SKRIVET: 2010-11-27, kl 21:12:31 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Dagens träningspass

Det blev showträning i ridhuset idag. Red barbacka med repgrimma. Orkar inte förklara riktigt ingående om passet, då det skulle ta en evighet, men det blev ett riktigt ordentligt träningspass, eftersom min häst hade så mycket överskottsenergi hehe. En gång höll han faktiskt på att bocka av mig hehehe. Men är nöjd med träningspasset, har ju ändå inte ridit honom barbacka sen vi flyttade hit till Berga, då det är mot skolans regler.

Det funkade fint att göra uppsutten buga, hoppa upp ur buga, uppsuttet lägga sig ner och sedan resa sig igen. Stegrade honom en gång, för att se så att balansen sitter kvar hos mig.. Och det funkade det också! Annars tränade vi bara allmän dressyr, mycket galopp för att han skulle bli av med energin.

Efter ridpasset släppte jag honom lös i ridhuset och lekte med honom från marken. Gud vad han tyckte det var kul och vad taggad han blev! Bus-hästen då.. Mattes hjärta! Han gjorde nog lite omedvetet olika grejer vi tränat på, galoppiruetter, snurrar, inkallning, skicka iväg, sidepass osv i leken också. Men sen ville några komma in i ridhuset, så då fick han grimman på sig igen. Vi busade vidare lite, fast på linan då, och sedan fick han trava av innan vi avslutade träningspasset. Det är mycket vi behöver finslipa vidare på, men är nöjd med dagens träning ändå :) Imorgon blir det vila för lilla Pijanis.


Gammal bild, spansk trav uppsuttet.

Kommentarer
Postat av: Louise

Ofta det är "olaglit" att rida barbacka ? xD

2010-11-28 @ 09:31:58
URL: http://livingwithbompa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0