste. Jag önskar verkligen att jag hade tid och möjlighet att ha även henne här på skolan.. :( Saknar min lilla plutt. Hon var somsagt omplaceringshund och kom till min morfar för några år sedan. Då var hon jätterädd för allting och låg bara under en soffa. Jag kunde inte klappa henne, och ah, hon var inte speciellt rolig. Undra vad hon vart med om innan, om man ens vill veta det.. Vi vet typ ingenting om henne förutom att hon kommer från en kennel från början och har haft en kull valpar. Chipmärkningen syns inte, så vi vet inte ens att hon är "hon" helt säkert..

Men morfar kunde inte ha kvar henne, så han skulle typ försöka hitta ett nytt hem åt henne. Men jag var så kär i den lilla råttan så jag tjatade tills min familj gick med på att ta henne. Vi har haft henne helt i över ett år nu, och hon kommer stanna hos oss föralltid. Alla i familjen älskar henne och ett liv utan henne skulle inte vara tänkbart. Från början skulle hon bara vara min hund, jag skulle ta hand om henne helt själv för att det var jag som ville att hon skulle bo hos oss. Men så blev det inte hehe. Men iallafall. Bilder kommer här!



















Sen har jag två katter också, Sotis & Ganesh. Sotis fick jag för 10 år sedan, då hon var en pytteliten kattunge. Vi skulle ha hennes kullsyster bara egentligen, men Sotis hade inget hem, så vi tog henne också. Hon var väldigt rädd och jag sa alltid att hon var mammas katt och den andra min haha.. Hennes syster lever inte längre, men Sotis är pigg och njuter av litet som innekatt (och utekatt ibland på somrarna). Hon är lite speciell fortfarande, men hon liksom är en trogen familjemedlem, eftersom vi haft henne så länge! =)

Ganesh har vi också haft länge, det var min kompis katt som fick endast en kattunge, så då tog vi honom. Han är kanske.. 7? år eller nått.. Noll koll som vanligt ;) Han är helt körd i huvudet hahah, ursäkta ordvalet, men han är verkligen skum, det vet alla som träffat honom hahah. Det finns helt enkelt inte en sån konstig katt som honom, ingen idé att jag ens försöker förklara, för det skulle inte gå HAHA!


Haha så fula! Sotis är den svarta och Ganesh den randiga.

Sen har jag också två landsköldpaddor. Ewelina hade Johan redan innan han och mamma träffades, och sen ville vi ha ett sällskap till henne så då fick jag en sköldpadda som jag döpte till Bruno av alla namn.. Men dem hatar varandra, så nu har vi suttit här i massor av år med två terrarium, och ingen av dem har fortfarande något sällskap hahah. Mamma vill sälja dem nu, men vem skulle vilja ha dem liksom? Dem biter typ alla och ah.. Haha!

Och tillsist har vi lite akvarium med olika fiskar, jag har alltid haft kampfiskar och har en kvar. Sen har vi andra akvarium med andra fiskar.. Förut hade jag fiskuppfödning och hade sjukt mycket fiskar, men inte längre. Finns ingen tid eller intresse kvar hehe. Men ah, det var mina husdjur det..

SKRIVET: 2010-12-04, kl 14:47:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

3 = Min familj

Förlåt för att jag inte skrev detta igår som jag skulle gjort hehe.. Hade inte tid till det helt enkelt, men gör det nu iallafall! :) Dock så blir det väl lite halvdant sådär, menmen.. :p

Jag bor ju egentligen i en stor lägenhet på Södermalm med min mamma, hennes sambo och hans dotter. Sen har jag en halvbror som jag inte bor tillsammans med, och mammas sambo har en dotter som bor i Norrland. Lite komplicerat sådär kanske, men iallafall. Tänkte skriva om mina familjemedlemar bara, alltså dem som jag bor med vanligtvis, när jag inte bor här på landet hehe.. ;)

Min mamma är världens bästa mamma, hon ställer alltid upp för mig och ja, världsbäst! =) Hon heter Johanna, jobbar med ett yrke hon tycker är kul och som är rätt krävande, och hon gillar typ.. djur hehe. Fast det gör alla i våran familj ju för sig.. Mamma rider inte, men hon vill ofta vara med i stallet och alltid på tävlingar och så. Hon hade nog ridit ifall vi inte hade råkat haft en väldigt speciell lite pålle.. ;) Det är bara jag i familjen som rider honom ju.. Hon har varit medryttare faktiskt, på två "kändis-hästar" tillochmed haha. Bingo, den stora skäcken som alltid är med i kändishoppningen i Globen, och vann detta året också. Och Pijanos förra ägares andra häst Waggie! Min mamma är ganska lik mig, både i utseende och personlighet. Fast ändå inte. Aja, kommer inte på mer att skriva haha..


Första och enda gången mamma "red" Pijano, snart två år sedan..

Mammas sambo heter Johan, och dem har varit tillsammans i en halv evighet, jag minns inte tiden innan det haha.. Johan ställer också alltid upp och kör alltid mig och hästen hit och dit, och skjutsar/hämtar mig osv. Måste vara världens bästa låtsaspappa med andra ord! :) Han rider inte heller, fast jag tror att han skulle vilja, fast gillar att åka på tävlingar osv och hjälper till massor med hästen på tävlingar också. Alltså går runt med honom, fixar utrustning, vaktar honom i transporten.. Alltså min familj ställer upp för mig & Pijanis väldigt mycket, trots att Pijano är min häst och han nu tillochmed bor här borta på skolan med mig.


Pijano & Johan hahahah, coola

Maya, är Johans dotter, och jag skulle faktiskt säga att hon är min riktiga lillasyster. Vi är ju inte släkt, men iallafall. Maya red ett tag på ett ställe som heter Skutan, då "friridningar", och sedan på Farsta Ridskola. Men hon slutade efter nått år. Hon gillar att pyssla med Pijano och har skrittat på honom några gånger, vilket har gått jättebra. Annars håller Maya på med massa andra aktiviteter och sånt som jag aldrig gjort, jag har typ alltid bara ridit haha. Men jaaa.. Nu börjar det här inlägget komma till sitt slut haha..


Maya & Blenda år 2008.

SKRIVET: 2010-12-04, kl 10:13:00 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

I tisdags...

så red Erika (erikanorr.blogg.se) Hadar och det verkade som om det gick bra :D
Hon laddade upp lite bilder på bilddagboken häromdagen så jag passade på att kasta ihop ett litet collage att slänga in här ;)
Jättefint med snö bilder :D och på söndag ska Anna fota lite snöbilder på mig och Hadar så nu har ni någonting att se framemot. Känns som om det var ett bra tag sen jag fick nya bilder på mig och Hadar...

SKRIVET: 2010-12-04, kl 03:45:41 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Julkalender 3/12

haha don't ask.
lite brist på fantasi och eftersom jag ofta tänker på en kanin när jag ser pijano så fick det bli såhär =D
Ni får ha lite överseende med att serierna kanske inte kommer vara så perfekt målade eller saknar poäng och handling, men det är inte så lätt när man ska komma på något nytt varje dag!

SKRIVET: 2010-12-04, kl 03:43:25 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Ridpasset 3/12

Idag åkte jag ut till stallet ganska sent och var där ute runt kl. halv åtta kanske.
Fixade i ordning hästen, bytte om och sen bar det av ut i skogen.
Hadar verkade lite tveksam i början och undrade nog varför jag tvingade iväg honom på en uteritt när det var så mörkt ute haha... Men när vi väl kommit en bit från stallet och kommit igång så blev han jättepigg och glad haha. Så vi hade det riktigt mysigt när vi busade i snön haha :D

När vi kom tillbaka mockade jag, fixade mat och avslutade med att natta hästarna :)

D A G E N S  O U T F I T .

Träns: Stübben med borttagen nosgrimma
Sadel: Vet faktiskt inte haha, får med den från Taffsnäs ;)
Schabrak: Brunt/blått från BR
Benskydd: Svarta Veredus Olympic
Boots: Reflex boots från Horze
Täcke: Fleecetäcke från Eskadron
+ reflexbrösta och random fårskinnspadd

och jag red i;
Röda gummistövlar, grårutiga ridbyxor från horze, kingsland strumpor,
random tshirt, adidas tröja, Kingsland jacka, reflexväst från Hööks,
Svarta roeckl vantar, Charles owen wellington hjälm.

SKRIVET: 2010-12-04, kl 00:37:14 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

1 års tid är uppenbarligen lång tid

Ja, vad ska man säga. Det är rätt sjukt vad vi utvecklats på ett års tid egentligen. Och tyvärr har jag inte så många filmer från dressyr, men den första är från våran första tävling i dressyr tillsammans iallafall och den andra är från nu i höstas.




SKRIVET: 2010-12-03, kl 21:58:37 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Asså shiiiiit, jag orkar inte

Stalltjänst all day long, haft lektioner, matteprov, åkt till VH och käkat/handlat.. Och juste, 95:orna kom ju hit haha :) Haha älskar att jag halkar mitt framför alla, är övertrevlig, och satt i matsalen och drack kaffe på informationsgrejen hehehe. Men hjälpte faktiskt till och svarade på lite frågor också! ;) Lite nytta gjorde man iallafall. Ajaaa. Hann inte busa med hezten heller :( Jag fick nått ryck i huvudet och gjorde 100 situps, 20 armhävningar och 50 upphopp bara sådär. Sen var jag helt slut och duschade hur länge som helst. Och sen var klockan helt plötsligt 8, och då var det ju dags för kvällsfodring. Aoutch.

Men motion får han garanterat imorn, jag kommer hålla igång hela dagen tyyyp. Morgonfodring, lunchfodring, intag, eftermiddagsfodring, kvällsfodrig - ja osv ;) Men nej, nu ska jag vara lite social med alla här istället för att geeka framför datorn. Hörs sen, ciao!

SKRIVET: 2010-12-03, kl 21:51:29 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Blenda - från år 2008

Nu kommer inlägget och bilderna på Blenda. Hon var en ganska gammal fjordhäst, 22 år eller något? Såg jättetråkig och tung ut i första anblicken, men gud vad fel jag fick. Vi hyrde henne alltså år 2008, läs några inlägg ner så förstår ni haha! :) Men iallafall, jag älskade henne redan från första dagen, det finns nog inte en såpass godhjärtad häst rakt igenom, någonstans i världen. Fyfan, vad jag saknar henne. Älskade, älskade Blenda..

Vi fick ett väldigt speciellt band från första början, helt unikt för min del faktiskt. Att på en vecka, få ett sånt band med en häst.. Hon var inte inriden, men dem sa att jag kunde testa att rida henne ändå. Hon var en klippa att köra och hantera, men dem visste inte hur hon skulle reagera om jag red henne. Hon hade ingen sadel heller haha. Men iallafall så testade jag och rida, och herregud säger jag bara. Efter en vecka gick hon i stadig form i skritt och trav, tog båda galopperna, gjorde skänkelvikningar och öppnor i skritt och trav.. Hoppade lite stockar och även ett litet hinder på ridbana. Helt jävla otroligt. Och jag vet att det låter helsjukt, men jag kunde faktiskt rida och hade koll, så ah. Orkar inte förklara i mer detaljer, men iallafall.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer, så jag låter bilderna tala för sig själv. Men säger återigen, att om jag hade kunnat hade hon varit hos mig nu. Jag tänker på henne fortfarande och önskar verkligen att jag nångång får veta vart hon finns, om hon ens lever längre. Jag vet ingenting längre.. Jag saknar henne.





















SKRIVET: 2010-12-03, kl 18:54:32 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Fullt upp!

Fullt upp hela dan osvosvosv.. Men inlägget om Blenda + dagens inlägg kommer ikväll, som jag faktiskt lovat tidigare! ;) Har suttit uppe på Gamla en liten stund och värmt mig nu, men nu är det dags att gå ner till stallet igen. Ska busa lite med hästen och sen är det ju kvällsfodring. Men ska blogga duktigt ikväll, bra va?


Buuusa, sa Pijano :)

SKRIVET: 2010-12-03, kl 09:08:48 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gårdagens ridpass

Ja, igår då.. Alltså, jag har fortfarande svårt att hitta rätt ord för det passet. Från början till slut, var han så himla underbar. Han ansträngde sig till sitt yttersta, och tyckte det var kul. Det var för första gången jag kände att jag bara behövde sitta där och le, vara stolt över min underbara häst. Det kändes som han dansade fram, han var så jäkla underbart fin igår, jag kommer inte kunna beskriva den känslan. Det här var det första ridpasset, nu får jag bara hoppas det kommer fler i framtiden. För det här ridpasset gör att åren av kämpande, bakslag och besvikelse som funnits, bara liksom.. inte existerar mer. Ett litet ridpass har gjort alla oändligt många timmar med bråk mellan oss att verka obetydliga.

Red dressyr i ridhuset, först all form av "grundridning" jag kunde komma på, men det fanns INGENTING att trimma på. Pijano var helt perfekt redan på en gång. Så då började jag trycka på dem svåraste knapparna, för att hitta något att jobba med, och tro det eller ej, allt det satt också..! Jag blev rätt chockad om vi säger så. Seriebyten på både rakt och böjt spår, småsmåsmå volter i förvänd galopp, galoppiruetter, galoppslutor, piaff, och några steg passage.. Herregud..

Pijano är ju inte heeelt igång, eller jo det är han, men jag har struntat i att raka honom igen, eftersom vi ändå inte har tävlingar inplanerat nu och det är så jäkla kallt, så han blir trött lite tidigare än vanligt när han verkligen fått jobba (annars blir han i princip aldrig trött, han är som en duracell-kanin, bara går och går och går...) så jag ville ändå inte pressa på honom för mycket. Men rent ridbar-mässigt känns han nu redo för att börja trimma byten i varje och passage på riktigt. Han "kan" ju byten i varje, och han "kan" ju passage. Men det är inte "korrekt". Takt, schwung, balans och form sitter verkligen inte. Därför har jag valt att inte lägga upp svårighetsgraden tills han hittat allt det, att han bär sig själv i balans hela tiden. Och det gjorde han igår.

Så bad om byten i varje, men bröt när han bytit kanske 3-4 gånger, då jag inte vill tappa något. Samma med passagen, red kanske allt som allt under passen ca en kortsida bara, oftast bara lite steg här och där, för att han inte skulle tappa bärigheten, formen och takten. Helt otroligt duktig var han.

Efteråt, när allting suttit bättre än det NÅGONSIN gjort, allting, så hade jag ändå inte ridit honom speciellt länge. Så red igenom ett Msv-program. Han tog inte ett enda "felsteg" under hela programmet. Aldrig någonsin har han gått som han gjorde igår. Han kanske gick.. hälften så bra när vi vann en MSV-we på 68,8%.. Så tänk om det hade varit tävling..?

Jag har somsagt inga bra ord, men jag kan säga att efter jag gjorde sista halten på programmet, började tårarna rinna. Efter allt jobb, all tid med blod, svett och tårar bokstavligen, som jag lagt på min halvgalning till häst, fick jag min belöning för igår, av honom själv. Igår gav han mig allt han hade, och en sådan känsla har jag aldrig känt förut, aldrig. Jag är fortfarande chockad.


Gammal bild.. <3

SKRIVET: 2010-12-03, kl 04:15:04 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Julkalender 2/12

SKRIVET: 2010-12-02, kl 22:54:15 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Tårarna bara rann

Jag har inga ord. Tårarna bara rann idag i ridhuset. Detta var vårat bästa ridpass någonsin. Jag kan fortfarande inte fatta att äntligen, äntligen satt allt bara som en smäck. Vi var ett idag, vi samarbetade fullt ut. För allra första gången, fick jag känna när han dansade på riktigt. Och det här var bara helt jävla otroligt. Har inte ord för mer just nu, men skriver om ridpasset imorgon säkert. Fyfan vad jag älskar min prins. Det gör jag oavsett vad, men det här.. Det är vad äkta, riktigt äkta, livskvalité och lycka är. Tro mig. För nu har jag egen erfarenhet av det.

SKRIVET: 2010-12-02, kl 21:59:53 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dagens ridpass

Vaknade precis haha! Har sovit hela dagen typ sen klockan 1 idag, men skyller på att jag inte sov nånting alls i natt när vi var i stallet. Men nu är jag utvilad i alla fall!

Kl. 7 imorse vandrade jag upp till stallet, mockade och fixade höpåsarna. Sen hämtade jag Hadar i hagen, slängde på ett träns och hoppade upp barbacka och skrittade ut runt polobanan i snöööön.
Måste nog säga att det är som jag tycker är allra härligast med att ha "egen" häst. Att bara kunna komma till stallet en tidig vintermorgon, ta med sig tränset ut till hagen och hoppa upp barbacka på alla täcken och bara rida ut. Det är sån frihet :D


bild från förra vintern, världens bästa häst har jag

Kommer mer uppdatering snart, ska bara duscha och vakna till liv lite först haha!

SKRIVET: 2010-12-02, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

2 = Ett speciellt häst-minne

Jag har flera speciella häst-minnen, men detta är nog det som kommer finnas kvar för all framtid i princip.. I flera år har jag och min familj hyrt "häst & vagn" under somrarna, med fjordhästar. Det är alltså att man hyr en häst och en "western"-vagn, och åker ut i en vecka till olika platser i vagnen - och sedan slår läger och sover i vagnen! Man stannar aldrig på samma ställe, utan åker till olika "rastplatser", där det finns en hage till hästen, osv. Helt ute i naturen, det fanns ingenting förutom bara natur, vatten och ja - underbart!

Eller iallafall då haha.. Nu är man kanske lite mer kräsen, det fanns ju inte ens täckning till mobilen där ute, och verkligen ingen el eller så. Man hade med ett litet gasolkök som man lagade mat på och annars ah. Man körde alltså runt på olika ställen, stannade på vissa platser och lät hästen vila, och sen vidare. Sen slog man läger på eftermiddagen/kvällen för natten. Då kunde man ju rida och göra vad man ville i princip. Saknar det verkligen!



Hästarna blev jag väldigt fäst vid såklart.. Fjordingarna vi har hyrt hette Lovina, Paulina, Sandra och Blenda. Alla var rätt gamla, Lovina var till och med typ 28 eller vad det var haha! Men hur fräscha som helst, och dem levde verkligen för att dra vagnen, dem älskade det allihopa.

Jag skriver om de två åren jag har bilder ifrån, tidigare har vi bara "pappersbilder" hahah ;) Old times typ.. Men år 2007, hyrde vi fjordingarna Paulina och Sandra. Jag blev verkligen DÖKÄR i Paulina, vilket jag faktiskt sällan blir på så kort tid. Men hon var liksom.. underbar! Hon gnäggade varje gång hon såg mig redan från första dagen, var hur kul som helst att rida.. Typ drog iväg i värsta galoppen och bockade lite sådär hehe.. Vi hade ingen sadel med heller, och hon var klotrund, så det var ju en liten utmaning haha! Men jag älskade det, jag var ju rätt orädd när jag var mindre om man säger så (inte för att det förändrats märkvärdigt men..)

Ett speciellt minne från då är när vi första dagen blev så trötta när vi kom fram till rastplatsen, vid kanske 19-tiden på kvällen, så vi gick och la oss och alla somnade. Sen vaknade jag, och såg solen "gå upp", så jag gick upp och red en "morgon-ritt" helt själv ute i skogen. Sen kom jag tillbaka, och då hade resten av familjen vaknat och stod och borstade tänderna, så jag frågade "Vad blire för frukost?".. Och då kollade alla på mig som att jag var dum i huvudet. Jag fattade ingenting, förrän jag upptäckte att klockan var mitt i natten, och solen jag trodde gick upp.. höll på att gå ner. Hehe, typiskt mig säger jag bara!

Sen hyrde vi Sandra också, hon var lite tjurig och "tråkig", men underbar att köra. Och det gick att få fart i henne också i ridningen kan jag säga ;) I början var hon jättejätteseg, men i slutet av veckan var hon snarare het. Vilket jag såklart var galet nöjd med, eftersom jag föredrar hästar som är FRAMÅT hehe.


Sandra & jag :)


Min lillasyster Maya rider på Sandra.


Och mamma haha.


Jag & Sandra.


Maya i vagnen.


Jag kör haha, undra om man får köra sånt här om man väljer trav på skolan hahah? Då kan man ju redan liksom.. Nejmen, vi fällde alltid ner vindskyddet som på bilden när det var varmt, för då solade man ju samtidigt liksom! ;)


Myyysigtt juu!


Haha såhär blev det också! Mamma och Sandra ;)


Hehehhe.


HAHAH, aww Maya fett liten :') Hehe, ska jag säga.. Men ändååå!


Busigt..


Älskade Paulina :)


Asså sötaste juuu! Älskar fjordingar med lång man, så gulligt!


HAHA, godis är gott ;)


Mysigtt. Och jag älskar mitt hår på den tiden! Ah fast ne, kanske inte.


<3


HAHAHAHA, jag orkar inte :(


Jag & Lovina, träffade henne 2007 också när vi lämnade tillbaka Sandra.

Blenda, som vi hyrde 2008, vill jag faktiskt skriva ett separat inlägg till. För hon hade, och har fortfarande en sån jäkla speciell plats i mitt hjärta. Jag önskade mer än allt annat att jag hade kunnat köpt henne och tagit med henne hem, och jag undrar än i dag hur hon har det och vart hon finns, om hon ens lever längre. Så det inlägget, om häst & vagn -08, kommer ikväll!

SKRIVET: 2010-12-02, kl 00:35:19 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Svar på frågorna som kommit in...

Vad är det allra bästa med hästar?
Jag tycker att allt är bra med dom haha, kan inte riktigt peka ut en sak, utan det är helheten liksom ;)

Hur länga har ni ägt era egna?
Jag äger inte Hadar, men jag har hyrt honom sedan Januari '09 minus somrarna för då går han på ridläger.

Och vad tycker ni om att lära hästen olika trick med godis? Alltså, om man ska lära med eller utan godis :)
Jag ser inget problem med att använda godis, kan vara ett bra sätt att få hästen mer villig och förstå när den gör rätt. Kan absolut vara ett bra hjälpmedel men det kan också bli negativt ifall hästen blir tiggig osv.

Tycker du att det är kul när Hadar är sådär smågalen? :D
Haha, nu är han ju faktiskt inte så galen längre, men det är väl kul när han busar av glädje men när han bara dummar sig och trotsar så äre inte så kul ;)

Vart vill du komma med Hadar? Vad har ni för mål?
Jag vet inte riktigt, tar det som det kommer och satsar bara på att ha kul under tiden :)

Hur långt tror du att Hadar kan komma?
Vet faktiskt inte, tror han har förutsättningar att kunna gå långt om han bara får mogna lite i huvudet :)

Varför köper du honom inte förrrrr? :D
Han är tyvärr inte till salu :(

När kan jag komma ut och fota er?
När du vill ;)<3

När kan du komma ut och fota oss?
När ni vill ;))))

När ska du ha en foto/PS kurs för mig haha?
Hahahaha, när som heeeeeelst ;)

Varför säger du att dina bilder är dåliga när dom sedan är svinbra?
för att dom är dåliga? :$

Hur gammla är hästarna ?
Hadar är 7 år :)

Hur länge har du ridit Hadar ?
Sedan Januari '09

Hur länge har du känt Hadar?
Sedan januari '09 :)

Vad vill du inrikta dig på inom hästsport?
Inriktar mig inte på något särskilt utan gör det som jag och hästen trivs med och tycker är kul.

Är de enkla att lasta?
Haha nja... sådär... ibland går det bra, ibland går det inte lika bra ;)

Hur gamla är ni?

Jag är 19 år

vad är din åsikt om olika ridstilar och sånt? typ western mm :)
Jag tycker det är kul att prova på olika saker och är öppen för det mesta och försöker att inte ha så mycket fördomar. Tror det finns både positiva och negativa saker att hämta ur alla "ridgrenar". Tycker inte det spelar någon roll vad för gren man utövar utan HUR man gör det.

Hur skulle eran drömhäst se ut/vara (om ni inte får
välja era egna)
Den skulle vara prickig (a) haha

Vad är era favoritmärken bland häst och ryttarutrustning?
Hmmm... typ eskadron, hv polo, schockemöhle, kingsland m.m. :D

Vilken färg er eran favorit att ha på utrustningen till eran häst?
Älskar ju rosa, men det kanske inte är Hadars bästa färg hehe... Men annars tycker jag vinrött passar jättebra på honom!

Vilken färg tycker ni passar en fux bäst?
Jag tycker fuxar också passar bra i vinrött och i typ skogsgrönt. Fast dom passar väl bra i dom flesta färgerna skulle jag tro ;)

Vilka/vilket objektiv fotograferar du med?
Det jag använder oftast är ett Tamron 70-200/2.8 :)

Varför har du ingen fotohemsida när du är så oehört duktig som du är?
Jag hade en hemsida förut som jag lade ner då jag tappade intresset jättemycket när jag började sälja bilder och bli bokad till tävlingar osv. Blev för mycket press och jag såg det bara som ett jobb och då försvann intresset så nu har jag det bara som hobby istället och det passar mig mycket bättre :)

Är hadar din egen eller hyr du honom bara?
Jag hyr honom bara :)

vad vill ni jobba med i framtiden?
helst vill jag inte jobba haha... men jag vet faktiskt inte, tar en dag i taget så får det lösa sig såsmåningom ;)

tycker du att det är annorlunda att rida på en fjording än en "vanlig´" häst?

Nä, det kan jag inte påstå. Vissa fjordingar kan ju vara ganska markbundna och lite sega och då får man ju tänka mycket framåt. Hadar är dock som vilken häst som helst skulle jag vilja säga och inte alls så som man kan tänka sig fjordingar vara så det är ingen skillnad mot en "vanlig" häst. Möjligtvis att han har lite starkare psyke och är jäkligt envis så man måste visa vem som bestämmer så han inte "tar över".

hur länge har ni ridit?
jag har ridit i ca 6 år :)

vad är snyggast ROSA eller LJUS BLÅ ?
jag ääääälskar ju rosa så måste svara rosa, men tycker båda färgerna är fina ;)

vad är roligast hoppning eller dressyr?
jag vet faktiskt inte, är väldigt hopprädd men tycker samtidigt att det är sjukt kul så jag kan faktiskt inte svara det på det haha

Ni kan fortfarande ställa frågor, det är bara kul att svara på :)

SKRIVET: 2010-12-01, kl 23:20:17 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Emmas svar

¤ Får jag fråga varifrån du lärt dig allt om tricktraining och sånt>? :D han är så fin!
Svar: Jag har lärt mig helt själv, inte ens läst någon bok eller så, utan "kommit på" allt jag tränat med Pijano själv. Visst har jag fått lite idéer osv från andra, men hur jag sen utförde det fick jag komma fram till själv! ;) haha.. Tack så mycket!

¤ När har berga öppethus?
Svar: Öh.. Jag vet faktiskt inte haha! Kanske står på hemsidan? Kolla HÄR :)

¤ kan du inte skriva lite om WE? :)
Svar: Jo, absolut! :) Vet inte riktigt hur jag ska börja men.. haha..



¤ Ofta det är "olaglit" att rida barbacka ? xD
Svar: Haha japp, på min skola är det.. Dock tycker nog inte någon elev här att det är någon bra regel hehe..

¤ Var Pijano med på den Apassionatan, den som var i Malmö?
Svar: Nej, jag tror inte det iallafall.. Vilket år var det..?

¤ varför flyttade du ifrån lennartsnäS? Det verkade ju jättebra där, eller var det inte deT? kram!
Svar: Vill inte gå ut med alla anledningar osv här öppet i bloggen. Men det fanns anledningar kan jag säga iallafall. Sen var det dock inte jag som bestämde flytten, då jag endast var medryttare på den tiden :)

¤ Vad är det allra bästa med hästar?
Svar: Att dem inte snackar skit och sprider rykten :)

¤ Hur länga har ni ägt era egna?
Svar: Jag har bara ägt Pijano sen dagen innan midsommarafton iår.. :) Men haft honom som min egen ett bra tag innan dess då..

¤ Och vad tycker ni om att lära hästen olika trick med godis? Alltså, om man ska lära med eller utan godis :)
Svar: Min åsikt är utan tvekan utan godis. Tränar inte min eller någon annan häst med godis, belöning finns att ge på annat sätt och nej, godis är emot mina träningsprinciper haha :) Jag använder mig heller inte av klicker eller något sådant, det behövs inte i min träning, det enda som behövs är mitt och min hästs gemensamma lycka och samarbete. Pijano ska tycka att utföra trick är KUL, inte för att han får godis om han gör det. För om det skulle vara så, skulle jag inte trickträna honom.



¤ Hur gammla är hästarna ? p.s jag älskar er bligg! super bra värkligen :)
Svar: Svarar ju bara på frågorna till mig, så Pijano är född -96, alltså 14 år gammal. Tack så jättemycket! :)

¤ Emma, hur började du med trickträningen ? Alltså, jag vill börja med det, men vet inte riktigt hur jag ska börja eller fortsätta sedan. Skulle vara roligt med ett sådant inlägg :) Tror att fler än jag skulle uppskatta det =)
Svar: Jag kommer faktiskt inte ihåg, det var så länge sen.. Men det var nog något litet "skittrick", alltså något som jag bara gjorde för skojsskull. Men visst skulle jag kunna skriva ett inlägg om hur jag tycker man kan börja, finns det fler som skulle vara intresserade av det så absolut :)

¤ Är de enkla att lasta?
Svar: Haha ja. Pijano ääälskar att åka iväg och visa upp sig, så han klampar glatt på utan minsta tvekan! Men ifall en transport är lite "trång" alltså smalare än han är van vid, kan han vilja kolla läget i kanske.. en sekund haha? Han går dock alltid på ifall jag går på, oavsett.

¤ Hur gamla är ni?
Svar: Jag är 16 år :)

¤ Vilken ras är Virgio Pijano? Arab?
Svar: Japp, arabiskt fullblod raaakt igenom!

¤ Förslag: Kan ni göra mer videor när ni rider och mer nya bilder? =)
Svar: Jo skulle ju önska bilder OCH film varje dag, men det är svårt att ragga fotograf/filmare, särskilt nu när det är så kallt. Men får väl muta Issi lite mer hehehe.

¤ Hur skulle eran drömhäst se ut/vara (om ni inte får välja era egna)
Svar: Alltså grejen är den att om jag ska vara 100 % ärlig har ju min häst alltid varit idealet på drömhäst för mig, enda sen jag var liten.. Men visst, skulle kanske inte försöka hitta en "till Pijano" ifall jag skulle köpa en till häst. Då skulle jag nog vilja ha en stor, smäcker häst i någon fin färg haha ;)

¤ Vad är era favoritmärken bland häst och ryttarutrustning?
Svar: John Whitaker har en säker förstaplats, sen Kingsland.. Sen finns det lite andra jag gillar också såklart, men då oftast bara enstaka grejer :)

¤ Vilken färg er eran favorit att ha på utrustningen till eran häst?
Svar: Mörkblå tror jag, för jag tycker han passar bäst i det..



¤ Vilken färg tycker ni passar en fux bäst?
Svar: Har aldrig haft en fux men kanske grönt? Både mörk och ljusgrönt vore nog rätt ballt kan jag tänka mig. Mörkblå funkar ju typ alltid också. Och vita lindor på fuxar är skitsnyggt enligt mig ;) 

¤ vad vill ni jobba med i framtiden?
Svar: Jag har ingen aning faktiskt :( Det känns som alla redan vet vad dem vill göra, men jag har verkligen ingen aning. Får se hur det blir helt enkelt haha.

¤ vilken skola går du på? :)
Svar: Berga Naturbruksgymnasium.

¤ hur länge har du haft pijano?
Svar: Har ju skrivit hur länge jag ägt honom, men vi firar snart, väldigt snart, två hela år tillsammans :)

¤ hur känns det att ha en "känd" häst?
Svar: Haha hm.. Asså mitt liv känns bara underbart eftersom jag har Pijano, men det är inte för att han är känd..? Den biten skulle jag hellre vara utan, då slipper man rykten, skitsnack osv till stor del.. Jag ser inte honom som känd, utan han - INDIVIDEN är det bästa jag har. "Det spelar ingen roll om han för världen är ingen, för för mig är han världen" :)



¤ hur länge har ni ridit?
Svar: Jag började på ridskola när jag var 3 år gammal.

¤ vad är snyggast ROSA eller LJUS BLÅ ?
Svar: Haha beror på vad man ska ha det till.. Nejmen ljusblå om det är till Pijano, han är ju inte gay ;)

¤ vad är roligast hoppning eller dressyr?
Svar: Båda är kul, men ska jag välja blir det hoppning =)

¤ kan du inte lägga upp ett klipp där du sjunger ? =)
Svar: HAHAHA, nej det kommer tyvärr inte hända.. Tycker det är tillräckligt jobbigt att bara snacka öppet i videobloggar haha! Det är typ ingen som hört mig sjunga på riktigt förutom min musiklärare..

¤ Hur kan du rida med fleecetäcke och sadel?
Svar: Har fleecetäcket över sadeln? Varm och bra för både en själv och hästen! :)



Hoppas ni är nöjda med svaren än så länge! Ni kan fortfarande fråga frågor alltså, svarar på resten i helgen isåfall! :)

SKRIVET: 2010-12-01, kl 23:07:48 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Anna gästbloggar

Hääääej! Nu sitter vi här i polobaren och äter kycklingsallad. Det är jag som är Anna, som har den sjuka ponnyn. Hon mår lite bättre nu, har fått i henne lite vatten och så, det är bara så jobbigt att se henne såhär svag och jag känner mig så elak eftersom jag inte får ge henne någon mat & måste skrika på henne så fort hon lägger sig.. Haha, det låter hemskt egentligen men finns inte så mycket annat att göra.

Jag väntar på att Anko ska äta upp sin mat någon jävla gång, sen ska vi upp till stallet och tempa ponnyn och försöka få i henne lite vatten. Om hon blir värre så måste vi åka in till Ulltuna, men dom öppnar inte mottagningen förrän kl. 6. Får hoppas att vi slipper det iallafall. :)

 

 

btw; läs min och Sofies blogg http://hestbrudar.blogg.se *smygreklam* ;)

SKRIVET: 2010-12-01, kl 22:27:52 | PUBLICERAT I: Havremoppar

Svarar lite redan ikväll...

Jag har lust att blogga, men har inget - vad jag kommer på, att blogga om. Så tänkte att jag svarar på frågor från frågestunden redan nu, och sen igen i helgen någon gång? Då finns det möjlighet för er att fråga några dar till ifall ni vill, och sen kanske ni även har frågor om svaren jag skriver nu haha! Jag är faktiskt lite snäll också, så tar med och svarar på frågorna som inte är skrivna i "frågestunds"-inlägget också.. Håll utkik, det dyker upp snart!

SKRIVET: 2010-12-01, kl 17:23:51 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Bergaaa



Kom & kolla på Berga, tycker jag! ;) Jag kommer vara här då.. Stalltjänst.. Hehe. Snel hest. Nej men jag tycker att alla som går i nian och är det miiinsta lilla intresserad, ska komma hit och kolla. Så gör't! :) Jag ändrade min åsikt helt från vad den var i början, jag har inte ångrat en sekund att jag valt Berga.
Så ni vet liksom. Ses på fredag? =)

SKRIVET: 2010-12-01, kl 14:48:57 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens ridpass

Idag blev det konditionsträning i snön.. Meningen var att hästen skulle tränats och bli av med lite energi.. Men ah så blev det ju inte kanske.. Galopperade mycket i ganska samlad galopp, i lättsits, och tillsist orkade jag helt enkelt inte mer. Pijano, som har fått isbjörnspäls, hade ett skritttäcke och ett fleecetäcke på sig, var inte ens varm eller nått.. :( Misslyckat med andra ord! Jag var helt slut efter att ridit den galenpannan i en timme.. Han var het som sjutton och flög runt som en knäppskalle hehe. Kunde ju inte låta han springa på för mycket heller, för då hade jag garanterat inte fått stopp på honom förrän typ.. tre timmar senare! :)

Nejmen, han var fin och kändes jäkligt fräsch, så det var kul. Men han kräver galet mycket vissa dagar, och idag var definitivt en extrem sån dag! Hallå hezten, du ska ju vara en gammal valack.. Hehehe. Ah fast ne! ;)

SKRIVET: 2010-12-01, kl 14:32:17 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Dålig update

Kan hända att uppdateringen inte blir den bästa idag, ska "sova" i stallet med Anna eftersom Bianca har varit sjuk...
Men ska se om jag får igång mitt bärbara internet haha, annars bloggar jag väl lite från iPhonen.

bild från fyrspannet i globen

SKRIVET: 2010-12-01, kl 09:00:00 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

1 = Saker ni troligtvis inte vet om mig

* Jag är grymt stark, trots att man kanske inte tror det. Alltså i armbrytning, bära saker osv. Jag tränar inte så värst mycket just nu, men då jag jobbade i stall tidigare gjorde jag det, vilket byggde otroligt mycket muskler. Fast jag har faktiskt alltid varit stark, då särskilt ifall jag blir arg eller så. Sen är det nog min vilja som väger in en del..

* Går jag verkligen in för något, klarar jag inte psykiskt att förlora. Jag är nog en ganska dålig förlorare, när jag verkligen bestämt mig för att vinna. Men tex tävlingar med hästen och så, är det inte alls samma grej med, inte alls. Men småsaker, som att jag blir utmanad i något, eller slår vad - då jävlar ska jag vinna också, till vilket pris det än kostar typ haha!

* Jag är grymt kräsen med mat, godis osv. Det vet iof dem som känner mig, men inte andra kanske? Jag äter inte alls mycket godissorter, och verkligen inte mycket mat. Det är iprincip omöjligt att få mig att äta något jag bestämt mig för att jag inte äter hehe. Om något är "oätligt" enligt mig, avstår jag trots att jag hungrar ihjäl typ hehehe..

* Jag älskar att få nya kläder och grejer, men HATAR att shoppa i "vanliga" affärer. Ridsportsbutiker älskar jag att shoppa saker till hästen, och mig, i, men inte typ H&M och sånt. Jag blir typ jätteirriterad och så galet uttråkad. Så shoppa kläder är verkligen inte min grej. Men somsagt, helt annan grej med typ annexet på Horse show..

* Jag fick ett MVG i slutbetyget i nian, och det var i - tro det eller ej - musik! Jag är faktiskt grymt bra på att sjunga.. Alla i klassen fick spela två SVÅRA låtar, för att få högre betyg än G, men jag spelade en grymt lätt låt och fick självklart MVG av min musiklärare. Han tyckte att jag skulle seriöst söka till idol eller något, men fan heller. Jag hatar att sjunga, och sjunger typ aldrig mer än "oseriöst". Den enda gången jag ansträngde mig och var seriös, har varit på uppspel för betyget i nian. Och då gick det ju tydligen..

* Jag är egentligen ingen typsik "hästtjej", jag har aldrig haft posters på väggar osv, och jag var inte speciellt intresserad heller i början. Jag är inte sån som tycker det är kul att få borsta på hästar, lägger specifikt märke till hästar i hagar osv (förutom ibland när jag driver och typ "ÅÅÅÅÅH TITTA POWNIIIIN" hehe). Jag hade inte alls mycket i mitt rum tidigare som kunde anknytas till hästar, dock har jag det nu. En hel vägg till minne av min älskade häst Mc Queen, med bilder, hennes träns, schabrak, ljus och priser från tävlingar. Sen två förstoringar på Pijano, plus typ alla mina rosetter. Men tidigare, nej. Jag är heller inte sån som är speciellt intresserad av hästar i vardagen, inte riktigt. Min egen är en helt annan grej, men förutom honom skulle jag faktiskt inte säga att ridning & hästar är mitt allra största intresse, till stoor del är det ju, men inte liksom heeelt. Noterna: Pijano räknas inte då hehe. För han är mitt liv..

* Jag tänker rätt mycket, och analyserar saker, hela tiden typ. Jag har svårt att bara stänga av och inte tänka så mycket. Det mesta analyserar jag hundra gånger, och jag kan börja dagdrömma om de mest underliga saker ibland haha. Jag måste liksom hitta anledningar på mycket, och vart jag vill komma med allt det har nog egentligen ingen betydelse.

SKRIVET: 2010-12-01, kl 08:36:55 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

HAHAHA

HAHAHAH älskar headern, grymmaste juuu

SKRIVET: 2010-12-01, kl 06:39:03 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

haha!

Jag har inte kunnat sova i natt så jag tänkte att jag skulle göra en fin vinter design åt oss, men sen hittade jag inga vintriga bilder på Emma och Pijano så jag pimpade till våran nuvarande header instead hahahahaha.
Finaste juldesignen någonsin alltså <3
Nejmen, nu får det faktiskt se ut såhär tills jag har fått vinterbilder av Emma :D
Jag hade väldigt kul under tiden jag fixade till denna i alla fall även om den inte blev så vacker ;)


hehe...

SKRIVET: 2010-12-01, kl 04:55:40 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Bilder från Globen - Dag 1

Första dagen så såg jag dressyren och här kommer några bilder!

SKRIVET: 2010-12-01, kl 04:46:26 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Utrustning

Tänkte göra ett inlägg om min favoritstil på utrustning :)

Först lite basics,
* jag älskar färger!
* att matcha är väldigt viktigt haha ;)
* tycker till största del att "hoppmärken" och "hopputrustning" är roligare än "dressyrutrustning" då jag tycker det överlag kan vara ganska trista saker, men det är generellt och gäller absolut inte allt!

Schabrak

Jag gillar färgglada schabrak, och gärna med nån stor loga eller emblem på sig i någon snygg färgmatchning.
Lite exempel;

Men jag tycker även att enklare schabrak är snyggt också, och då faller dessa mig mer i smaken;

JW sammetsschabrak tycker jag är jättefina, Tattini har massa fina schabrak i riktigt härliga färger och både mer eller mindre "utstickande". Hööks kan ha en del fina och prisvärda schabrak, deras schabrak gillar jag mest när dom är stilrena och när dom inte apar efter alla andra märkesschabrak ;) Schockemöhle och Anna Scarpati är två märken som jag tycker gör jättefina/bra schabrak som även är stilrena utan att bli tråkiga. Anna scarpati finns ju även i miljontals färgkombinationer typ. Tummen upp!

Färger som jag gillar extra mycket på schabrak är förtillfället; Lila, vinrött, vitt, rött, ljusblått eller klarblått, rosa.

Det jag inte gillar i schabrak väg är väl följande:
Alldeles för små rutor tycker jag oftast ser förskräckligt ut haha... Finns något enstaka schabrak jag har gillat som har haft små fyrkantiga rutor, men det är ytterst sällan!


Jag är inte så jätteförtjust i marinblått, tycker alla har det så jag tycker det är lite tråkigt, om jag ska ha marinblått ska det vara något särskilt med schabraket i så fall så det sticker ut ur mängden.

Träns.
Dressyrträns: Avgudar dem flesta dressyrtränsen från Schockemöhle!
Älskar breda nosgrimmor, och vit fodring! Med något snyggt, lagom svängt pannband till!

Själv har jag ett Schockemöhle Paris som dressyrträns (det vänstra på bilden) som jag är suuuuper nöjd med! Döbert har ju även sjukt snygga dressyrträns om man gillar mycket vitt på nosgrimman etc. kostar ju en del men riktigt fina är dom!

Hoppträns:
Dyón har en hel del fina träns (älskar deras snabbknäppe på käkremmen!), tycker även att man kan få helt okej träns från Hööks, jag har själv haft två eller tre pullarträns där ifrån som jag tycker är riktigt fina även om kvalitén inte alltid är den bästa...
Men med tanke på vad dom kostat så har jag varit helnöjd med dom!

Vad jag inte gillar hos träns:
Jättesmala nosgrimmor (särskilt inte på dressyrträns då)
Pullarnosgrimmor utan ludd under
Ser helst att nosgrimman har nån smart lösning och går upp genom nackstycket eller något istället för att bara hänga löst under.




Gillade ni detta inlägget?
För isåfall tänkte jag göra en fortsättning där jag går in på täcken, benskydd, pannband, ryttarutrustning osv.
Kände att det blev lite långt om jag skulle pressa in det här också ;)

Tänk nu på att detta bara är mina åsikter och alla tycker olika ;)

SKRIVET: 2010-12-01, kl 00:18:35 | PUBLICERAT I: Angelicas inlägg

Julkalender 1/12

Nu kör jag igång med adventskalendern som kommer bestå av en bild/serie per dag :D
hoppas ni gillar den ;)


Så här ser det ut när Hadar får ett äpple haha...
RSS 2.0