SKRIVET: 2010-11-22, kl 12:16:25 | PUBLICERAT I: Emmas inlägg

Gårdagens träningspass

Det blev ingen ridning igår, tränade från marken istället :) Hade vanlig grimma och longerlina, har börjat med det istället för repgrimma och rep. Repgrimman är perfekt att rida med och träna vissa saker med, men annars tycker jag vanlig grimma är bättre för trickträning faktiskt. Den är inte lika skarp, och Pijano är så känslig.

Först fick han springa löst i ridhuset och vi busade som sjutton, gud vad han tyckte det var kul! :') Han gjorde bocksprång och hoppade upp i luften hela tiden och såg ut som en busig liten shettis haha! Men han bjöd hela tiden in till träning, så vi tränade lite löst först, det gick superbra! Med varvbyten, galoppombyten, halter, inkallningar, löslongering osv. Sen satte jag på longerlinan ändå för att "komma åt" honom ordentligt.

Jobbade mycket på halter och formen. Han var jättejätteduktig! Direkt halt från ökad galopp, typ som slidestop, utan att det såg orytmiskt ut. Jobbade lite med varvbyten här också, det gick super. Han kan inte riktigt byta helt i galopp på linan, men han gör som en piruett, gör halt, och sen direkt fram i den andra galoppen igen. Testade stegra-snurr någon gång också, och det går verkligen framåt! Stegra och "levad" gjorde han också jättefint. Sen såklart ligg, det sitter helt klockrent.

Tränade även lite buga från marken, som han tappat lite eftersom jag lät det rinna iväg när jag lärde honom ligg. Buga uppsuttet funkar toppen, men från marken har han svårare för det nu eftersom han hellre vill lägga sig ner. Men med hjälp gjorde han det superfint. Även från "andra" sidan, alltså högerbenet. Men åter till arbetet med formen, han var så himla duktig. Samlade sig till galopp på stället i hög fin form, eller passage/piaff, någon slags blandning hela tiden med en fin krök på nacken. Sen mot slutet ville jag att han skulle gå i en lång och låg form och han fattade precis! Sänkte nacken så mycket det gick och gick stadigt så, med nästan nosen i marken :') Blir så stolt såna här dagar, när man verkligen får bevis på all träning man lagt ner..


Några månader gammal bild, från när vi precis flyttat till skolan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0